NRK Meny
Normal

Kristoff om Holst Enger: – Han er en liten Sagan-type

Alexander Kristoff mener Sondre Holst Enger vil bli norsk sykkelsports nye superstjerne.

Sondre Holst Enger

I MEDVIND: Sondre Holst Enger gjør det bra i Tour de France.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Han er et av de største talentene i feltet, og det blir spennende å følge med på ham fremover. Han viser at han kan kjøre veldig fort både i bakker og i spurter.

NRK møter den norske sykkelstjernen etter den fjerde etappen av Tour de France tirsdag. Kristoff er ikke mer enn mellomfornøyd etter 5.-plassen. Marcel Kittel ble for sterk for Katjusja-rytteren.

– Det var ikke det jeg hadde håpet på. Jeg holdt lenge, men i motbakke ble det (spurten) litt langt, sier han.

– Kan vinne i år

Kristoff gleder seg likevel over at norsk sykkelsport har fått flere stjerneskudd i dette rittet. Debutant Sondre Holst Enger har imponert med to 6.-plasser, og Kristoff nøler ikke med å sammenligne han med sammenlagtleder og verdensmester Peter Sagan.

– Han er en liten Sagan-type, nesten, sier Kristoff.

Han tror han er god nok til å vinne en etappe allerede i år.

– Det er morsomt at han får til topp 10-plasseringer. Med et par år til på baken... Men man vet aldri, han kan jo vinne i år også. Vi vil få se mer av ham i fremtiden, det tviler jeg ikke på, sier Kristoff.

– Når man er topp 10 kan man finne en bra vei, og plutselig er man først.

Alexander Kristoff

IMPONERT: Alexander Kristoff tror det kan bli etappeseier til Holst Enger i år, om han er heldig.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Er ikke fornøyd

Sondre Holst Enger satt godt plassert i feltet på tirsdagens massespurt, men fikk etter hvert problemer med den tøffe avslutningen.

– Det var kontrollert hele veien, egentlig, og så endte det opp med spurt. Det var en veldig tøff spurt. Jeg fikk det litt de siste 100 meterne, forteller Tour de France-debutanten, som altså tok sin andre 6.-plass i rittet.

Og til tross for to topp 10-prestasjoner i verdens mest berømte sykkelritt er han selv ikke fornøyd.

– Jeg har allerede hatt en 6.-plass og da vil jeg ha noe som er bedre enn det. Man har hele tiden lyst å gjøre det bedre. Det er veldig gøy å kunne kjempe i toppen, og jeg kan ikke gi meg med en 6.-plass, sier Holst Enger, som sykler for IAM Cycling.

Sterkt gjort

Etter innsatsen i Tour de France kan de større lagene bli interessert. Akkurat det tenker han ikke på nå.

– Det jeg har fokus på nå er å sykle fort, så kommer alt det andre etter hvert, kommenterer han.

Sportsdirektør Rik Verbrugghe mener Horten-gutten så langt har taklet møtet med Tour-sirkuset på en meget god måte.

– Alt er nytt, og han må lære hvordan alt fungerer. Dette er ikke som ethvert annet sykkelritt. Det er sterkt gjort av en så ung rytter å kjempe med de beste spurterne, sier han til NTB.

France Cycling Tour de France

SAMMENLAGTLEDER: Peter Sagan.

Foto: Peter Dejong / Ap

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal