NRK Meny
Normal

Kristoff frykter fjellene: – Et problem at etappene er så korte

18 fjell skal rytterne over på de neste fire etappene. Alexander Kristoff frykter det kan føre til at han kommer utenfor tidsgrensa.

Kristoff

– ET PROBLEM: Alexander Kristoff mener de korte etappene gjør det ekstra tøft å komme seg tidsnok til mål i alpene.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

I dag begynner sammenlagtfavorittene å dunke løs på hverandre i alpene. Men det er ikke bare i fronten av feltet det kjempes en innbitt kamp.

På de neste fire etappene skal rytterne over fire uklassifiserte stigninger og tre 1.kategorier. To av disse etappene er korte etapper med bratte fjell. Det gjør at tidsgrensa kan være på så lite som 20 minutter.

– Det er et problem når det er så kort. Minuttene går fort opp fjellene, så vi må kjøre hardt, sier Kristoff.

Må sitte med en stor gruppe

Onsdagens etappe er en mellomhard etappe. Kristoff tror ikke den etappen blir den tøffeste, så lenge det ikke kjøres knallhardt fra start.

Og selv om han skulle komme utenfor tidsfristen er det et håp. Arrangøren kan nemlig bestemme seg for å ta ryttere som kommer utenfor tidsfristen inn i rittet igjen.

– For noen år siden var det en etappe hvor 130 mann egentlig røk ut, men de fikk lov til å fortsette. Det kan fort skje igjen, håper Kristoff, men legger til:

– Du vet aldri. Det er jo en sjanse å ta.

Uansett håper Kristoff å sitte med i en stor gruppe. Da vil det bli vanskeligere for arrangørene å kaste han ut av rittet.

– Hvis det er mange som ryker ut så er det kanskje noe galt med limiten. Jeg satser på å være med i en stor gruppe. Jeg tror ikke arrangrøene vil at det skal være 20 mann igjen i Paris, sier Kristoff.

Drømmen om Paris

Kristoff må komme seg innenfor tidsgrensen for å nå målet om en etappeseier i Paris. Men i varmen i fjellene har nordmannen mer enn nok med å tenke på å komme seg opp bakken.

Kristoff jubler

JUBEL: Alexander Kristoff står med hele 18 seiere til nå denne sesongen. Han håper å få sin 19. på selveste Champs-Élysées.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

– Det er jo Paris som er målet, å komme dit og vinne. Men akkurat der og da fokuserer jeg bare på å komme i mål, sier Kristoff om fjelletappene.

Foreløpig har ikke nordmannen hatt helt hellet med seg i Tour de France. Fasiten etter de første 16 etappene er en tredjeplass, en fjerdeplass og en femteplass. Men nordmannen depper ikke av den grunn.

– Hvis jeg vinner i Paris har touren vært en suksess. Jeg har ikke lyst til å være en måned i Frankrike uten å vinne en etappe. Men jeg har 18 seiere i år, så det er ikke krise om jeg ikke vinner her, sier Kristoff.

Tour de France kan du følge live på nett eller på NRK Sport på radio.

Siste nytt

 • Bergrem skadd i USA

  Torgeir Bergrem (26) har pådratt seg flere skader etter et uhell i USA. Fallet skjedde på trening i USA, og nordmannen fikk albuen ut av ledd, røket leddbånd og mindre frakturer i armen, melder NTB.

  – Det var j ... vondt, sier Bergrem til NTB.

  X Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pål Golberg har fått vannkopper

  Golberg røk ut i kvartfinalen og ble nummer 15 på sprinten i Davos lørdag. Nå har han funnet årsaken; har fått vannkopper.

  – Da jeg våknet søndag, hadde jeg fått de første blemmene, sier Golberg til Hallingdølen.

  Pål Golberg
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Tromsø-spiller legger opp

  Jonas Johansen (32) legger opp, melder Tromsø selv på sine hjemmesider. Johansen fikk 132 kamper for «Gutan».

  – En spesiell takk til Tromsø IL som har gitt meg en utrolig tid som fotballspiller fra ung til voksen, skriver Johansen på Facebook.

  TIL-jubel
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland