Raste mot VM-produsent: – For en skandale!

RICHMOND/OSLO (NRK): Alexander Kristoff kjørte seg opp til en overraskende medaljekamp, som norske TV-seere ikke fikk se.

Kristoff

SLO TILBAKE: Alexander Kristoff fortalte til egne lagkamerater at han følte seg sliten, men nordmannen hentet frem krefter på tampen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bystrøm

STO AV: Sven Erik Bystrøm kastet inn håndkle etter en velt hvor hele fire nordmenn var involvert.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

De to siste kilometerne handlet egentlig alt om Peter Sagan, Greg Van Avermaet, John Degenkolb og Edvald Boasson Hagen, men «hulken» fra Slovakia klarte å få en solid gull-luke med kun kilometeren igjen.

Seerne snytt for medaljekamp

Bak kjempet Hagen febrilsk for å holde posisjonen til å sikre seg en VM-medalje, men da «alle» hadde avskrevet Kristoff, kom nordmannen susende bakfra og misset bronsen med noen hundredeler.

De amerikanske produsentene var imidlertid så opptatt av verdensmesteren at de «glemte» å få med seg kampen om medaljene, og dermed ble det norske folk snytt for medaljejakten og comebacket til Kristoff.

– Hva er det de holder på med? En skandale! Vi må bare beklage, utbrøt TV 2-kommentator Christian Paasche.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Dette er vi ikke fornøyd med. Men vi er prisgitt den amerikanske produksjonen. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, men når det er utenfor vår kontroll, er det ikke mye vi får gjort. Det er bare å beklage overfor seerne som blir snytt for medaljekampen, TV 2s vaktsjef Tore Gloppen.

Norsk mannefall

VM-rittet utviklet seg lenge som et mareritt for det norske laget. Vegard Breen var den første som måtte gi seg etter å ha vært involvert i to velt – den siste gjorde ham sjanseløs til å kjøre opp igjen.

Så kom krisevelten: Kristoff, Hagen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm satt alle langt bak i langesonen da uhellet var ute. Sistnevnte fikk girene ødelagt og tapte så mye at han til slutt valgte å stå av.

Nordhaug, som fikk smerter i låret, klarte aldri å komme seg opp igjen og sto til slutt av. Dermed hadde kaptein Kristoff kun Hagen og Laengen ved sin side.

Kristoff ga Edvald beskjed om å gå

Samtidig fortalte Bystrøm til NRK at Kristoff følte seg sliten.

– Jeg skjønte tidlig at det ble tungt, og jeg ga beskjed til Edvald om at han kunne være med i angrep. Han følte seg bra, sier Kristoff til NRK.

– Dessverre var Sagan litt for sterk og kom seg avgårde. Edvald ventet på meg, men dessverre kom vi sammen litt seint, og vi fikk ikke samkjørt opptrekket, forteller rytteren.

Selv om det lenge så ut som Hagen hadde mest krefter av de to, var det altså Kristoff som kom som en kule på slutten.

Laengen, som gjorde en helhjertet jobb for lagkameratene, ble til slutt nummer 72.

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn