Kristiansen trosser «fotballskade»-smertene for finale

Veronica Kristiansen har spilt en hel sesong med smerter for Györ for å oppnå drømmen om mesterligaseier. Men til sommeren tvinges hun til å ta en lengre håndballpause.

Veronica Kristiansen

HAR VONDT: Veronica Kristiansen sliter med smerter i lysken og bekkenet, men spiller likevel de fleste kampene for Györ. Her mot Vipers tidligere i mesterligasesongen – lørdag møtes lagene igjen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det har vært en vellykket førstesesong for Veronica Kristiansen i den ungarske storklubben Györ. Seriegullet er sikret, og i helgen kan den krones med mesterligaseier.

Men sesongen har også vært preget av store smerter for landslagsstjernen. Siden i fjor høst har hun slitt med en betennelse i symfysen (bruskforbindelse i bekkenet).

– Hvis jeg spilte 30 minutter kunne det være rimelig vondt etter kamp. Smerten avhenger av hvor mye jeg gjør av bevegelser, og jeg har jo veldig eksplosive bevegelser, så fintene og sprintene er hurtige og det er med på å forsterke skaden. Etter en hard håndballøkt kunne det nesten være vanskelig å reise seg opp fra sofaen, forklarer Kristiansen til NRK.

Må ta pause

Veronica Kristiansen

MÅ HVILE: – Det er denne sommeren jeg kan gjøre noe med denne skaden her og det er viktigere at jeg ikke sliter med den neste sesong også, sier Kristiansen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

28-åringen ønsket ikke å ta en pause midt i sesongen, og fullførte EM for Norge og har vært også sentral i Györ.

– Men det siste halve året har jeg tatt ekstremt mange hensyn. De første månedene etter EM var treningsmengden nesten halvert, sier «Vikki».

På den måten er hun blitt bedre og holdt skaden stabil, men hun er ikke helt kvitt smertene. Derfor tvinges hun til å ta flere måneders pause fra håndballen i sommer.

– Det er en litt merkelig skade, forteller hun.

– Første gang jeg hørte om det, så fikk jeg beskjed om at det er en veldig vanlig skade for fotballspillere. Nesten alle jeg har hørt med som har hatt den, er blitt operert. Men jeg har klart å holde det såpass under kontroll at det med min kropp vil hjelpe med en håndballpause og opptrening, mener Kristiansen. Hun er derfor ikke med når håndballjentene møter Hviterussland i VM-kvalifiseringen 31. mai og 5. juni.

– Vil ikke klage

Veronica Kristiansen

SENTRAL: Veronica Kristiansen var en av Norges beste spillere under EM i desember, som endte med en skuffende femteplass.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta med rehabilitering, fordi denne tilstanden har stått lenge hos Veronica nå. Jo lengre tid en belastningsrelatert skade har vart, jo lengre tid tar den å leges. Men i de fleste tilfeller hjelper det å ta pause fra den idretten man har fått plagene fra, og vi er konservative med tanke på kirurgi, sier landslagslege Anne Froholdt.

Hun understreker at det ikke er medisinsk uforsvarlig for Kristiansen å spille kamper.

Og denne helgen kan ingenting stoppe bakspilleren i mesterligaens finalespill «final 4» i Budapest. Lørdag venter norske Vipers Kristiansand, hvor søsteren Jeanett spiller, i semifinalen.

– Jeg nekter å la meg prege av det. Og jeg vil ikke klage for da blir hodet påvirket mentalt av det også, sier Kristiansen.

 • Hør siste episode av håndball-podkasten TimeOut – «Vipers Spesial» her:

Siste nytt

 • Politiske naboduellar i VM-kvalik

  Gruppene i den asiatiske kvaliken til fotball-VM 2022 blei trekte i dag, og gav fleire naboduellar med politisk bakteppe.

  I gruppe C møtest Iran og Irak, i gruppe D er Saudi-Arabia og Jemen, og i gruppe H skal Sør- og Nord-Korea møtest.

  Dei 8 gruppevinnarane og dei fire beste toarane går til det avgjerande gruppespelet. Asia har 4 sikre plassar i VM, i tillegg til vertslandet Qatar. Eitt lag til kan kvalifisere seg via playoff.

  Nord-Korea mot Sør-Korea
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Klar siger også for City

  West Ham leia etter straffescoring av Mark Noble, men Manchester City slo sterkt tilbake og vann treningskampen 4-1.

  Raheem Sterling scora dei to siste for City, etter at David Silva og Lukas Nmecha (straffe) hadde scora først.

  sterling
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • United med seier mot Leeds

  Manchester United lekte seg til sin andre strake seier da de slo Leeds United 4-0 i en treningskamp i australske Perth onsdag. Spisstalentet Mason Greenwood åpnet målshowet, før Marcus Rashford, Phil Jones og Anthony Martial scoret hvert sitt mål.

  Premier League - Manchester United v West Ham United
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal