Hopp til innhold

Kristian (22) er Norges OL-joker

Få nordmenn entrer Rio som reelle medaljekandidater. Kristian Blummenfelt (22) er ett av unntakene.

Kristian Blummenfelt

TRENINGSMASKIN: Kristian Blummenfelt trener rundt 1200 timer. Her er det drikkepause under treningsleir på Mallorca i mars.

Foto: Mikal Iden

Kristian Blummenfelt vinner i Canada

VISER MUSKLER: Blummenfelt vant generalprøven før OL. Fredag setter han kursen mot Rio.

Foto: Arild Tveiten / Norges Triatlonforbund

Triatleten vant generalprøven natt til mandag, og fredag vender han snuten mot OL-byen – stappfull av selvtillit.

– Det er godt å føle seg i god form når jeg kommer ned dit. At jeg egentlig bare kan ta det med ro, i stedet for å stresse med å prøve å gjøre noe magisk for å komme i form, sier bergenseren til NRK på telefon fra Canada.

Der blir han værende frem til avreise Rio, og torsdag 18. august skal 22-åringen kjempe om medalje som Norges første OL-utøver i triatlon noensinne.

Kjent for ekstreme treningsmengder

– Foreløpig gleder jeg meg. Det kan godt hende at det kommer litt nerver når jeg står på stranden klar til start. Det gjelder bare å bruke det til noe positivt, mener Blummenfelt.

– Hva skal til for at du reiser fra Rio med en god følelse?

– Å gjøre et bra løp. Å føle at marginene har gått min vei. Jeg tror alle utøvere drømmer om medalje i OL. Jeg har en drøm om det. Kanskje i år. Kanskje om fire år, svarer han beskjedent.

Blummenfelt er kjent for sine ekstreme treningsmengder. OL-oppkjøringen har han lagt til høyden i Flagstaff i USA, før han dro til Canada for å konkurrere i slutten av forrige uke. Det endte altså med seier.

– Det hadde ikke vært krise om det hadde gått dårlig. Dagene etter høyde kan være ganske opp og ned. Men det gir selvfølgelig ekstra selvtillit. Treningen har gått bra, og det er godt å få det ut i konkurranse, fastslår OL-håpet.

– Jeg kan tåle det

Norges start på mesterskapet i Rio har ikke vært all verden. Syklistene sviktet lørdag, og svømmer Henrik Christiansen har heller ikke fått det til å stemme.

Blummenfelt, som skal gjøre begge deler, for så å avslutte med løping, er ikke bekymret.

– Min styrke er syklingen. Hvis det blir kjørt hardt, så kan jeg fortsatt løpe ganske greit. Jeg kan tåle det, forklarer han, og legger til at han ikke føler noe press.

– Kan du bli en slags joker som kommer inn fra flanken og redder Norges OL-ære?

– Jeg tenker ikke så mye på det, svarer 22-åringen og ler.

Her er Norges råeste idrettsutøver

MASKING: Kristian Blummenfelt har fire økter på en vanlig treningsdag.

Siste nytt

 • Uvær forsinket Hovland & co.

  Tordenvær og regn tvang arrangørene av PGA-mesterskapet i golf til å utsette starten på den tredje runden lørdag.

  Forsinkelsen som oppsto endte samtidig opp med å bli på kun 37 minutter. Da hadde uværet passert, og spillerne kunne vende ut på banen igjen.

  Kraftig regnvær førte til at banen i løpet av kort tid fikk mye vann over seg.

  Viktor Hovland leverte en serie sterke parputter fredag, men sliter med å få inn birdieputtene i Tulsa. Også annenrunden endte på par for nordmannen.

  Hovland ligger på 23.-plass etter to runder, ni slag bak ledende Will Zalatoris. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • De Bruyne ble årets spiller i Premier League

  Manchester Citys Kevin De Bruyne er kåret til sesongens beste spiller i Premier League. Samtidig ble lagkamerat Phil Foden kåret til årets unge spiller for andre år på rad. City er favoritter til å sikre ligatittelen søndag.

  de Bruyne
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Golfstjerne fikk rivalens ball i hodet

  Aaron Wise ble truffet i hodet av konkurrenten Cameron Smiths ball under runde to av PGA-mesterskapet. På bildet kjøler Wise ned hodet med drikkeflaska. Smith traff dårlig med sitt utslag på hull nummer to, og godt hjulpet av den sterke vinden fikk australierens ball en svært skjev bane, skriver NTB. Smith forsøkte å varsle om at ballen kunne være til fare for andre, men Wise hørte ikke golfkollegaens rop. Golfspilleren slapp unna store skader.

  Wise
  Foto: Andrew Redington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste