Kristinsson ferdig i LSK: – Jeg forstår klubben

Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener. Klubben beskriver avgjørelsen som «siste utvei» i sen sesong de beskriver som en sportslig krise.

Kristinsson

SPARKET: Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kristinsson sier han godtar klubbens valg.

– Jeg forstår dem. Vi har ikke fått resultatene vi har ønsket og klubben føler seg nok tvunget til å prøve noe nytt, sier han til NRK.

– Men det er vanskelig (å få en slik beskjed, red.anm). Klart det er det.

Forstår klubben

Kontrakten til Kristinsson blir avsluttet med umiddelbar virksomhet. En ny trener skal være på plass allerede innen tirsdag.

– Vi har prøvd alle tilgjengelige alternativer som vi har hatt innenfor en kort tidsramme. Det var først og fremst grepet med å engasjere Erik Solér der han har vært inne med spilleren og i støtteapparatet for å kunne bidra med sine innspill der, sier styreleder Owe Halvorsen til NRK.

Dette skjer bare seks dager etter Lillestrøms styremøte, der resultatet var at Kristinsson skulle fortsette som trener, trolig ut sesongen.

Neste styremøte i klubben er egentlig ikke før 30. september, men nå har LSK-ledelsen tydeligvis tatt grep likevel.

Kristinsson sier partene skilles som venner, og forteller at han hele tiden har følt at spillerne har støttet ham.

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi har vært gjennom en tøff periode og ikke greid å ta poengene vi ville ha. Dessverre har ikke grepene vi har gjort fungert som vi ønsket, sier den avtroppende treneren.

Sportslig krise

Lillestrøm har slitt denne sesongen og ligger på en 13.-plass på tabellen og har ikke hatt en seier siden 24. juli da de slo Strømsgodset 2-0 hjemme. De ligger to poeng fra direkte nedrykk.

Lillestrøm ligger dermed i en posisjon der de kan rykke ned fra øverste divisjon i Norge for første gang siden 1961. Den sportslige krisen ble ytterligere forverret lørdag da de tapte 2-1 mot Tromsø i siste spilleminutt.

– Jeg vil takke spillerne, de ansatte i klubben og fansen for samarbeidet, og ønsker LSK lykke til videre, legger islendingen til.

Nordlie eller Erlandsen inn?

Halvorsen sier til NRK at klubben er i gang med å finne en erstatter for Kristinsson. Det har en stund vært spekulert i om Arne Erlandsen eller Tom Nordlie kan være blant kandidatene til jobben.

– Vi har ingen kommentarer til det som omhandler en ny trener. Vi håper å ha en ny trener på plass tirsdag morgen, avslutter Halvorsen.

origi

NY NEDTUR: LSK-keeper Arnold Origi var på gråten etter tapet mot Tromsø. Tromsøs 2-1-mål må betegnes som en keepertabbe.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Siste nytt

 • Trippel svensk i åpningen

  I kvinnenes sprintfinale i finske Ruka var det fire svensker mot Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng.

  Og der var de to norske løperne sjanseløse. Fjorårets vinner av verdenscupen i sprint, Linn Svahn, klinte til i den siste knekkeren før oppløpet og distanserte rester.

  Bak sikret Maja Dahlqvist andreplassen foran landsvenninnen Jonna Sundling. Best av de norske ble Lotta Udnes Weng på en fjerdeplass.

  – Jeg tar med meg at det er karrierebeste, jeg er fornøyd med det. Det er en liten bismak med at én plass opp så er det en vill jubeldag, men jeg er egentlig fornøyd, sa Weng etter finalen og fortsatte.

  Om den svenske dominansen hadde Weng følgende å si:

  – Det er ikke noe gøy å se på det. Det er like kjipt for oss som for dere som ser på, at Sverige vinner så mye. Vi må bare prøve å slå dem nese gang.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal