NRK Meny
Normal

Kristoff knust i spurten av Kittel

Alexander Kristoff prøvde seg i spurten, men ble for svak i konkurransen mot Marcel Kittel som sikret seieren på tirsdagens etappe.

Tour de France-innspurt

STERKEST: Kittel (i midten) ble for sterk for både Kristoff (til venstre) og Coquard (til høyre).

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Kristoff lå lenge i front i spurten, men startet antagelig for tidlig og ble passert de siste meterne av en råsterk Kittel.

Nordmannen endte til slutt på 5.-plass, mens seieren måtte avgjøres ved hjelp av målfoto. 2. plassen gikk til franske Bryan Coquard, mens sammenlagtleder Peter Sagan sikret 3. plassen og fortsatt gul trøye.

– Jeg holdt ikke helt inn, men i dag var jeg i alle fall med. Jeg skulle gjerne ventet litt, men jeg var ikke helt orientert, sier Kristoff til TV 2.

– Jeg prøvde å ta hjulet til Ettix-rytteren, men han stoppet ganske tidlig, og da ble det ikke som jeg hadde håpet på, forteller han.

Kvartett i brudd

Oliver Naesen (IAM), Alexis Gougeradr (AG2R-La Mondiale), Markel Irizar (Trek-Segafredo) og Andreas Schillinger (Bora-Argon18) gikk tidlig i brudd på den fjerde etappen.

På det meste hadde kvartetten en ledelse på over seks minutter til hovedfeltet, og ledelsen holdt helt til det var kun sju kilometer igjen til mål.

Dermed gikk det altså mot en massespurt på den tredje etappen.

Rørt vinner

Både Edvald Boasson Hagen, Kristoff og Sondre Holst Enger satt bra plassert i feltet før spurten, men Kristoff var ikke sterk nok i avslutningen.

Holst Enger endte på 6.-plass. Hans andre strake 6.-plass i Tour de France og nok en imponerende prestasjon av Tour de France-debutanten. Boasson Hagen kjørte for Mark Cavendish, og endte til slutt på 98.-plass.

– Jeg er litt rørt akkurat nå. Jeg er veldig glad og dette var omtrent som å vinne for første gang. Laget gjorde en kjempejobb. Jeg er storfornøyd med å være tilbake i Tour de France igjen, sier Marcel Kittel.

Saken fortsetter under bildet

CYCLING-FRA-TDF2016-LINE

MÅLFOTO: Kittel millimeter foran Bryan Coquard.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Ikke fornøyd med starten

Kristoff, som fylte 29 år tirsdag, startet Tour de France med en åttende plass på den første etappen.

Han var sjanseløs på den mer kuperte andreetappen, og mandag ble det en skuffende 11.-plass.

– Det har vært litt mye klabb og babb for meg i oppløpet, sa Kristoff etter den tredje etappen.

Tirsdag endte det altså litt bedre for nordmannen, som likevel er langt fra fornøyd med innsatsen i Tour de France så langt.

– Jeg er ikke her for å bli nummer fem, men det er bedre enn i går, sier han til TV 2.

France Cycling Tour de France
Foto: Peter Dejong / Ap

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal