Kristoff er usikker på formen: – Jeg er ikke der jeg bør være

ZOTTEGEM/OSLO (NRK): Alexander Kristoff innrømmer at han ikke er i vinnerform før helgens Flandern rundt. Sportsdirektøren er enig, men noe mer ullen i svarene.

Alexander Kristoff

IKKE I RUTE: Alexander Kristoff har ikke klart å prikke inn vårformen helt ennå.

Foto: Eric Feferberg / AFP

– Jeg hadde håpet på litt bedre. Jeg hadde også alle muligheter for å henge med, men jeg var ikke god nok, sier Kristoff til NRK.

For på åpningsetappen av tredagersrittet i De Panne ble det nemlig ingen norsk jubel, slik det har vært for vane de siste årene.

 • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30!

– Ikke godt nok

Kristoff, som har vunnet en rekke etapper i rittet de siste årene, ble til slutt nummer sju, etter å ha blitt frakjørt av etappevinner Philippe Gilbert i finalen.

– Jeg prøvde å henge på Gilbert, men jeg klarte det ikke. Jeg hadde helt greie bein, men det var ikke godt nok, sier han.

I søndagens Gent-Wevelgem var Kristoff uheldig med punktering i finalen. Han innrømmer likevel at formen ikke gir grunn til veldig optimisme før langt større og viktigere Flandern rundt på søndag.

– Jeg er vel ikke helt der jeg bør være. Men det er fortsatt noen dager igjen, sier Kristoff, som vant Flandern rundt i 2015.

– Det er for seint å gjøre noe med det nå. Jeg må bare kjøre, så får vi se hvordan det går, sier han.

Sportsdirektøren: – Trenger ikke å dele med deg

Kristoffs sportsdirektør i Katusha-Alpecin, Torsten Schmidt, har heller ikke helt troen på sin stjerne foran helgens belgiske klassiker.

Torsten Schmidt og Alexander Kristoff

USIKRE: Sportsdirektør Torsten Schmidt (til venstre) virker ikke altfor optimistisk på Alexander Kristoffs vegne.

Foto: Kurt Desplenter / AFP

Tyskeren var nemlig svært ordknapp og ullen i svarene da NRK spør om Kristoffs klassikerform.

– Jeg sitter bare i bilen og har ansvaret for taktikken. Jeg er ikke treneren hans, sier han.

– Jeg ser mye, men det trenger jeg ikke å dele med deg, sier Schmidt.

– Er du optimist før Flandern rundt?

– Vi kan snakke om det etter Flandern rundt, sier Schmidt.

Siste nytt

 • Jarstein på bedringens vei

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er i bedring etter å ha vært koronasyk. Hvordan fotballprofilen ble smittet er helt uvisst.

  Det opplyser landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

  – Han har vært litt sykere enn mange andre som har fått lette symptomer. Men nå er han på bedringens vei, sier han til avisen.

  Jarstein avga positiv virustest etter at han returnerte til klubblaget Hertha Berlin i kjølvannet av den siste landslagssamlingen.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • München vil ikke love tilskuere

  De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

  Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

  Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

  Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

  – Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

  Fotball-EM 2020
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Ikke sluttspill for kvinner i år

  For andre året på rad utgår kvinnenes sluttspill. Planen var først å spille grunnserie med de ti lagene i Toppserien, og deretter ha sluttspill.

  Det skulle da være en mesterskapsliga for de fire beste lagene, og en kvalifiseringsliga for de resterende lagene i Toppserien samt de to beste i 1. divisjon. Resten av lagene i 1. divisjon skulle møtes i en opprykksliga. Men pandemien gjør altså at det ikke blir sluttspill i år.

  – Det er en krevende sesong med kortere periode for spill. Klubbene var veldig samstemte i år på å vente til neste sesong, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.

  Toppserien skulle startet i mars, men nå planlegges det for seriestart 22. og 23. mai.

  – Det er veldig leit at vi ikke får gjennomført det nye formatet i år heller. Dette er en nyvinning vi knytter stor spenning til. Men slik situasjonen er nå har vi ikke noe valg. Vi ser uansett frem til en ny, spennende sesong i Europas jevneste liga, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

  Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Vålerenga.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal