NRK Meny
Normal

Raste mot VM-produsent: – For en skandale!

RICHMOND/OSLO (NRK): Alexander Kristoff kjørte seg opp til en overraskende medaljekamp, som norske TV-seere ikke fikk se.

Kristoff

SLO TILBAKE: Alexander Kristoff fortalte til egne lagkamerater at han følte seg sliten, men nordmannen hentet frem krefter på tampen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bystrøm

STO AV: Sven Erik Bystrøm kastet inn håndkle etter en velt hvor hele fire nordmenn var involvert.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

De to siste kilometerne handlet egentlig alt om Peter Sagan, Greg Van Avermaet, John Degenkolb og Edvald Boasson Hagen, men «hulken» fra Slovakia klarte å få en solid gull-luke med kun kilometeren igjen.

Seerne snytt for medaljekamp

Bak kjempet Hagen febrilsk for å holde posisjonen til å sikre seg en VM-medalje, men da «alle» hadde avskrevet Kristoff, kom nordmannen susende bakfra og misset bronsen med noen hundredeler.

De amerikanske produsentene var imidlertid så opptatt av verdensmesteren at de «glemte» å få med seg kampen om medaljene, og dermed ble det norske folk snytt for medaljejakten og comebacket til Kristoff.

– Hva er det de holder på med? En skandale! Vi må bare beklage, utbrøt TV 2-kommentator Christian Paasche.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Dette er vi ikke fornøyd med. Men vi er prisgitt den amerikanske produksjonen. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, men når det er utenfor vår kontroll, er det ikke mye vi får gjort. Det er bare å beklage overfor seerne som blir snytt for medaljekampen, TV 2s vaktsjef Tore Gloppen.

Norsk mannefall

VM-rittet utviklet seg lenge som et mareritt for det norske laget. Vegard Breen var den første som måtte gi seg etter å ha vært involvert i to velt – den siste gjorde ham sjanseløs til å kjøre opp igjen.

Så kom krisevelten: Kristoff, Hagen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm satt alle langt bak i langesonen da uhellet var ute. Sistnevnte fikk girene ødelagt og tapte så mye at han til slutt valgte å stå av.

Nordhaug, som fikk smerter i låret, klarte aldri å komme seg opp igjen og sto til slutt av. Dermed hadde kaptein Kristoff kun Hagen og Laengen ved sin side.

Kristoff ga Edvald beskjed om å gå

Samtidig fortalte Bystrøm til NRK at Kristoff følte seg sliten.

– Jeg skjønte tidlig at det ble tungt, og jeg ga beskjed til Edvald om at han kunne være med i angrep. Han følte seg bra, sier Kristoff til NRK.

– Dessverre var Sagan litt for sterk og kom seg avgårde. Edvald ventet på meg, men dessverre kom vi sammen litt seint, og vi fikk ikke samkjørt opptrekket, forteller rytteren.

Selv om det lenge så ut som Hagen hadde mest krefter av de to, var det altså Kristoff som kom som en kule på slutten.

Laengen, som gjorde en helhjertet jobb for lagkameratene, ble til slutt nummer 72.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo