NRK Meny
Normal

Kristoff frykter fjellene: – Et problem at etappene er så korte

18 fjell skal rytterne over på de neste fire etappene. Alexander Kristoff frykter det kan føre til at han kommer utenfor tidsgrensa.

Kristoff

– ET PROBLEM: Alexander Kristoff mener de korte etappene gjør det ekstra tøft å komme seg tidsnok til mål i alpene.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

I dag begynner sammenlagtfavorittene å dunke løs på hverandre i alpene. Men det er ikke bare i fronten av feltet det kjempes en innbitt kamp.

På de neste fire etappene skal rytterne over fire uklassifiserte stigninger og tre 1.kategorier. To av disse etappene er korte etapper med bratte fjell. Det gjør at tidsgrensa kan være på så lite som 20 minutter.

– Det er et problem når det er så kort. Minuttene går fort opp fjellene, så vi må kjøre hardt, sier Kristoff.

Må sitte med en stor gruppe

Onsdagens etappe er en mellomhard etappe. Kristoff tror ikke den etappen blir den tøffeste, så lenge det ikke kjøres knallhardt fra start.

Og selv om han skulle komme utenfor tidsfristen er det et håp. Arrangøren kan nemlig bestemme seg for å ta ryttere som kommer utenfor tidsfristen inn i rittet igjen.

– For noen år siden var det en etappe hvor 130 mann egentlig røk ut, men de fikk lov til å fortsette. Det kan fort skje igjen, håper Kristoff, men legger til:

– Du vet aldri. Det er jo en sjanse å ta.

Uansett håper Kristoff å sitte med i en stor gruppe. Da vil det bli vanskeligere for arrangørene å kaste han ut av rittet.

– Hvis det er mange som ryker ut så er det kanskje noe galt med limiten. Jeg satser på å være med i en stor gruppe. Jeg tror ikke arrangrøene vil at det skal være 20 mann igjen i Paris, sier Kristoff.

Drømmen om Paris

Kristoff må komme seg innenfor tidsgrensen for å nå målet om en etappeseier i Paris. Men i varmen i fjellene har nordmannen mer enn nok med å tenke på å komme seg opp bakken.

Kristoff jubler

JUBEL: Alexander Kristoff står med hele 18 seiere til nå denne sesongen. Han håper å få sin 19. på selveste Champs-Élysées.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

– Det er jo Paris som er målet, å komme dit og vinne. Men akkurat der og da fokuserer jeg bare på å komme i mål, sier Kristoff om fjelletappene.

Foreløpig har ikke nordmannen hatt helt hellet med seg i Tour de France. Fasiten etter de første 16 etappene er en tredjeplass, en fjerdeplass og en femteplass. Men nordmannen depper ikke av den grunn.

– Hvis jeg vinner i Paris har touren vært en suksess. Jeg har ikke lyst til å være en måned i Frankrike uten å vinne en etappe. Men jeg har 18 seiere i år, så det er ikke krise om jeg ikke vinner her, sier Kristoff.

Tour de France kan du følge live på nett eller på NRK Sport på radio.

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten