Kristoff om Holst Enger: – Han er en liten Sagan-type

Alexander Kristoff mener Sondre Holst Enger vil bli norsk sykkelsports nye superstjerne.

Sondre Holst Enger

I MEDVIND: Sondre Holst Enger gjør det bra i Tour de France.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Han er et av de største talentene i feltet, og det blir spennende å følge med på ham fremover. Han viser at han kan kjøre veldig fort både i bakker og i spurter.

NRK møter den norske sykkelstjernen etter den fjerde etappen av Tour de France tirsdag. Kristoff er ikke mer enn mellomfornøyd etter 5.-plassen. Marcel Kittel ble for sterk for Katjusja-rytteren.

– Det var ikke det jeg hadde håpet på. Jeg holdt lenge, men i motbakke ble det (spurten) litt langt, sier han.

– Kan vinne i år

Kristoff gleder seg likevel over at norsk sykkelsport har fått flere stjerneskudd i dette rittet. Debutant Sondre Holst Enger har imponert med to 6.-plasser, og Kristoff nøler ikke med å sammenligne han med sammenlagtleder og verdensmester Peter Sagan.

– Han er en liten Sagan-type, nesten, sier Kristoff.

Han tror han er god nok til å vinne en etappe allerede i år.

– Det er morsomt at han får til topp 10-plasseringer. Med et par år til på baken... Men man vet aldri, han kan jo vinne i år også. Vi vil få se mer av ham i fremtiden, det tviler jeg ikke på, sier Kristoff.

– Når man er topp 10 kan man finne en bra vei, og plutselig er man først.

Alexander Kristoff

IMPONERT: Alexander Kristoff tror det kan bli etappeseier til Holst Enger i år, om han er heldig.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Er ikke fornøyd

Sondre Holst Enger satt godt plassert i feltet på tirsdagens massespurt, men fikk etter hvert problemer med den tøffe avslutningen.

– Det var kontrollert hele veien, egentlig, og så endte det opp med spurt. Det var en veldig tøff spurt. Jeg fikk det litt de siste 100 meterne, forteller Tour de France-debutanten, som altså tok sin andre 6.-plass i rittet.

Og til tross for to topp 10-prestasjoner i verdens mest berømte sykkelritt er han selv ikke fornøyd.

– Jeg har allerede hatt en 6.-plass og da vil jeg ha noe som er bedre enn det. Man har hele tiden lyst å gjøre det bedre. Det er veldig gøy å kunne kjempe i toppen, og jeg kan ikke gi meg med en 6.-plass, sier Holst Enger, som sykler for IAM Cycling.

Sterkt gjort

Etter innsatsen i Tour de France kan de større lagene bli interessert. Akkurat det tenker han ikke på nå.

– Det jeg har fokus på nå er å sykle fort, så kommer alt det andre etter hvert, kommenterer han.

Sportsdirektør Rik Verbrugghe mener Horten-gutten så langt har taklet møtet med Tour-sirkuset på en meget god måte.

– Alt er nytt, og han må lære hvordan alt fungerer. Dette er ikke som ethvert annet sykkelritt. Det er sterkt gjort av en så ung rytter å kjempe med de beste spurterne, sier han til NTB.

France Cycling Tour de France

SAMMENLAGTLEDER: Peter Sagan.

Foto: Peter Dejong / Ap

Siste nytt

 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP
 • Verdenseneren ute med skade

  Tennisstjernen Ashleigh Barty får ingen god oppladning til årets andre Grand Slam-turnering. Fredag avbrøt hun kvartfinalen i Roma med en skade i høyrearmen.

  Den australske verdenseneren ledet 2-1 i andre sett da hun valgte å trekke seg. Hun vant første sett 6-4.

  Skaden er ikke et godt tegn to uker før Roland-Garros i Paris. Grussesongens største høydepunkt starter 30. mai. Barty er ikke redd for at deltakelsen ryker.

  – Jeg har tro på laget mitt. Vi vet hvordan man skal håndtere en skaden som denne, sa hun etter fredagens nedtur.

  25-åringen vant Roland-Garros i 2019. (NTB)

  Ashleigh Barty
  Foto: David Gray / AFP
 • Ewan med ny Giro-seier

  Caleb Ewan tråkket inn til en overlegen spurtseier i Giro d'Italia fredag. Oppløpet bød på problemer for sykkelstjernen Peter Sagan.

  En overmodig Elia Viviani prøvde seg på et rykk med over 300 meter igjen, men italieneren ble enkelt tatt igjen før målstreken. I stedet var det Ewan som kunne juble for sin andre Giro-seier på tre dager.

  Totalt er australieren oppe i fem etappetriumfer i det italienske Grand Tour-rittet. Fredag vant Lotto Soudal-rytteren med en sykkellengde foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

  Under spurten holdt Sagan på å kjøre inn i gjerdet. Slovaken virket også å ha teknisk trøbbel.

  Tobias Foss kom i mål sammen med hovedfeltet. 23-åringen fra Vingrom utenfor Lillehammer er blitt Jumbo-Vismas best plasserte rytter i sammendraget etter sju etapper. (NTB)

  Tour de France
  Foto: Christophe Petit Tesson / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal