Valgte fotballen fremfor studiene: – Veldig skuffet over at jeg ikke er med

FORNEBU (NRK): Kristine Leine (22), som i fjor stod frem med utdanningssaken sin, ble vraket fra VM-troppen til landslagssjef Martin Sjögren.

Kristine Leine

IKKE VM-PLASS: Kristine Leine fikk ikke plass i VM-troppen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er alltid tøft å ta ut en tropp. Det er en jobb som må gjøres, og vi har veldig mange gode fotballspillere i Norge. Det er alltid noen som er skuffet og noen som blir glade, sa Sjögren og kalte videre troppen «velbalansert», da han presenterte spillerne som skulle til VM.

– Det er ingen jokere i denne troppen. Det er spillere vi kjenner godt, sa han videre.

En av de som er skuffet i dag er Røa-spilleren Kristine Leine, som for alvor ble kjent da hun ble nektet fri fra sykepleierstudiene for å spille landskamper. 22-åringen ønsker ikke å la seg intervjue om VM-vrakingen, men sier følgende i en SMS.

Har ikke så mye å kommentere akkurat nå. Veldig skuffet over at jeg ikke er med, men ønsker jentene veldig lykke til, skriver Leine.

– Føltes som et nederlag

Foran VM i sommer måtte 22-åringen velge mellom å bli sykepleier eller VM-spiller, og i et intervju med VG fortalte hun at hun at hadde valgt fotballen.

– Det føltes som et nederlag etter å ha brukt så mange år på utdannelsen. Jeg hadde bestemt meg for å klare og bli sykepleier, så det kom mange tårer, sa hun.

Nå blir det altså ingen VM-plass på fotballspilleren, til tross for satsingen på fotballen.

– Jeg synes jeg er i grei form om dagen. Men det som skjer, det skjer, sa hun da NRK spurte henne om VM-uttaket i pausen mellom LSK Kvinner og Røa 27. april.

Sjögren forteller at Leine var med i VM-diskusjonen ganske lenge.

– Nå valgte vi å ta ut tre stoppere, og da valgte vi Stine Hovland som nummer tre. Dessverre for Kristines del, kom hun ikke med denne gangen, sier han.

23 spillere sto på svenskens liste til sluttspillet i Frankrike torsdag. Åtte av dem spiller til daglig for LSK Kvinner.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

KLARE FOR VM: Ingrid Hjelmseth, Ingrid Syrstad Engen, landslagssjef Martin Sjögren og Guro Reiten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dette er VM-troppen:

Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Marie Bogstad (Arna-Bjørnar), Maria Thorisdottir (Chelsea), Maren Mjelde (Chelsea), Stine Hovland (Sandviken), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Cecilie Redisch Kvamme (Sandviken), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Frida Leonhardsen Maanum (Linköping), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg, Ingrid Syrstad Engen (LSK Kvinner), Therese Sessy Åsland (LSK Kvinner), Amalie Vevle Eikeland (Sandviken), Emilie Bosshard Haavi (LSK Kvinner), Guro Reiten (LSK Kvinner), Karina Sævik (Kolbotn), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosengård), Emilie Nautnes (Arna-Bjørnar), Elise Thorsnes (LSK Kvinner).

Tøff gruppe for Norge

Fotball-VM for kvinner spilles mellom 7. juni og 7. juli.

Men ytterligere én privatlandskamp gjenstår før det skal kjempes om VM-medaljer i Frankrike. Sør-Afrika er motstander i det som blir generalprøven foran sluttspillet. Kampen spilles i Amiens 2. juni.

Seks dager senere VM-åpner det norske laget mot Nigeria i Reims. Vertsnasjonen Frankrike og Sør-Korea er motstander i de to siste gruppespillskampene.

Det betyr at Norge har havnet i det som ser ut til å være en svært tøff gruppe. Frankrike må finne seg i å bære favorittstempelet, mens Sør-Korea ligger to plasser bak Norge på FIFA-rankingen.

Nigeria vant på sin side det afrikanske mesterskapet i fjor.

– Jeg tenker at vi tar gruppespillet først, men så er det langt frem til en medalje, sier NRKs fotballkommentator, Christian Nilssen.

– Det har skjedd så mye i løpet av kort tid. De siste 10 årene har det vært en akselerasjon i nivået hos de største nasjonene, påpeker han.

 • NRK sender fotball-VM i sommer sammen med TV 2.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bekrefter dopingsiktelse

  Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) bekrefter at Christian Coleman (23) er siktet for potensielle brudd på antidoping-regelverket.

  Grunnen er at Coleman, som har vært verdens raskeste på 100 meter i år (9.81), skal ha brutt meldeplikten, som krever at utøvere melder inn hvor de befinner seg til enhver tid.

  «Vi bekrefter at han har blitt informert og siktet under USADAs protokoll for et potensielt brudd på antidopingreglene når det kommer til korrekt innrapportering av informasjon om oppholdssted», uttaler USADA i en pressemelding til Reuters.

  Under en NBC-sending uttalte Coleman, ifølge VG, overfor eks-sprinter Ato Boldon at han «følte seg sikker på at høringen den 4. september ville frikjenne ham».

  Coleman
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • – Utfordring å finne svake sider

  Casper Ruud sier det er en stor fordel å slippe kvalifiseringskampene inn mot US Open. Tirsdag møter nordmannen tyske Jan-Lennard Struff i første runde.

  – Det hjelper helt klart å unngå tre kamper i kvalifiseringen. Det er mye mer gunstig å komme rett inn i hovedturneringen, da får man trent bra og gjort seg så klar som mulig til første kamp. Det er best av fem sett, så det kan bli noen veldig tøffe kamper. Derfor er det viktig å ha overskudd og energi til de kampene. Man må prøve å finspisse formen til den første kampen.

  Casper Ruud, ranket som nummer 54 i verden, fikk en knalltøff trekning i årets turnering. I første runde venter Jan-Lennard Struff, ranket som nummer 35.

  – Det blir helt klart en tøff kamp. Han er høy, server hardt og er god fra grunnlinjen. Han har mange av de gode sidene i spillet, så det blir en utfordring å finne så mange svake sider hos han, sier Ruud.

  Skulle han slå sin tyske motstander tirsdag venter vinneren av oppgjøret mellom John Isner og Guillermo Garcia-Lopez. Isner, ranket som nummer 14 i verden, slo Ruud i tre strake sett i første runde av Wimbledon-turneringen tidligere i sommer. (NTB)

  Casper Ruud i Norge
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brun og Standli i trøbbel

  Are Strandli og Kristoffer Brun klarte ikke å direktekvalifisere seg til kvartfinale i ro-VM. Den norske lettvektsdobbeltsculleren ble nummer fire i forsøksløpet. Kun de tre raskeste båtene tok seg direkte til VM-kvartfinale i søndagens forsøksheat i østerrikske Linz.

  Brun og Strandli hang godt med halvveis, men begynt å tape mye tid. I mål var de 15 sekunder for sent til å knipe en topp tre-plass. Dermed må den norske duoen ut i oppsamlingsheat.

  Landslagssjef Johan Flodin opplyser til Aftenposten at Strandli hadde magetrøbbel natt til søndag. – Are har hatt magesyke i natt. Vi hadde ikke noe alternativ annet enn å ro dette løpet. Han var litt bedre på morgenen, men energiløs. Så har vi naturligvis isolert dem, sier Flodin.

  (NTB)

  Brun og Strandli
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal