Kristoff kan forlate laget ved Katjusja-suspensjon

Alexander Kristoffs trener Stein Ørn er klar på at en situasjon der Katjusja utestenges fra ritt på grunn av doping, ikke er noe sykkelstjernen kan leve med. Treneren varsler møter med lagledelsen.

Alexander Kristoff

KAN BLI RAMMET: Oppkjøringen til Alexander Kristoffs vårsesong kan bli ødelagt av dopingprøven til Eduard Vorganov.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det må komme en reaksjon på dette, sier Stein Ørn, som er både trener og stefar for Alexander Kristoff, til NRK.

Situasjonen er nå at Kristoffs lag Katjusja har fått sin andre positive dopingprøve i løpet av 12 måneder. I fjor testet Luca Paolini positivt på kokain. Det betyr at dersom B-prøven til Eduard Vorganov også er positiv vil det kunne bety utestengelse for en periode på 15-45 dager. Det kan bety at hele oppkjøringen til vårklassikerne kan gå fløyten for fjorårets vinner av Flandern Rundt og alle lagkameratene.

– Det er jo ikke en situasjon Alexander eller andre kan leve med. Jeg kan heller ikke leve med slik usikkerhet. Ting må tas opp. Men først må vi summe oss litt før vi ser på konsekvenser av dette, sier Ørn.

Kristoff og lagkameratene står fritt til å forlate laget dersom laget ikke lenger får konkurrere på øverste nivå. Men Ørn vil ikke uttale seg videre om hva som kan bli følgene av denne saken.

Pratet om utestengelse

Tidligere denne uken møtte NRK Kristoff. Da var saken der en ny dopingprøve kunne føre til utestengelse et tema. Han innrømmet at det var en situasjon han har tenkt på.

Eduard Vorganov

AVLA POSITIV DOPINGPRØVE: Eduard Vorganov, her under etapperittet Paris-Nice, har avlagt positiv dopingprøve, melder laget Katusja.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/Corbis

– Får vi en positiv prøve til så vil det bety at vi får 45 dager uten løp så det kunne ødelagt hele opplegget for min del hele vårsesongen eller Tour de France, eller hva det måtte være, sa Kristoff til NRK.

Det som er klart er at ryttere i laget kan bli fristilt dersom laget ikke lenger er et World Tour-lag. Det gjelder alle rytterne på laget.

Må finne alternativt opplegg

Ørn har jobbet som trener for Sven Erik Bystrøm og Kristoff samtidig som han har jobbet med klassikerlaget, som nå er sammen med Kristoff i Qatar. Denne gruppen var ikke Vorganov en del av i Katjusja-laget. Ørn er klar på at Katjusja har jobbet hardt for å kjempe mot en ny dopingsak i laget.

– Også ryktet skades. Det er like mye prestisjemessige biten som den fysiske biten, som er straffen. Dette er fryktelig trist for alle. Dette viser hvor sårbar man er for individer, sier Ørn.

Over en måned utestengelse vil være fryktelig ødeleggende før sesongens høydepunkter kommer i mars og april.

– Han må da trene og finne erstatningsvarianter. Han må bare gjøre det beste ut av det. Klart dette ikke bra. Vi må bare finne en løsning, sier Ørn som sier Kristoff er avhengig av rittene fremover for å få den oppkjøringen han trenger til vårklassikerne.

Sportsnyheter

Roy Keane kritiserer Nederland: – Dei blir avslørte når dei møter topplaga

Då Nederland var i ferd med å rote bort ein sikker siger fordi forsvaret ikkje heldt mål, fann Denzel Dumfries tida inne til å score sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Eriksen: – Jeg gir ikke opp

  Christian Eriksen har uttalt seg for første gang til media etter at han fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

  Uttalelsen er gitt via agenten Martin Schoots til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Til avisen sier agenten på vegne av den danske stjernen:

  – Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen ifølge avisen.

  29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden lørdag, og skal etter forholdene ha det bra.

  Denmark Finland Euro 2020 Soccer
  Foto: Stuart Franklin / AP
 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

  Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

  Sørli
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal