NRK Meny
Normal

Kristoff kom til kort i spurten

Alexander Kristoff traff ikke hundre prosent i avslutningen og måtte nøye seg med tredjeplass på onsdagens etappe i Tour of Britain. Fernando Gaviria vant.

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

TREDJEPLASS: Høy fart og god linje på oppløpet holdt ikke for nordmannen Alexander Kristoff - han ble nummer tre.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Det ble med nesten for Alexander Kristoff under fjerde etappe av Tour of Britain.

– Jeg følte at jeg hadde størst fart på oppløpet, men jeg var sperra ganske lenge. Det er problemet når jeg er alene, jeg får ikke kommet meg helt i front, sier Kristoff til NRK.

– Jeg kunne brukt krefter på å komme meg i front, men da har jeg ikke noe å spurte med, sier han.

Gaviriaseier «som vanlig»

Den 165 kilometer lange etappen fra Mansfield til Newark-on-Trent endte som de tre foregående i massespurt. Der fikk det colombianske spurtesset Gaviria et noe nær perfekt opptrekk av lagkameratene i Quick-Step.

Team Skys Elia Viviani fulgte på annenplass, mens nederlandske Dylan Groenewegen måtte se seg knepent slått av Kristoff i kampen om tredjeplassen. Nordmannen måtte igjen klare seg uten hjelpere på den siste kilometeren og brukte mye krefter på å manøvere seg fram i feltet.

Et fem mann stort brudd så lenge ut til å holde unna for hovedfeltet, men på den siste mila forsvant sekundene fort for utbryterne. Med fem kilometer igjen å sykle hadde bruddet fortsatt et halvminutt til gode, men det holdt til ikke. Tre kilometer før mål var luken tettet.

– Stygt krasj med parkert bil

BMC-rytter Brent Bookwalter måtte bryte Tour of Britain onsdag etter å ha fått et svært ublidt møte med en parkert bil underveis på etappen.

Amerikaneren var ved bevissthet etter sammenstøtet, men ble fraktet til sykehus. Skadeomfanget er inntil videre ikke kjent.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

Siste nytt

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp
 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn