Hopp til innhold

Boasson Hagen sikker på at det ikke blir nytt oppvaskmøte

BERGEN (NRK): Norges to største sykkelstjerner vil begge sykle for VM-gull på søndag, men hvordan de skal løse utfordringen vil ingen snakke om før start.

Kristoff

HEMMELIGHETSFULLE: Det norske laget ønsker ikke å si noe om planene som er lagt for fellesstarten søndag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Vi sier ikke noe om den planen her i dag, sier Edvald Boasson Hagen.

Torsdag morgen møtte han, Kristoff og resten av det norske laget pressen i Bergen.

Der var det store temaet: Hvordan løser de utfordringen med at begge vil sykle for gullet på hjemmebane?

– Vi har snakket sammen og gått gjennom mange scenarioer, så vi er enige før start. Men det er ikke vits å si det for åpen mikrofon, sier Hagen til NRK.

– Føler du deg helt sikker på at det etter løpet ikke vil bli diskutert hvem som skulle sykle for hvem?

– Ja, det tror jeg. Jeg håper det. Vi skal ha en del flere møter på det, men vi har avklart nå hva slags roller vi har og vi skal ikke komme i noen situasjoner rundt det, sier Hagen.

Etter fjorårets sykkel-VM i Qatar ble det full oppvask mellom de to sykkelstjernene. Kristoff følte seg sveket og mente Boasson Hagen kjørte for egne sjanser i stedet for å gi ham opptrekk.

Hagen på sin side mente han gjorde det han kunne.

Edvald Boasson Hagen

TRENING: Edvald Boasson Hagen (t.h.) trente i Bergen torsdag. Dét gjorde også Alexander Kristoff. Søndag sykler begge for VM-gull.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Edvald får følge teten i bakken

Men nå hevder Kristoff han er trygg på at de har avklart rollene, men han vil ikke røpe noe som helst, i frykt for å gi konkurrentene noe gratis.

– Vi skal prøve å holde dette litt for oss selv, men vi har en god plan som vi kan bruke både på Edvald og meg, sier Kristoff på sin side.

NRKs ekspertkommentator Lars Petter Nordhaug mener det er smart.

– Jeg forstår godt at de holder kortene tett til brystet, sier Nordhaug.

Alexander Kristoff

MASSESPURT: Alexander Kristoffs beste gullsjanse er massespurt. Her er han før trening torsdag.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det vil koke uansett

Men det er ingen hemmelighet at Boasson Hagen er bedre i bakker enn Kristoff og at han skal få lov til å henge på de angrepene som måtte komme de siste rundene.

Planleggingen av Bergen-taktikken startet allerede i mars da duoen møttes for å skvære opp etter Doha-feiden. Da ble det klart at Boasson Hagen ikke kommer til å kjøre flere opptrekk for Kristoff.

– Det sier seg selv at Edvald kan følge med på angrep. Han har vist god form i det siste. Så har vi meg hvis feltet samler seg før mål, sier Kristoff og tenker på at hans styrke er massespurt.

Nordhaug tror de begge får lov til å gå for egne gullsjanser mot slutten og sier man må regne med høy temperatur uansett hvor tydelig planen er på forhånd.

– Det kommer til å koke uansett og det er helt naturlig, for det er VM på hjemmebane og både Edvald og Alex har utrolig lyst til å vinne.

– De kan godt si at de har en klar plan, men det er begrenset hvor klare planer man kan legge. Grunnen til at de ikke vil avsløre planen er nok at de ikke vil avsløre den overfor konkurrentene, men det er nok også fordi de selv ikke er hundre prosent sikre på hvordan det kommer til å bli.

Lars Petter Nordhaug

TEMPERATUR: Proffsyklist Lars Petter Nordhaug tror det uansett kommer til å koke for Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff etter målgang søndag. Nordhaug er ekspertkommentator for NRKs radiosendinger under VM.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Brostein, svinger og bakker

Nordhaug tror Boasson Hagens gullsjanse er å komme med i et brudd mot slutten.

– Edvald er avhengig av å være foran. Enten ved å henge med i en gruppe eller å prøve på noe selv siste gang de er på toppen av Laksebakken. Eller så må han legge inn et sinnssykt støt inne i Bergen by. Enten på brosteinspartiet under Fløyen eller i det svingete partiet inn mot mål.

Kristoffs mulighet blir derimot å henge på så lenge som mulig og håpe på en massespurt, tror Nordhaug.

– Hvis Alex kan sitte i en gruppe bak, uten å ta en eneste føring, og så bli med gruppa opp til teten på slutten, da har han virkelig store sjanser.

– Vi har gode vinnersjanser, men vi skal ikke forvente seier. En medalje er også bra, sier Nordhaug.

Boasson Hagen

NEDTUR: Her er Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff under VM i Doha i 2017.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal