NRK Meny
Normal

Kristoff nummer tre: – Jeg hadde ikke beina til å vinne

OSLO/KOKSIJDE (NRK): Alexander Kristoff (28) måtte se seg slått i spurten, men beholder ledelsen i sammendraget i tredagersrittet De Panne.

CYCLING-BEL-DE PANNE

NUMMER TRE I BELGIA: Katjusja-rytter Alexander Kristoff.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Alexander Kristoff vant den første etappen av rittet i Belgia tirsdag. Onsdag ble det en meget spennende spurt, men Alexander Kristoff måtte ta til takke med tredjeplassen i den 211 kilometer lange etappen fra Zottegem til Koksijde.

– Vi kom litt langt bak gjennom siste sving. Jeg hadde ikke helt beina og jeg var veldig sliten. I spurten var det mer enn nok for meg å bare holde følge og jeg klarte nesten ikke det en gang, forteller Katjusja-rytteren til NRK.

Han tror tirsdagens seier hang i.

– Jeg kjørte alt jeg kunne. Jeg hadde bare ikke beina til å vinne i dag. Jeg brukte nok litt for mye krefter i går, og det måtte jeg betale for i dag, sier Kristoff.

Viviani: – Et stort øyeblikk for meg

Elia Viviani fra Team Sky vant foran spurtkanonen Marcel Kittel.

– Jeg visste at det ble tøft. Vinden gjorde det også vanskelig. Men jeg hadde 100 meter på å komme forbi Kittel, og det klarte jeg, sier Viviani i et intervju med vist på Eurosport.

Dette var en seier som betydde mye for italieneren.

– Det er et veldig stort øyeblikk for meg. Jeg har ikke hatt så mange gode resultater i det siste, så jeg trengte denne seieren. Denne etappen var også et av mine store mål, smiler Team Sky-rytteren.

Kristoffs tredjeplass ga likevel nok bonussekunder til at Katjusja-rytteren beholder sammenlagtledelsen. Han leder med fem sekunder på Astana-rytter Aleksej Lutsenko fra Kasakhstan.

CYCLING-DRIEDAAGSE-DE-PANNE-KOKSIJDE-DAY-2

VANT: Elia Viviani spurtslo Marcel Kittel og Alexander Kristoff.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Tror ikke han vinner sammenlagt

Nederlenderen Pim Ligthart, som kjører for Lotto-Belisol, lå alene i front lenge. Ved 21 kilometer igjen ledet Ligthart med ett minutt og 30 sekunder på hovedfeltet. 14 kilometer før mål hadde hovedfeltet hentet inn nederlenderen. Dermed lå det an til en massespurt.

Alexander Kristoff lå godt plassert i hovedfeltet hele veien, men i spurten ble han frakjørt av Kittel og Viviani.

Kristoff har vunnet samtlige fellesstartetapper i rittet siden 2014. Han vant De Panne sammenlagt i fjor.

– Jeg tror sjansene til å vinne er ganske små. Westra ligger ikke så langt bak meg, og vanligvis så knuser han meg på en tempo, smiler Kristoff.

De Panne avsluttes torsdag med en 112 kilometer lang fellesstart på morgen og en 14.2 kilometer lang tempoetappe senere på dagen.

Søndag kjøres et av sesongens store høydepunkt, Flandern Rundt. Et ritt Kristoff også vant i fjor.

– Først og fremst så håper jeg å finne tilbake til formen og få beina på plass. Nå har jeg kjørt to bra dager, så får vi se hvordan det blir mot helgen, sier Kristoff som har slitt med sykdom.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal