Kristinsson ferdig i LSK: – Jeg forstår klubben

Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener. Klubben beskriver avgjørelsen som «siste utvei» i sen sesong de beskriver som en sportslig krise.

Kristinsson

SPARKET: Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kristinsson sier han godtar klubbens valg.

– Jeg forstår dem. Vi har ikke fått resultatene vi har ønsket og klubben føler seg nok tvunget til å prøve noe nytt, sier han til NRK.

– Men det er vanskelig (å få en slik beskjed, red.anm). Klart det er det.

Forstår klubben

Kontrakten til Kristinsson blir avsluttet med umiddelbar virksomhet. En ny trener skal være på plass allerede innen tirsdag.

– Vi har prøvd alle tilgjengelige alternativer som vi har hatt innenfor en kort tidsramme. Det var først og fremst grepet med å engasjere Erik Solér der han har vært inne med spilleren og i støtteapparatet for å kunne bidra med sine innspill der, sier styreleder Owe Halvorsen til NRK.

Dette skjer bare seks dager etter Lillestrøms styremøte, der resultatet var at Kristinsson skulle fortsette som trener, trolig ut sesongen.

Neste styremøte i klubben er egentlig ikke før 30. september, men nå har LSK-ledelsen tydeligvis tatt grep likevel.

Kristinsson sier partene skilles som venner, og forteller at han hele tiden har følt at spillerne har støttet ham.

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi har vært gjennom en tøff periode og ikke greid å ta poengene vi ville ha. Dessverre har ikke grepene vi har gjort fungert som vi ønsket, sier den avtroppende treneren.

Sportslig krise

Lillestrøm har slitt denne sesongen og ligger på en 13.-plass på tabellen og har ikke hatt en seier siden 24. juli da de slo Strømsgodset 2-0 hjemme. De ligger to poeng fra direkte nedrykk.

Lillestrøm ligger dermed i en posisjon der de kan rykke ned fra øverste divisjon i Norge for første gang siden 1961. Den sportslige krisen ble ytterligere forverret lørdag da de tapte 2-1 mot Tromsø i siste spilleminutt.

– Jeg vil takke spillerne, de ansatte i klubben og fansen for samarbeidet, og ønsker LSK lykke til videre, legger islendingen til.

Nordlie eller Erlandsen inn?

Halvorsen sier til NRK at klubben er i gang med å finne en erstatter for Kristinsson. Det har en stund vært spekulert i om Arne Erlandsen eller Tom Nordlie kan være blant kandidatene til jobben.

– Vi har ingen kommentarer til det som omhandler en ny trener. Vi håper å ha en ny trener på plass tirsdag morgen, avslutter Halvorsen.

origi

NY NEDTUR: LSK-keeper Arnold Origi var på gråten etter tapet mot Tromsø. Tromsøs 2-1-mål må betegnes som en keepertabbe.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Siste nytt

 • Birmingham fratatt poeng

  Den engelske Championship-klubben Birmingham City blir fratatt ni poeng av English Football League. Det skjer som et resultatet av at en tilskuer stormet banen og angrep Aston Villa-kaptein Jack Grealish i Birmingham-derbyet tidligere denne måneden.

  X03807
  Foto: Carl Recine
 • Sagosen forlater PSG

  Norges største håndballstjerne, Sander Sagosen, har inngått en avtale med tyske Kiel. Sagosen blir først Kiel-spiller fra sommeren 2020 når PSG-kontrakten hans går ut. Til NRK bekrefter Sagosen klubbskiftet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen før kroppen blir for gammel, sier 23-åringen.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby vant kvalifiseringen foran verdenscuprennet i hopp i russiske Tsjajkovskij fredag. Lundby landet på 92,5 meter og sikret seieren foran østerrikske Eva Pinkelnig. Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten er også kvalifisert.

  lundby
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal