NRK Meny
Normal

Kristoff mistet følelsen i foten etter stygg krasj

Alexander Kristoff smalt rett i fortauskanten på første etappe i Paris - Nice mandag. Den norske proffsyklisten trodde noe var alvorlig galt da han lå med store smerter på asfalten.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble liggende og vri seg i smerte etter møtet med fortauskanten. Nordmannen håper å kunne fullføre etapperittet, men målet om etappeseier er langt mer usikkert. (Skjermdump med tillatelse fra TV 2).

Foto: TV 2

OS 2012 Sommer OL i London 2012

Alexander Kristoff håper å kunne fullføre rittet, selv om krasjen mandag satte sine spor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff vant OL-bronse på landeveisrittet i London i fjor sommer. Det er viktig for nordmannen å fullføre Paris - Nice, slik at han kan kjempe om gode plasseringer også denne sesongen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
– Da jeg lå der, trodde jeg noe var galt, for jeg klarte ikke å bevege foten, sier Alexander Kristoff til NRK.no.

Den norske proffsyklisten slapp unna med skrekken etter den stygge krasjen på den første etappen av Paris - Nice.

– Etter noen minutter fikk jeg igjen følelsen. Beina kjentes greie ut da jeg kom tilbake på sykkelsetet, sier Kristoff, som hadde omtrent 50 kilometer igjen av etappen etter uhellet.

Hevelse på ryggen

Nordmannen klarte å fullføre etappen, og var den siste av de 181 syklistene som kom i mål. Han var 17.15 minutter bak den franske etappevinneren Nacer Bouhanni.

Selv om Kristoff klarte å tråkke seg til målstreken, har han tydelige merker etter møtet med asfalten.

– Jeg har en kjempehevelse på ryggen. Jeg har også en hevelse i hodet. Jeg landet rett på hjelmen, så den ble jo knust, forklarer syklisten.

Kjørte på flaske

Ut ifra TV 2s TV-bilder er det ikke mulig å se hva som forårsaket krasjen. Kristoff forteller at en flaske på veien var grunnen til at han havnet i bakken.

– Jeg kjørte helt inne ved fortauet. Så kom det en fartsdump, der noen hadde mistet en flaske. Jeg kjørte akkurat rett på flaska og mistet festet på styret. Styret svingte rett mot fortauskanten på grunn av flaska, og jeg rakk ikke å få hånda på styret og svinge tilbake, sier nordmannen.

– Jeg gikk rett over styret og rett i fortauskanten med hodet og ryggen. Det var ikke godt, sier Katjusja-rytteren.

Vil fortsette rittet

Nordmannen har blitt sjekket av lege. Han har ikke fått påvist brudd, og håper å kunne fortsette rittet.

– Sånn det føles nå, klarer jeg å fullføre i morgen. Så jeg håper det ikke blir verre, men vi får se, sier han.

– Akkurat nå er målet om etappeseier litt lenger vekk, men vi får se hvordan det går. Hvis jeg føler meg bedre i morgen, kommer jeg til å prøve, sier Kristoff.

Om det ikke skulle bli etappeseier, er Kristoff likevel sugen på å fullføre rittet.

– Det er viktig for klassikerne som kommer fremover. Det var mye av motivasjonen for å fortsette i dag. Jeg håper det er bedre i morgen, og at jeg kan kjempe om resultater fremover, sier han.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal