NRK Meny
Normal

Kristinsson ferdig i LSK: – Jeg forstår klubben

Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener. Klubben beskriver avgjørelsen som «siste utvei» i sen sesong de beskriver som en sportslig krise.

Kristinsson

SPARKET: Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kristinsson sier han godtar klubbens valg.

– Jeg forstår dem. Vi har ikke fått resultatene vi har ønsket og klubben føler seg nok tvunget til å prøve noe nytt, sier han til NRK.

– Men det er vanskelig (å få en slik beskjed, red.anm). Klart det er det.

Forstår klubben

Kontrakten til Kristinsson blir avsluttet med umiddelbar virksomhet. En ny trener skal være på plass allerede innen tirsdag.

– Vi har prøvd alle tilgjengelige alternativer som vi har hatt innenfor en kort tidsramme. Det var først og fremst grepet med å engasjere Erik Solér der han har vært inne med spilleren og i støtteapparatet for å kunne bidra med sine innspill der, sier styreleder Owe Halvorsen til NRK.

Dette skjer bare seks dager etter Lillestrøms styremøte, der resultatet var at Kristinsson skulle fortsette som trener, trolig ut sesongen.

Neste styremøte i klubben er egentlig ikke før 30. september, men nå har LSK-ledelsen tydeligvis tatt grep likevel.

Kristinsson sier partene skilles som venner, og forteller at han hele tiden har følt at spillerne har støttet ham.

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi har vært gjennom en tøff periode og ikke greid å ta poengene vi ville ha. Dessverre har ikke grepene vi har gjort fungert som vi ønsket, sier den avtroppende treneren.

Sportslig krise

Lillestrøm har slitt denne sesongen og ligger på en 13.-plass på tabellen og har ikke hatt en seier siden 24. juli da de slo Strømsgodset 2-0 hjemme. De ligger to poeng fra direkte nedrykk.

Lillestrøm ligger dermed i en posisjon der de kan rykke ned fra øverste divisjon i Norge for første gang siden 1961. Den sportslige krisen ble ytterligere forverret lørdag da de tapte 2-1 mot Tromsø i siste spilleminutt.

– Jeg vil takke spillerne, de ansatte i klubben og fansen for samarbeidet, og ønsker LSK lykke til videre, legger islendingen til.

Nordlie eller Erlandsen inn?

Halvorsen sier til NRK at klubben er i gang med å finne en erstatter for Kristinsson. Det har en stund vært spekulert i om Arne Erlandsen eller Tom Nordlie kan være blant kandidatene til jobben.

– Vi har ingen kommentarer til det som omhandler en ny trener. Vi håper å ha en ny trener på plass tirsdag morgen, avslutter Halvorsen.

origi

NY NEDTUR: LSK-keeper Arnold Origi var på gråten etter tapet mot Tromsø. Tromsøs 2-1-mål må betegnes som en keepertabbe.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal