NRK Meny
Normal

Kristoff best i Belgia: – Jeg følte meg ikke sterk

OSLO/ ZOTTEGEM (NRK): Alexander Kristoff (28) vant den første etappen av tredagersrittet De Panne. Og det kun to dager etter at han var slått ut av feber.

CYCLING-BEL-DE PANNE

VANT I BELGIA: Alexander Kristoff spurtet inn til seier tirsdag.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

28-åringen måtte stå over søndagens brosteinsritt Gent-Wevelgen på grunn av sykdom.

Tirsdag imponerte Kristoff da han spurtslo de to Astana-rytterne Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra på den 198,2 kilometer lange etappen. Men ifølge Kristoff selv var dette en seier som kostet.

– Det var virkelig tøft. Jeg følte meg ikke sterk i det hele tatt, sier Alexander Kristoff.

Har ikke syklet på to dager

CYCLING-BEL-DE PANNE

BEST: Alexander Kristoff på podiet etter tirsdagens seier.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Kristoff plasserte seg godt og kom seg med i en gruppe som raskt fikk en luke ned til hovedfeltet. Da rytterne var omtrent ti kilometer fra mål, var det bare tre ryttere som var i tet, Kristoff og de to Astana-rytterne.

– Jeg følte meg bra i starten av løpet, men omtrent halvveis begynte jeg å føle meg sliten. Heldigvis klarte jeg å henge meg på og ta seieren. De to Astana-rytterne kjørte for sammendraget og da ble det ikke for høy fart, smiler Kristoff.

Nordmannen vant De Panne i fjor, og ligger også godt an etter seieren tirsdag. Men selv mener Kristoff at han ikke er sterk nok.

– Jeg har hatt feber og har ikke syklet på to dager. Derfor trengte jeg nok denne dagen til å få litt fart på beina igjen. Jeg er lettet for at jeg vant, for jeg følte meg ikke så bra i dag, forteller 28-åringen.

Flandern Rundt på søndag

De Panne fortsetter med en 211 kilometer lang etappe fra Zottegem til Koksijde onsdag. Torsdag avsluttes rittet med to etapper.

– Jeg tror det kommer til å bli to harde dager. Det kommer litt an på vinden. Sannsynligvis så blir det en spurt i morgen, og jeg får prøve å henge med helt inn, sier Katjusja-rytteren.

Et av sesongens store høydepunkt, Flandern Rundt, går av stabelen på søndag. Denne klassikeren vant Kristoff i fjor.

– Seieren i dag viser i hvert fall at jeg kan vinne løp. Jeg håper at jeg blir litt sterkere til søndag, hvis ikke kommer jeg til å slite tungt i Flandern. Jeg håper jeg er på et toppnivå på søndag, avslutter Kristoff.

Siste nytt

 • Dodgers til World Series

  Los Angeles Dodgers er klar for world series for første gang siden 1988 etter 11-1 mot Chicago Cubs.

  Med 4-1 sammenlagt i best av sju kamper-serien tok Dodgers seg til den store finalen.

  Der venter New York Yankees eller Houston Astros. World series innledes 24. oktober.

  Kenley Jansen
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal