Kristiansen vet ikke om han kan fortsette som Johaugs mentor

Egil Kristiansen er sikker på at Therese Johaug kommer tilbake på sitt gamle nivå. Han er imidlertid usikker på om han kan fortsette som mentor for henne.

kristiansen

USIKKER: Egil Kristiansen er sikker på at Therese Johaug forteller sannheten om hvorfor hun har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg stoler hundre prosent på Therese og det hun sier. Slik har det alltid vært. Hun har alltid sagt alt til meg. Så jeg stoler hundre prosent på henne, sier en tydelig preget Kristiansen til NRK.

Han er klar på at det har vært tøft å se det den tidligere eleven har gått gjennom den siste tiden.

Spesielt tøft var det å følge med på pressekonferansene der Therese Johaug forklarte seg om grunnen til den positive dopingprøven.

– Har ikke satt meg inn i det

Kristiansen har vært landslagstrener for kvinnelandslaget siden 2006, men ble nylig landslagstrener for det norske herrelandslaget i skiskyting.

Etter at Kristiansen gikk av som landslagstrener var han klar på at både Johaug og Marit Bjørgen kunne fortsette å bruke ham som rådgiver. Men når Johaug er ute i suspensjon er han ikke sikker på om han kan hjelpe henne.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hva reglene er. Jeg må bare forholde meg til det regelverket sier, forklarer han.

kristiansen¨

STØTTESPILLER: Under landslagssamlingen på Ringebu før fjorårssesongen var det Egil Kristiansen som måtte pushe Johaug på øktene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Under suspensjonen og en eventuell dom kan ikke Johaug være med på noen form for offentlig trening eller konkurranse. Det innebærer også å ta imot trenerhjelp fra landslaget eller Olympiatoppen.

– Jeg har pratet med henne noen ganger, men det har for det meste gått på hvordan hun har hatt det, sier han.

Tror Johaug kommer tilbake

Under en presseseanse i Holmenkollen torsdag fortalte Johaug at hun har vurdert å gi seg, men at hun er fast bestemt på å komme seg tilbake i skisporet og kjempe for norske medaljer.

Det er Kristiansen også sikker på at hun vil klare.

johaug

VIL TILBAKE: Therese Johaug

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Når hun har bestemt seg for noe så gjennomfører hun det. Hun gir hundre prosent og vel så det. Det tror jeg hun har nytte av nå.

Den største utfordringen til Johaug tror han derimot blir å måtte stå alene, spesielt på treningene.

– Jeg tror det er mulig, men det blir en ekstra utfordring for henne, sier Kristiansen før han legger til:

– Jeg tror nok Therese kan klare seg veldig godt, men noen ganger trenger hun noen som kan pushe henne litt ekstra og sette prikken over i-en på trening.

Sportsnyheter

Siger og bakkerekord: – Ein av dei store norske hoppdagane

Robert Johanssons monsterhopp i andre omgang sende frå 25.-plass og heilt opp til pallen. Men det var Halvor Egner Granerud som vann i Russland.

RDIWMqaXZV4

Marerittstafett for Norge – Knotten falt og fikk ikke skutt

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Karoline Knotten tok til tårene etter at hun først tapte tid på et fall på første runde, og fikk etappen forverret av store ladeproblemer på standplass.

Siste nytt

 • Sterling tilbake med mål

  Manchester City slo lørdag Fulham 2-0 hjemme etter mål av Raheem Sterling og Kevin de Bruyne.

  Sterling – som har startet på benken i to kamper på rad i Premier League – scoret allerde etter fem minutter etter målgivende fra nettopp de Bruyne, før sistnevnte selv satt et straffespark sikkert i mål etter 26 minutter.

  Dermed klatrer Manchester City til 4. plass, mens Fulham forblir på 17. plass, med sju poeng, kun ett poeng over nedrykk.

  Raheem Sterling
  Foto: ALEX LIVESEY / AFP
 • Buet under markering mot rasisme

  Fansen var tilbake på tribunene i England i helgen. I Millwalls hjemmekamp mot Derby buet hjemmefansen da spillerne markerte støtte til «Black Lives Matter».

  Helt siden fotballen returnerte i England i juni etter koronapausen har spillerne markert sin støtte i kampen mot rasisme.

  Da fansen for første gang var tilbake igjen lørdag, buet Millwall-fansen i øyeblikket spillerne gikk ned på kne.

  Millwall
  Foto: Andrew Couldridge / AFP
 • Snøvær utsetter Mowinckel-comeback

  Ragnhild Mowinckel må vente på sitt første verdenscuprenn på godt over halvannet år. Begge helgens super-G-renn i Sveits er nå avlyst.

  Juryen avgjorde i morgentimene at det på grunn av snøfall og sterk vind ikke var mulig å gjennomføre lørdagens renn. I stedet ble det jobbet for sikre søndagens super-G-konkurranse, men sent på ettermiddagen kom meldingen om at det ikke blir noe av.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal