NRK Meny
Normal

Krisen fortsetter for engelske lag

Engelske lag har fått krisestart i Mesterligaen. Etter at både Chelsea og Arsenal tapte i kveld, har engelske lag kun vunnet en av de første seks kampenene i årets Mesterliga.

Chelsea tap

SKUFFET: Chelseas Kenedy skuffet etter at tapet er et faktum i Porto.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det startet i den første runden med at Manchester United, Manchester City og Arsenal i tur og orden gikk på hver sin smell. Da var Chelsea det eneste engelske laget som tok hjem seieren. Men i kveld ble situasjonen enda tyngre.

Blytung kveld

For nå fortsetter den forferdelige trenden til den engelske lagene etter at Chelsea og Arsenal begge tapte i kveldens runde.

Og for Arsenal er starten virkelig forferdelig etter kveldens 2-3 tap for Olympiakos og det skjedde hjemme i London. Aldri før har det skjedd at Arsenal har tapt begge de første kampene i turneringen. Og dette er et lag som har tatt seg videre fra gruppespillet 15 ganger på rad.

– Vi er fortsatt med og har erfaringen til å komme tilbake. Og vi skal fighte for å være med videre, sier Arsenal-manager Arsene Wenger som så unødvendige mål gå inn bakover.

Men etter å ha kommet tilbake to ganger, klarte ikke hjemmelaget å komme tilbake etter at Finnbogason puttet etter 66 minutter.

Chelsea i krise

I Portugal skulle en hardt presset José Mourinho rette oppden elendige sesongstarten til klubben og det mot gamleklubben Porto, som han selv førte til seier både i Mesterligaen og UEFA-cupen for over ti år siden. Men Mourinho har langt bedre minner fra denne stadion, enn de han kunne reise hjem med etter tirsdagens kamp. Og han får ikke ro etter denne kampen. 15. plass i Premier League etter sju runder er blytungt for den regjerende mesteren.

Olympiakos

SENKET ARSENAL: Dmitris Siovas feirer scoring under kampen på Emirates Stadium.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Og dette var tungt for portugiseren selv om Chelsea fikk et mentalt løft da Willian satte inn utligningen på et nydelig frispark til pause. Men selv om bortelaget hadde åpnet kampen best var det Porto som endte med et stormløp mot Chelsea-målet. Det var brasilianeren Maicon som til slutt ble helten etter å ha hedet inn 2-1.

Men det kunne blitt flere mål for hjemmelaget og selv om Chelsea var svært nær utlignin i kampens siste sekund var det dagen da svarte bortetrøyer symboliserer den tunge engelske starten i den gjeveste turneringen.

– Det er ingen bombe at Porto vant hjemme. Men Chelsea er ikke gode på det de var gode på en gang . De har sluppet inn 14 mål i Premier League, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet.

Fjørtoft er klar i dommen over engelske lag etter fem tap på seks kamper, uten at de har tapt mot de største klubbene i Europa:

– Aldri har det vært mer penger i engelske klubber og aldri har de vært dårligere enn nå, sier den tidligere Premier League-proffen.

Rekordmannen Casillas

Diego Costa takket skuffet for kampen og gikk bort til Iker Casillas. Og det var flere grunner til å gratulere den tidligere Real Madrid-keeperen. For spanjolen har nå også rekorden for flest kamper i Mesterligaen. Nå står han med 152 kamper og det er en mer enn tidligere Barcelona-spiller Xavi.

NRK oppdaterer saken

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vivian Cheruiyot vant i London

  Kenyanske Vivian Cheruiyot tok igjen teten med en sterk avslutning og vant London maraton på 2.18.32. Mary Keitany ledet lenge, og lå an til verdensrekord tidlig i løpet, men sprakk mot slutten.

  Brigid Kosgei (Kenya) ble nummer to.

  Vivian Cheruiyot
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • David Weir raskest i spurten

  Britiske David Weir (38) spurtet forbi Marcel Hug (Sveits) og vant London maraton i rullestol for åttende gang søndag.

  Weirs tid ble 1.31.15. Hug fikk samme tid, mens Daniel Romantsjuk (USA) kjørte inn til 1.31.16.

  David Weir c
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen