NRK Meny
Normal

Kristiansund får omkamp etter dommertabbe: – Elendig avgjørelse

Domsutvalget i Norges Fotballforbund har konkludert med at dommerfeilen i kampen mellom Kristiansund og Sandnes Ulf «overveiende sannsynlig påvirket kamputfallet».

Kristiansund - Sandnes Ulf

TABBE: Dommer Kim Rune Borgersen viste ut feil Kristiansund-spiller under oppgjøret mot Sandnes Ulf i førstedivisjon. Det førte til massive protester.

Foto: Roar Halten, NRK

– Vi ser på dette som en delvis seier. Det er en viktig kamp hvor vi ledet 2-1, men tapte til slutt. Denne «kampen» har vært viktig for oss. Alle poeng betyr mye for en klubb i vår situasjon, sier sportslig leder i Kristiansund BK.

Med 20 minutter igjen av oppgjøret mot Sandnes Ulf, fikk Kristiansunds Tor Erik Torske rødt kort for en situasjon han aldri var i nærheten av. Laget la inn protest og domsutvalget i Fotballforbundet har tatt protesten til følge.

Etter utvalgets oppfatning er det liten tvil om at feilen med overveiende sannsynlighet har påvirket utfallet. Selv om det i seg selv ikke er tilstrekkelig, vil utvalget vise til at erfaringsmessig vil et lag som spiller 10 mot 11, stille svakere enn normalt.

Domsutvalget Norges Fotballforbund

Forventer at Sandnes Ulf anker

Kristiansund vil likevel ikke ta gleden på forskudd. Sandnes Ulf har valgt å anke saken.

– Vi forventer at Sandnes Ulf anker avgjørelsen, men det er klart at det ligger an til å bli en omkamp, sier sportslig leder i Kristiandsund BK

NRK har vært i kontakt med Sandnes Ulf. De vil om kort tid konkludere om de anker eller ikke. Spillerne derimot har allerede reagert sterkt på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Dommeren har selv i sin redegjørelse uttalt at «det er feil spiller på Kristiansund som blir tildelt det gule kortet og det gule kortet skulle blitt tildelt spiller nr. 92», ifølge pressemeldingen fra Fotballforbundet.

Dommerteamet har erkjent at de gjorde en feil og beklager at feil spiller ble utvist.

Kalte situasjonen en parodi

Den mildt sagt spesielle situasjonen skjedde på stillingen 2-1 til 1. divisjonsleder Kristiansund mot Sandnes Ulf. Kamer Qaka taklet Aksel Berget Skjølsvik, men fikk fordel.

Da angrepet var avsluttet, trakk dommer Kim Rune Borgersen frem det gule kortet. Det viste han ikke til Qaka, men i stedet til midtbanespiller Tor Erik Torske.

Både Torske og resten av Kristiansund protesterte heftig, og Borgersen gikk for å snakke med resten av dommerteamet sitt.

Ikke nok med at han ikke så ut til å være klar over at det var Torskes andre gule, dommeren valgte også å stå på sitt - trakk frem det røde kortet og sendte Torske i garderoben.

Kristiansund - Sandnes Ulf

USIKKER: Dommer Kim Rune Borgersen snakket med resten av dommerteamet etter kortet, men valgte likevel å sende Torske i garderoben.

Foto: Roar Halten, NRK

– De tar feil mann. Det er ikke så mye mer å si. Når vi slipper inn to mål etter at vi blir 10 mann er det nærliggende å tro at det var avgjørende for resultatet, sa Torske til NRK.

Samtidig kunne man høre høylytt krangel i bakgrunn, før spillerne fikk beskjed om å roe seg ned.

– Det blir bare en parodi hele greia når de ikke klarer å følge med hvem som er involvert, sa målscorer Jonas Rønningen.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo