NRK Meny
Normal

Kristinsson ferdig i LSK: – Jeg forstår klubben

Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener. Klubben beskriver avgjørelsen som «siste utvei» i sen sesong de beskriver som en sportslig krise.

Kristinsson

SPARKET: Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kristinsson sier han godtar klubbens valg.

– Jeg forstår dem. Vi har ikke fått resultatene vi har ønsket og klubben føler seg nok tvunget til å prøve noe nytt, sier han til NRK.

– Men det er vanskelig (å få en slik beskjed, red.anm). Klart det er det.

Forstår klubben

Kontrakten til Kristinsson blir avsluttet med umiddelbar virksomhet. En ny trener skal være på plass allerede innen tirsdag.

– Vi har prøvd alle tilgjengelige alternativer som vi har hatt innenfor en kort tidsramme. Det var først og fremst grepet med å engasjere Erik Solér der han har vært inne med spilleren og i støtteapparatet for å kunne bidra med sine innspill der, sier styreleder Owe Halvorsen til NRK.

Dette skjer bare seks dager etter Lillestrøms styremøte, der resultatet var at Kristinsson skulle fortsette som trener, trolig ut sesongen.

Neste styremøte i klubben er egentlig ikke før 30. september, men nå har LSK-ledelsen tydeligvis tatt grep likevel.

Kristinsson sier partene skilles som venner, og forteller at han hele tiden har følt at spillerne har støttet ham.

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi har vært gjennom en tøff periode og ikke greid å ta poengene vi ville ha. Dessverre har ikke grepene vi har gjort fungert som vi ønsket, sier den avtroppende treneren.

Sportslig krise

Lillestrøm har slitt denne sesongen og ligger på en 13.-plass på tabellen og har ikke hatt en seier siden 24. juli da de slo Strømsgodset 2-0 hjemme. De ligger to poeng fra direkte nedrykk.

Lillestrøm ligger dermed i en posisjon der de kan rykke ned fra øverste divisjon i Norge for første gang siden 1961. Den sportslige krisen ble ytterligere forverret lørdag da de tapte 2-1 mot Tromsø i siste spilleminutt.

– Jeg vil takke spillerne, de ansatte i klubben og fansen for samarbeidet, og ønsker LSK lykke til videre, legger islendingen til.

Nordlie eller Erlandsen inn?

Halvorsen sier til NRK at klubben er i gang med å finne en erstatter for Kristinsson. Det har en stund vært spekulert i om Arne Erlandsen eller Tom Nordlie kan være blant kandidatene til jobben.

– Vi har ingen kommentarer til det som omhandler en ny trener. Vi håper å ha en ny trener på plass tirsdag morgen, avslutter Halvorsen.

origi

NY NEDTUR: LSK-keeper Arnold Origi var på gråten etter tapet mot Tromsø. Tromsøs 2-1-mål må betegnes som en keepertabbe.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting