NRK Meny
Normal

Kristoff lover familien en vannskuter per etappeseier

Alexander Kristoff har stor tro på egen form under årets Tour de France. Det har resultert i et dristig veddemål med familien.

Kristoff

DRISTIG VEDDEMÅL: Alexander Kristoff mener han har prikket inn formen til Tour de France. Det skal gi mange etappeseire, som vil koste.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg må jo nesten håpe på at jeg ikke tar noen etappeseire, ler Kristoff.

Når Tour de France starter i Mont-Saint-Michel lørdag ser Kristoff for seg at han vinner første etappe og gul trøye. Det blir i så fall dyrt.

28-åringen har inngått et veddemål med familien som innebærer at han må spandere en vannskuter per etappeseier under det tre uker lange

– Jeg må jo nesten gjøre det, men hvor skal jeg gjøre av dem, spør Kristoff.

Har prikket inn formen

Kristoff var i strålende humør da han møtte pressen i dag. Formen er god og han har lagt en plan for hvordan han skal ta mange etappeseire i årets Tour.

– Jeg har muligens ti eller elleve sjanser. Jeg har noen flere enn jeg har hatt tidligere.

Hvordan skal du klare det da?

– Vi må få høy nok fart inn på oppløpet. Det er her vi har hatt litt problemer. Nå har vi fått inn Michael Mørkøv, som er tidligere banesyklist. Han har fart i beina og det skal vi prøve å utnytte. Mørkøv må få avlevert meg i den hastigheten jeg skal spurte i.

kristoff

MØTTE PRESSEN FØR TOUREN: Dagen før Tour de France var Alexander Kristoff i godt humør.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sterke opptrekkere

I Frankfurt i Mai hyllet Kristoff opptrekkern etter å ha vunnet overlegent med flere sykkellengder.

– Jeg har nok av de sterkeste opptrekkerne. Ser man på gutta mann mot mann så er ikke mine dårligere enn de andre. Jeg har et bra lag rundt meg som er motivert til å gjøre en god jobb. Men alt er ikke opp til opptrekkerne. Jeg må også gjøre en jobb, ler Kristoff.

Det er godt nytt for Kristoff for det er ikke mer enn et par måneder siden han var forbannet på lagkameratene sine i Milan-Sanremo.

– Det har vært mer stang ut i år, enn det var ifjor. Sånt går litt fra år til år og det hender at man har litt flaks med formen. Jeg håper for min del at formen har latt vente på seg tidligere.

Bedre rustet i sprintene

28-åringen veier en kilo mindre enn før fjorårets Tour de France. Det lover godt foran Touren.

– Jeg har fått litt høyere watt i spurtene, og jeg skal være litt bedre rustet nå enn det jeg har vært tidligere, men jeg har ikke utviklet meg sinnsykt, avslutter Kristoff.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag