Kristoff kom til kort i spurten

Alexander Kristoff traff ikke hundre prosent i avslutningen og måtte nøye seg med tredjeplass på onsdagens etappe i Tour of Britain. Fernando Gaviria vant.

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

TREDJEPLASS: Høy fart og god linje på oppløpet holdt ikke for nordmannen Alexander Kristoff - han ble nummer tre.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Det ble med nesten for Alexander Kristoff under fjerde etappe av Tour of Britain.

– Jeg følte at jeg hadde størst fart på oppløpet, men jeg var sperra ganske lenge. Det er problemet når jeg er alene, jeg får ikke kommet meg helt i front, sier Kristoff til NRK.

– Jeg kunne brukt krefter på å komme meg i front, men da har jeg ikke noe å spurte med, sier han.

Gaviriaseier «som vanlig»

Den 165 kilometer lange etappen fra Mansfield til Newark-on-Trent endte som de tre foregående i massespurt. Der fikk det colombianske spurtesset Gaviria et noe nær perfekt opptrekk av lagkameratene i Quick-Step.

Team Skys Elia Viviani fulgte på annenplass, mens nederlandske Dylan Groenewegen måtte se seg knepent slått av Kristoff i kampen om tredjeplassen. Nordmannen måtte igjen klare seg uten hjelpere på den siste kilometeren og brukte mye krefter på å manøvere seg fram i feltet.

Et fem mann stort brudd så lenge ut til å holde unna for hovedfeltet, men på den siste mila forsvant sekundene fort for utbryterne. Med fem kilometer igjen å sykle hadde bruddet fortsatt et halvminutt til gode, men det holdt til ikke. Tre kilometer før mål var luken tettet.

– Stygt krasj med parkert bil

BMC-rytter Brent Bookwalter måtte bryte Tour of Britain onsdag etter å ha fått et svært ublidt møte med en parkert bil underveis på etappen.

Amerikaneren var ved bevissthet etter sammenstøtet, men ble fraktet til sykehus. Skadeomfanget er inntil videre ikke kjent.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

Siste nytt

 • Seint mål gav VIF-siger

  Eit mål av Martin Røymark mindre enn to minutt før slutt gav Vålerenga 3-2 over Frisk Asker i den tredje semifinalekampen i NM.

  Vålerenga leier 2-1 i kampar.

  Martin Røymark
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 13 baklengs på to kampar for U21

  Det norske U21-laget for menn tapte 1-5 for Russland i ein treningskamp i Spania. Dennis Tørset Johnsen scora det norske målet like før pause.

  U21-laget har dermed sleppt inn 13 mål på to kampar i Spania. Fredag tapte dei 3-8 for Finland.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal