Hopp til innhold

Kristoff krasjet med motorsykkel – så veltet han i publikum

Alexander Kristoff hadde maks uflaks under Paris - Roubaix. Først punkterte 26-åringen, deretter krasjet han med en pressemotorsykkel. Så kjørte han ut i publikum.

kristoff

Alexander Kristoff ble raskt plukket opp av en av ambulansene som følger rittet.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

kristoff

Ansiktet til Kristoff var fullt av skitt etter sammenstøtet. Her får han behandling av ambulansepersonellet.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

kristoff

Generalsekretær i Norges Cykleforbund Stig Sætre tok dette bildet av Kristoff like etter uhellet. - Han reiste seg ganske fort, sier han.

Foto: Stig Sætre/Norges Cykleforbund
– Det går bra – selv om jeg har litt vondt, sier Kristoff til NRK.no og viser frem den bandarsjerte høyrearmen.

26-åringen måtte nemlig avslutte klassikeren i sykebilen etter å ha vært innblandet i en rekke uhell:

  • Først punkterte han 200 meter ut i Arenberg-skogen. Her kjørte Kristoff – ifølge ham selv – gjennom skogen med flatt dekk før han fikk et nytt.
  • Etter å ha kjørt seg opp, var det en ny velt ved neste strekk. Her bråbremset bilene og motorsyklene, og Kristoff, som var like bak en motorsykkel, klarte ikke å stoppe. Da måtte han ha et nytt hjul.
  • 26-åringen trengte også ny flaske etter krasjet, men nordmannen prøvde å ta i mot i høy fart midt i en sving. Dermed skled han ut av svingen og inn i publikum.

– Da skjønte jeg at det var slutt. Da ble det sykebilen for å sjekke at alt var greit, sier Kristoff.

– Kunne du syklet videre?

– Jeg hadde nok kommet i mål, men sikkert en halvtime bak. Da hadde jeg også vondt, selv om det bare var skrubbsår, smiler rytteren.

– Kastet av sykkelen

Generalsekretær Bjørn Sætre i Norges Cykleforbund fulgte rittet i en dommerbil og var tilfeldigvis like bak Kristoff da uhellet skjedde, drøyt åtte mil fra mål.

– Alexander tok styret på motorsykkelen og gjorde en ordentelig kolbøtte. Han ble kastet av sykkelen og snurret helt rundt i luften før han landet på ryggen, sier Bjørn Sætre, generalsekretær i Norges Cykleforbund.

Kristoff var i gang med opphentingen da han krasjet med motorsykkelen.

– Han hadde avansert veldig bra tilbake, men etter en jernbaneundergang kom det en pressemotorsykkel og det ble dessverre ikke plass til alle. Kristoff hadde en luke, men jeg tror motorsykkelen svingte ut til venstre slik at de traff hverandre, sier Sætre.

NRKs reporter på stedet fikk opplyst at Kristoff var til medisinsk sjekk og la i teambussen. Han hadde store smerter og ble bandasjert opp, men hadde det etter forholdene bra.

Rittet ble senere vunnet av Omega Pharma-Quick Step-rytter Niki Terpstra. Han syklet i mål i ensom majestet ettersom ingen fulgte etter da han stakk noen kilometer før mål.

John Degenkolb ble nummer to, mens Fabian Cancellara ble nummer tre.

– Irritert og kjempeskuffet

Kristoffs stefar og tidligere trener Stein Ørn hadde ikke fått snakket med 26-åringen da NRK.no kontaktet ham tidligere lørdag.

– Det viktigste er at han har det bra, og rapportene tilsier at han har det. Han var kjapt på beina igjen og det er et godt tegn, sier Ørn.

Kristoff hadde forhåpninger om å vinne endagsrittet, men brøt naturlig nok etter uhellet.

– Han er nok fryktelig irritert og kjempeskuffet. Han hadde veldig lyst å prøve å vinne, og jeg er sikker på at han hadde vært i posisjon om det ikke skjedde. Rittet utvikler seg akkurat slik vi snakket om på forhånd, med en samlet gruppe foran, akkurat slik som passer ham, sier Ørn.

Kristoff selv var frustert etter alle ulykkene.

– Det er frustrerende når du vet du kan gjøre det bra. Totalt har våren vært en suksess, men i dag er jeg skuffet, sier Kristoff, som likevel gleder seg til én måned med familien.

– Nå skal det bli deilig å komme hjem, sier 26-åringen.

Hushovd og Hagen et stykke bak

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen endte 1.05 minutter bak vinneren i mål på henholdsvis 19.- og 21.-plass.

Det er Hagens beste plassering i Paris - Roubaix.

– Det var tøft i dag. Jeg følte meg bra, men gikk i grusen. Jeg skulle gjerne vært lengre opp, sier Hagen, som også var involvert i en velt.

Hushovd var aktivt med i fronten av feltet underveis. Etter 210 km gikk det som så ut til å være det avgjørende bruddet med Thor Hushovd i førersetet. Han fikk med seg Tom Boonen, Geraint Thomas, Bram Tankink, Bert De Backer og Yannick Martinez.

Boonen, som har vunnet det prestisjetunge rittet hele fire ganger, var ute etter sin femte triumf og rykket med 35 kilometer igjen til mål. Utbryterne ble imidlertid hentet inn igjen med litt over to mil til mål på velodromen i Roubaix.

Da så Peter Sagan sitt snitt i å stikke fra, men også det forsøket rant ut i sanden 15 kilometer fra mål.

Fabian Cancellara kunne blitt den første til å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix i samme sesong tre ganger, men heller ikke sveitseren lyktes.

Med åtte kilometer igjen var det dannet en stor gruppe, og Terpstra var siste mann til å forsøke seg.

Det forsøket holdt helt inn.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal