Hopp til innhold

Kristiansen vet ikke om han kan fortsette som Johaugs mentor

Egil Kristiansen er sikker på at Therese Johaug kommer tilbake på sitt gamle nivå. Han er imidlertid usikker på om han kan fortsette som mentor for henne.

kristiansen

USIKKER: Egil Kristiansen er sikker på at Therese Johaug forteller sannheten om hvorfor hun har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg stoler hundre prosent på Therese og det hun sier. Slik har det alltid vært. Hun har alltid sagt alt til meg. Så jeg stoler hundre prosent på henne, sier en tydelig preget Kristiansen til NRK.

Han er klar på at det har vært tøft å se det den tidligere eleven har gått gjennom den siste tiden.

Spesielt tøft var det å følge med på pressekonferansene der Therese Johaug forklarte seg om grunnen til den positive dopingprøven.

– Har ikke satt meg inn i det

Kristiansen har vært landslagstrener for kvinnelandslaget siden 2006, men ble nylig landslagstrener for det norske herrelandslaget i skiskyting.

Etter at Kristiansen gikk av som landslagstrener var han klar på at både Johaug og Marit Bjørgen kunne fortsette å bruke ham som rådgiver. Men når Johaug er ute i suspensjon er han ikke sikker på om han kan hjelpe henne.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hva reglene er. Jeg må bare forholde meg til det regelverket sier, forklarer han.

kristiansen¨

STØTTESPILLER: Under landslagssamlingen på Ringebu før fjorårssesongen var det Egil Kristiansen som måtte pushe Johaug på øktene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Under suspensjonen og en eventuell dom kan ikke Johaug være med på noen form for offentlig trening eller konkurranse. Det innebærer også å ta imot trenerhjelp fra landslaget eller Olympiatoppen.

– Jeg har pratet med henne noen ganger, men det har for det meste gått på hvordan hun har hatt det, sier han.

Tror Johaug kommer tilbake

Under en presseseanse i Holmenkollen torsdag fortalte Johaug at hun har vurdert å gi seg, men at hun er fast bestemt på å komme seg tilbake i skisporet og kjempe for norske medaljer.

Det er Kristiansen også sikker på at hun vil klare.

johaug

VIL TILBAKE: Therese Johaug

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Når hun har bestemt seg for noe så gjennomfører hun det. Hun gir hundre prosent og vel så det. Det tror jeg hun har nytte av nå.

Den største utfordringen til Johaug tror han derimot blir å måtte stå alene, spesielt på treningene.

– Jeg tror det er mulig, men det blir en ekstra utfordring for henne, sier Kristiansen før han legger til:

– Jeg tror nok Therese kan klare seg veldig godt, men noen ganger trenger hun noen som kan pushe henne litt ekstra og sette prikken over i-en på trening.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal