Hopp til innhold

McKinlay ferdig i Stabæk: – Jeg er forferdelig lei meg

NADDERUD (NRK): Billy McKinlay er ferdig som trener i Stabæk etter elendige resultater i eliteserien og fiasko i europaligaen.

Inge Andre Olsen

MØTE: Den sportslige ledelsen og sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen, satt samlet i møte fredag.

Foto: Emil Gukild

Stabæk Fotball og Billy McKinlay er blitt enige om at McKinlay løses fra kontrakten som hovedtrener i klubben med umiddelbar virkning, skriver Stabæk i en uttalelse.

G19-trener og utviklingsansvarlig Antonio Ordinas Pou tar over hovedtreneransvaret og leder sin første trening lørdag.

– Det har vært samtaler mellom meg og Billy siden sent i går kveld, sier sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen til NRK.

– Da var dette en løsning som vi ble enige om i fellesskap, fortsetter han.

McKinlay selv legger ikke skjul på at han er trist for at det endte som det gjorde:

– Jeg har elsket å jobbe i Norge, og jeg er forferdelig lei meg for at det nå er over. Jeg har satt pris på å samarbeide med spillerne og de ansatte, og jeg har også hatt et bra forhold til Inge André Olsen og klubbledelsen. Jeg ønsker å takke supporterne for mottakelsen og støtten, og jeg ønsker alle sammen lykke til i fremtiden, heter det i en uttalelse.

Møtevirksomhet på Nadderud

McKinlay tok over som trener for Stabæk i november 2015, men klubben har slitt med den sportslige uttellingen og presset har økt mot skotten i takt med de dårlige resultatene.

Den sportslige ledelsen i klubben satt fredag morgen samlet på Nadderud. Tema var McKinlays fremtid i klubben. NRK hadde på det tidspunktet informasjon om at treneren hadde fått sparken.

Billy McKinlay

Billy McKinlay har slitt som Stabæk-trener.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen, ville ikke kommentere opplysningene, og henviste til at klubben ville komme med en pressemelding i løpet av dagen.

Kl 11.10 sendte Stabæk ut bekreftelsen på at skotten var ferdig i klubben.

Røk ut mot walisisk lag

Ifølge NRKs opplysninger skal tålmodigheten til klubbledelsen ha tatt slutt etter at laget fra Bærum torsdag tapte 0-1 med ti mann mot walisiske Connahs Quay Nomads.

Dermed røk Stabæk ut med 0-1 sammenlagt.

– Vi har snakket sammen og er blitt enige om at dette er veien videre. Det er med bakgrunn i resultater. Vi hadde alle tro og håp om at vi var på gang og at vi skulle gå videre i europacupen, sier Olsen.

Stabæk, som endte på bronseplass i eliteserien i fjor, ligger helt nest nederst på tabellen.

Mager poengfangst

Forventningene til den nye treneren har altså ikke blitt oppfylt. Etter 14 runder står laget med 10 tap, tre seirer og én uavgjort, og de er i reell fare for nedrykk.

I tillegg til den magre poengfangsten, maktet altså ikke Stabæk å ta seg videre fra europaligaens 1. kvalifiseringsrunde, tross 0-0 borte i første kamp.

Presset på Stabæk-treneren økte dermed ytterligere, og etter torsdagens kamp hengte misfornøyde Stabæk-supportere ut et banner på Nadderud med påskriften «It's time to let go».

Banner

MISNØYE: Misfornøyde supportere hengte opp dette banneret på Nadderud i går (Foto: Stabæk Support).

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal