Hopp til innhold

Kristoff erkjenner «hemmelig» problem: – Alle på laget sliter

VAL THORENS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har ikke hatt en optimal Tour de France. Dagen før siste etappe avslører han at det er problemer internt i UAE-laget.

Kristoff

TROR IKKE PÅ GJENTAKELSE AV FJORÅRET: Alexander Kristoff har liten tro på at han klarer å vinne søndagens Tour de France-etappe.

Foto: Marco Bertorello / AFP

– Følelsen i år er vesentlig dårligere enn i fjor. Jeg føler meg tung, og jeg tror jeg vet hva problemet er, men det tar vi internt, sier Kristoff til NRK etter målgang på lørdagens etappe.

Kristoff sier han føler seg veldig dårlig, men avkrefter at han er syk.

– Du er litt hemmelighetsfull?

– Vi vet ikke hva som er galt, men jeg har en anelse. Jeg føler hele laget har underprestert, kanskje, forteller en ordknapp Kristoff.

– Alle på laget sliter

Videre sier han at det blir en evaluering om hva som har gått galt etter touren.

– Det virker som om alle på laget sliter, ikke bare meg. De andre på laget klager over samme følelse. Vi må finne ut av hva problemet er.

– Dreier det seg om ernæring?

– Ja, det kan være. Vi får se, sier kryptisk Kristoff.

UAE-laget hadde et strengt vektregime under fjorårets Tour de France, noe Kristoff ikke var veldig fornøyd med. Han understreker at det ikke er samme problem denne gangen.

Nordmannen har en andreplass som beste plassering i årets ritt.

Før lørdagens tøffe alpeetappe fryktet Kristoff at han ikke skulle klare tidsfristen. Lørdagens etappe ble fredag kveld redusert ned til 59 kilometer, noe som gjorde tidsfristen overkommelig for Kristoff.

Han syklet i mål 20 minutter og 50 sekunder bak italienske Vincenzo Nibali, som vant lørdagens etappe.

Har vært misfornøyd

Kristoff avskriver nesten seg selv på morgendagens etappe i Paris, etappen han vant i fjor.

– Jeg har ikke de største forhåpningene i morgen, men er man heldig, kan alt skje.

Bernal

VANT SAMMENLAGT: Egan Bernal (i gul trøye) blir gratulert av lagkamerat Geraint Thomas etter målgang på lørdagens etappe.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Kristoff kom til UAE fra Katusja før fjorårssesongen. Han har kontrakt med laget i to år til.

Egan Bernal vinner Tour de France sammenlagt. 22-åringen er den yngste vinneren av touren siden 1909.

Geraint Thomas og Steven Kruijswijk blir nummer to og tre i sammendraget.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste