NRK Meny
Normal

Kristoff om VM-løypa: – I tøffeste laget

ASTORGA/OSLO (NRK): Alexander Kristoff innrømmer at VM-løypa ikke er noen drømmeløype. Den er for krevende for Norges medaljehåp.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff frykter VM-løypen kan bli for tøff for ham.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Alexander Kristoff

Kristoff har vært Norges beste syklist denne sesongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes den var litt i tøffeste laget, sier Kristoff til NRK.

Landeveisrittet i årets sykkel-VM går i Ponferrada søndag. Der kommer bakkene tett. Det kan felle årets vinner av Milano - Sanremo.

De 255 kilometerne betegnes nemlig som både tøffe og tekniske, og etter gårsdagens besiktigelse fikk Kristoff bekreftet at han står overfor en vanskelig oppgave.

– Hver for seg så bakkene greie ut, men de kommer kanskje litt tett og fra den siste til mål er det kanskje litt kort avstand. Sånn sett er det ingen drømmeløype, sier han.

– Ligger i grenseland

Den formsterke rytteren vant to etapper under årets Tour de France. Seier ble det også i Cyclassics-rittet i Hamburg.

Men Kristoff frykter at kreftene vil være brukt opp før mål i årets VM-løype.

– Men jeg har ikke gitt opp. Henger jeg med fram mot mål, er målet å vinne. Det kan være mulig, men jeg må nok ha en kanondag, sier Kristoff.

Landslagstrener Stig Kristiansen deler ikke Kristoffs skepisis til VM-løypa.

Han tror syklisten kan være med blant de beste når alt skal avgjøres. Nordmannen har nemlig overrasket i tøffe løyper før.

– Den er ikke for tøff, men den ligger helt i grenseland av hva han pleier å takle. Det er ikke sånn at vi har skrudd forventningene helt i taket, men vi prøver å holde dem på et moderat nivå. Vi ser jo at mulighetene ligger der foran oss, forteller treneren til NRK.

– Naturlig kaptein

Kristoff har med seg to medhjelpere på landeveien søndag.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har fått jobben som hjelperyttere for Kristoff.

– Med tanke på resultatene i år, er jeg den naturlige kapteinen. Men løypa tilsier kanskje noe annet. Vi har tre gode ryttere, og når du bare er tre mann, er du avhengig av at du har tre som kan gjøre det bra.

– Dersom løypa blir for hard for meg, og det blir på hengende håret for min del, har vi fortsatt Lars Petter og Edvald som begynner å komme i form, sier Kristoff til NTB.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug er Norges deltagere i VM søndag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal