Kristoff best i Belgia: – Jeg følte meg ikke sterk

OSLO/ ZOTTEGEM (NRK): Alexander Kristoff (28) vant den første etappen av tredagersrittet De Panne. Og det kun to dager etter at han var slått ut av feber.

CYCLING-BEL-DE PANNE

VANT I BELGIA: Alexander Kristoff spurtet inn til seier tirsdag.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

28-åringen måtte stå over søndagens brosteinsritt Gent-Wevelgen på grunn av sykdom.

Tirsdag imponerte Kristoff da han spurtslo de to Astana-rytterne Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra på den 198,2 kilometer lange etappen. Men ifølge Kristoff selv var dette en seier som kostet.

– Det var virkelig tøft. Jeg følte meg ikke sterk i det hele tatt, sier Alexander Kristoff.

Har ikke syklet på to dager

CYCLING-BEL-DE PANNE

BEST: Alexander Kristoff på podiet etter tirsdagens seier.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Kristoff plasserte seg godt og kom seg med i en gruppe som raskt fikk en luke ned til hovedfeltet. Da rytterne var omtrent ti kilometer fra mål, var det bare tre ryttere som var i tet, Kristoff og de to Astana-rytterne.

– Jeg følte meg bra i starten av løpet, men omtrent halvveis begynte jeg å føle meg sliten. Heldigvis klarte jeg å henge meg på og ta seieren. De to Astana-rytterne kjørte for sammendraget og da ble det ikke for høy fart, smiler Kristoff.

Nordmannen vant De Panne i fjor, og ligger også godt an etter seieren tirsdag. Men selv mener Kristoff at han ikke er sterk nok.

– Jeg har hatt feber og har ikke syklet på to dager. Derfor trengte jeg nok denne dagen til å få litt fart på beina igjen. Jeg er lettet for at jeg vant, for jeg følte meg ikke så bra i dag, forteller 28-åringen.

Flandern Rundt på søndag

De Panne fortsetter med en 211 kilometer lang etappe fra Zottegem til Koksijde onsdag. Torsdag avsluttes rittet med to etapper.

– Jeg tror det kommer til å bli to harde dager. Det kommer litt an på vinden. Sannsynligvis så blir det en spurt i morgen, og jeg får prøve å henge med helt inn, sier Katjusja-rytteren.

Et av sesongens store høydepunkt, Flandern Rundt, går av stabelen på søndag. Denne klassikeren vant Kristoff i fjor.

– Seieren i dag viser i hvert fall at jeg kan vinne løp. Jeg håper at jeg blir litt sterkere til søndag, hvis ikke kommer jeg til å slite tungt i Flandern. Jeg håper jeg er på et toppnivå på søndag, avslutter Kristoff.

Siste nytt

 • Solbakken-seier i gjenåpningen

  Ståle Solbakkens FC København slo Lyngby 4-1 borte da den danske serien startet igjen mandag.

  De tok dermed litt innpå serieleder Midtjylland som overraskende tapte hjemme mot Horsens, men avstanden opp til Midtjylland er likevel på hele ni poeng med én runde igjen til sluttspillet.

  FCK ligger på andreplass.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - er fire timer forsinket

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Men forventet ankomst Sola er nå rundt kl 16 tirsdag.

  «Motor i stykker ved avgang. I orden nå. Vi er nok fire timer forsinket», skriver Wærner i en tekstmelding til Nils Marius Otterstad mandag kveld.

  Otterstad er prosjektleder for verdenscupen i hundekjøring og pressekontakt i forbindelse med Wærners hjemkomst.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal