NRK Meny
Normal

Kristoff kan forlate laget ved Katjusja-suspensjon

Alexander Kristoffs trener Stein Ørn er klar på at en situasjon der Katjusja utestenges fra ritt på grunn av doping, ikke er noe sykkelstjernen kan leve med. Treneren varsler møter med lagledelsen.

Alexander Kristoff

KAN BLI RAMMET: Oppkjøringen til Alexander Kristoffs vårsesong kan bli ødelagt av dopingprøven til Eduard Vorganov.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det må komme en reaksjon på dette, sier Stein Ørn, som er både trener og stefar for Alexander Kristoff, til NRK.

Situasjonen er nå at Kristoffs lag Katjusja har fått sin andre positive dopingprøve i løpet av 12 måneder. I fjor testet Luca Paolini positivt på kokain. Det betyr at dersom B-prøven til Eduard Vorganov også er positiv vil det kunne bety utestengelse for en periode på 15-45 dager. Det kan bety at hele oppkjøringen til vårklassikerne kan gå fløyten for fjorårets vinner av Flandern Rundt og alle lagkameratene.

– Det er jo ikke en situasjon Alexander eller andre kan leve med. Jeg kan heller ikke leve med slik usikkerhet. Ting må tas opp. Men først må vi summe oss litt før vi ser på konsekvenser av dette, sier Ørn.

Kristoff og lagkameratene står fritt til å forlate laget dersom laget ikke lenger får konkurrere på øverste nivå. Men Ørn vil ikke uttale seg videre om hva som kan bli følgene av denne saken.

Pratet om utestengelse

Tidligere denne uken møtte NRK Kristoff. Da var saken der en ny dopingprøve kunne føre til utestengelse et tema. Han innrømmet at det var en situasjon han har tenkt på.

Eduard Vorganov

AVLA POSITIV DOPINGPRØVE: Eduard Vorganov, her under etapperittet Paris-Nice, har avlagt positiv dopingprøve, melder laget Katusja.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/Corbis

– Får vi en positiv prøve til så vil det bety at vi får 45 dager uten løp så det kunne ødelagt hele opplegget for min del hele vårsesongen eller Tour de France, eller hva det måtte være, sa Kristoff til NRK.

Det som er klart er at ryttere i laget kan bli fristilt dersom laget ikke lenger er et World Tour-lag. Det gjelder alle rytterne på laget.

Må finne alternativt opplegg

Ørn har jobbet som trener for Sven Erik Bystrøm og Kristoff samtidig som han har jobbet med klassikerlaget, som nå er sammen med Kristoff i Qatar. Denne gruppen var ikke Vorganov en del av i Katjusja-laget. Ørn er klar på at Katjusja har jobbet hardt for å kjempe mot en ny dopingsak i laget.

– Også ryktet skades. Det er like mye prestisjemessige biten som den fysiske biten, som er straffen. Dette er fryktelig trist for alle. Dette viser hvor sårbar man er for individer, sier Ørn.

Over en måned utestengelse vil være fryktelig ødeleggende før sesongens høydepunkter kommer i mars og april.

– Han må da trene og finne erstatningsvarianter. Han må bare gjøre det beste ut av det. Klart dette ikke bra. Vi må bare finne en løsning, sier Ørn som sier Kristoff er avhengig av rittene fremover for å få den oppkjøringen han trenger til vårklassikerne.

Siste nytt

 • Arsenal seiret mot erkerivalen

  Arsenal slo Tottenham 2-0 i dagens kamp mellom rivalene. Shkodran Mustafi og Alexis Sánchez scoret målene. Det er uhyre tett mellom de beste lagene bak Manchester City for øyeblikket.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Lorentzen 3 hundredeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen var bare 17 hundredeler bak Ronald Mulder, men siden det er så jevnt i toppen, holder 34,79 «bare» til 6.-plass. Daichi Yamanaka tar 2.-plassen med 34,65, mens Hein Otterspeer sikrer en pallplass med 34,76. Lorentzen var åpenbart preget av å ha gått 1500 meter i B-gruppen tidligere lørdag.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Rød med brudd i hånden

  Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.

  Firenasjonersturnering i håndball for menn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
NM kombinert: 5 km langrenn
NM kombinert: 5 km langrenn
Cupfinale: Før cupfinalen for kvinner
Cupfinale kvinner: Oppkjøring
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup skøyter: 1500 m menn
Cupfinale: Avaldsnes - Vålerenga