Kristoff inn til 3.-plass

Alexander Kristoff fikk ingen optimal spurt, men endte på 3.-plass i det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt. Jasper Philipsen vant rittet.

Rittet ble som ofte før avgjort med spurt i Frankfurts gater. Her lå stavangermannen lenge an til å kunne ta sin femte seier i rittet, men uten en optimal spurt ble det med 3.-plass bak Philipsen og John Degenkolb. (NTB)

Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
Foto: Heiko Junge / NTB

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • NFF drar til Qatar

  Det var knyttet usikkerhet rundt om Norges Fotballforbund skulle dra til Qatar. Nå har forbundet bestemt at det blir en tur til VM-arrangøren 8. desember. Det bekreftes i en pressemelding.

  – Det er gode grunner til å ikke reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

  Han sier videre at de ønsker å møte representanter for myndighetene, VM-komiteen og migrantarbeidere. Bjerketvedt sier at det kommer til å bli stilt kritiske spørsmål.

  Terje Svendsen kommer også til å dra dit.

  – Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

  Presstreff i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vinter-universiaden avlyst

  Vinterleikane for studentar, vinter-universiaden i Luzern i Sveits, er avlyst som følgje av korona-varianten omikron.

  Universiaden er ein multi-idrettskonkurranse i vinteridrettar, som blir arrangert annakvart år.

  Årets skulle ha vore den 30. i rekke, og skulle eigentleg vore avvikla i januar, men blei utsett til desember på grunn av covid-epidemien.

  Arrangementet skulle opna 11. desember og pågått i ti dagar. Men på grunn av omikron og innstrammingar i reise til Sveits, er arrangementet no avlyst, mindre enn to veker før det skulle ha starta.

  Rundt 1600 utøvarar frå om lag 50 land var påmelde.

  Vinter-universiade
  Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP
 • Granerud blei att for å trene

  Halvor Egner Granerud vart verande i Ruka for å trene etter å ha vorte einaste nordmann utan verdscuppoeng. No er han klar for revansj.

  – Halvor ville gjerne trene ein dag i Ruka og vart igjen saman med Andreas Vilberg (trenar) for å gjennomføre to økter. Hoppinga såg lovande ut, og Halvor er meir trygg på seg sjølv, seier landslagstrenar Alexander Stöckl.

  Granerud missa i begge kvalifiseringane i Finland.

  – Helga baud på få hopp, og sjølv om vi til søndag hadde ei god løysing, fekk eg ikkje moglegheita til å sjå korleis det faktisk fungerte. Eg gler meg til Wisla, fulle tribunar og forhåpentleg ein fin revansj, seier Granerud.

  Dei same sju hopparane som var i Ruka, får sjansen i Wisla i helga der det er lagkonkurranse laurdag og individuelt renn søndag.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: VESA MOILANEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal