NRK Meny
Normal

Overlegen Kittel knuste Kristoff

Alexander Kristoff (27) var blant favorittene på mandagens etappe av Tour de France, men ble parkert av overlegne Marcel Kitteli spurten.

Kittel

Marcel Kittel tok sin andre etappeseier i årets Tour de France. Alexander Kristoff (til venstre i bildet) ble nummer fem.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble igjen satt i skyggen av Marcel Kittel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg er med og kjemper og blir nummer fem. Jeg må si at det er bra, men målet er å vinne, og da holder det ikke å bli nummer fem, sier Kristoff til NTB.

Den 155 kilometer lange etappen fra Cambridge til London endte altså i en forrykende massespurt i regnværet.

Der lå Kristoff i en god posisjon, men klarte aldri å true overlegne Marcel Kittel, som hadde et perfekt opptrekk.

Tyskeren vant foran Peter Sagan og Mark Renshaw. Kristoff var femtemann over målstreken.

– Kittel er veldig god, og kanskje har han også det beste laget rundt seg. Det er vanskelig å slå bestemann når han til og med har det beste laget, sier Kristoff til NTB.

Ble hindret

Kristoff og Katjusja hadde ingen ideell avslutning på etappen. Nordmannen ødela hjulet da Andy Schleck, Simon Gerrans og tre andre ryttere gikk i bakken ca. to mil før mål.

Det sugde krefter ut av hele laget, som jobbet med å få Kristoff i god posisjon. Katjusja-toget ble litt for ivrige og kjørte for tidlig – da det gjensto et par kilometer av etappen, var Kristoff nemlig veldig alene.

– Jeg satt på hjulet til Renshaw, men jeg kunne ikke gå alene selv heller med 400 meter igjen. Det ble liksom litt halvveis. Jeg skulle gjerne hatt en ekstra mann med i den siste svingen, men jeg vet ikke hvor han ble av. Det var glatt i svingene, og vi holdt på å miste kontrollen mange ganger, sier han.

– Raskeste spurt noensinne

Dermed fikk han det tøft mot spurtkanonen Marcel Kittel som tok sin andre etappeseier i årets Tour.

Den tyske spurteren gliste bredt i målområdet etter maktdemonstrasjonen.

– Jeg gjorde en veldig god spurt. Det var trolig min raskeste spurt noensinne. Dette er en fantastisk start på årets Tour de France, sier Kittel i seiersintervjuet sendt på TV 2.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal