Kristoff om VM-løypa: – I tøffeste laget

ASTORGA/OSLO (NRK): Alexander Kristoff innrømmer at VM-løypa ikke er noen drømmeløype. Den er for krevende for Norges medaljehåp.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff frykter VM-løypen kan bli for tøff for ham.

Kristoff har vært Norges beste syklist denne sesongen.

– Jeg synes den var litt i tøffeste laget, sier Kristoff til NRK.

Landeveisrittet i årets sykkel-VM går i Ponferrada søndag. Der kommer bakkene tett. Det kan felle årets vinner av Milano - Sanremo.

De 255 kilometerne betegnes nemlig som både tøffe og tekniske, og etter gårsdagens besiktigelse fikk Kristoff bekreftet at han står overfor en vanskelig oppgave.

– Hver for seg så bakkene greie ut, men de kommer kanskje litt tett og fra den siste til mål er det kanskje litt kort avstand. Sånn sett er det ingen drømmeløype, sier han.

– Ligger i grenseland

Den formsterke rytteren vant to etapper under årets Tour de France. Seier ble det også i Cyclassics-rittet i Hamburg.

Men Kristoff frykter at kreftene vil være brukt opp før mål i årets VM-løype.

– Men jeg har ikke gitt opp. Henger jeg med fram mot mål, er målet å vinne. Det kan være mulig, men jeg må nok ha en kanondag, sier Kristoff.

Landslagstrener Stig Kristiansen deler ikke Kristoffs skepisis til VM-løypa.

Han tror syklisten kan være med blant de beste når alt skal avgjøres. Nordmannen har nemlig overrasket i tøffe løyper før.

– Den er ikke for tøff, men den ligger helt i grenseland av hva han pleier å takle. Det er ikke sånn at vi har skrudd forventningene helt i taket, men vi prøver å holde dem på et moderat nivå. Vi ser jo at mulighetene ligger der foran oss, forteller treneren til NRK.

– Naturlig kaptein

Kristoff har med seg to medhjelpere på landeveien søndag.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har fått jobben som hjelperyttere for Kristoff.

– Med tanke på resultatene i år, er jeg den naturlige kapteinen. Men løypa tilsier kanskje noe annet. Vi har tre gode ryttere, og når du bare er tre mann, er du avhengig av at du har tre som kan gjøre det bra.

– Dersom løypa blir for hard for meg, og det blir på hengende håret for min del, har vi fortsatt Lars Petter og Edvald som begynner å komme i form, sier Kristoff til NTB.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug er Norges deltagere i VM søndag.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.