Overlegen Kittel knuste Kristoff

Alexander Kristoff (27) var blant favorittene på mandagens etappe av Tour de France, men ble parkert av overlegne Marcel Kitteli spurten.

Kittel

Marcel Kittel tok sin andre etappeseier i årets Tour de France. Alexander Kristoff (til venstre i bildet) ble nummer fem.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble igjen satt i skyggen av Marcel Kittel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg er med og kjemper og blir nummer fem. Jeg må si at det er bra, men målet er å vinne, og da holder det ikke å bli nummer fem, sier Kristoff til NTB.

Den 155 kilometer lange etappen fra Cambridge til London endte altså i en forrykende massespurt i regnværet.

Der lå Kristoff i en god posisjon, men klarte aldri å true overlegne Marcel Kittel, som hadde et perfekt opptrekk.

Tyskeren vant foran Peter Sagan og Mark Renshaw. Kristoff var femtemann over målstreken.

– Kittel er veldig god, og kanskje har han også det beste laget rundt seg. Det er vanskelig å slå bestemann når han til og med har det beste laget, sier Kristoff til NTB.

Ble hindret

Kristoff og Katjusja hadde ingen ideell avslutning på etappen. Nordmannen ødela hjulet da Andy Schleck, Simon Gerrans og tre andre ryttere gikk i bakken ca. to mil før mål.

Det sugde krefter ut av hele laget, som jobbet med å få Kristoff i god posisjon. Katjusja-toget ble litt for ivrige og kjørte for tidlig – da det gjensto et par kilometer av etappen, var Kristoff nemlig veldig alene.

– Jeg satt på hjulet til Renshaw, men jeg kunne ikke gå alene selv heller med 400 meter igjen. Det ble liksom litt halvveis. Jeg skulle gjerne hatt en ekstra mann med i den siste svingen, men jeg vet ikke hvor han ble av. Det var glatt i svingene, og vi holdt på å miste kontrollen mange ganger, sier han.

– Raskeste spurt noensinne

Dermed fikk han det tøft mot spurtkanonen Marcel Kittel som tok sin andre etappeseier i årets Tour.

Den tyske spurteren gliste bredt i målområdet etter maktdemonstrasjonen.

– Jeg gjorde en veldig god spurt. Det var trolig min raskeste spurt noensinne. Dette er en fantastisk start på årets Tour de France, sier Kittel i seiersintervjuet sendt på TV 2.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9