NRK Meny
Normal

Krever skiskyting-gull

Norske eksperter krever opptil flere VM-gull fra de norske skiskytterne i Östersund.

Liv Grete Poiree viser frem de fire gullmedaljene hun tok under VM i Oberhof i 2004.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Liv Grete Poiree er ikke skuddredd. Den tidligere skiskytterdronningen mener  Norge bør plukke med seg minst tre VM-gull for å bevare stempelet som verdens beste skiskytternasjon.

Se også: Startlister sprint for menn og sprint for kvinner

Nett-TV:  Rune Brattsveen spent foran sin VM-debut

Les også: Øydela dei beste skia like før VM

Første gylne sjanse kommer i VM-åpningen lørdag med sprint for både kvinner og menn. Vi bør iallfall ta tre gull. Og stiller vi med toppet lag i mixed-stafetten (tirsdag), vil vi kjempe om det fjerde, sier den tidligere skiskytterdronningen til NTB.

Poiree vant selv seks individuelle VM-gull før hun la opp, og hun vet bedre enn de fleste hva som kreves for å lykkes. Likevel legger hun listen høyt for de norske håpene i svenske Ostersund. Spesielt venter hun at Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen slår til for fullt.

- Ole og Emil er våre sikreste kort. Begge kan gå til topps om de har gode dager allerede til helgen (sprint og jaktstart). Og på stafetten holder jeg Norge som klar favoritt. Der er gullsjansen kanskje størst.

Medaljehåp

Emil Hegle Svendsen
Foto: JENS MEYER / AP

Mesterskapsløperen Halvard Hanevold er den fremste outsideren. Han kan slå til for fullt på normaldistansen. Vanligvis hevder han seg når det kommer et mesterskap, mener Poiree

Kvinnene hadde de færreste tro på før sesongen startet etter at laget de siste årene er blitt tappet for storløpere som Poiree, Gro Marit Istad-Kristiansen og regjerende verdensmester Linda Grubben. Likevel har Tora Berger (2) og Solveig Rogstad (1) sanket tre verdenscupseirer denne sesongen. Rogstad har slitt med sykdom i VM-forberedelsene.

- Jeg har et håp på Tora i ett av rennene, men tror vi skal være fornøyd om det blir medalje på henne. Med Solveig er det helt åpent. Hun har fått noen dager med trening etter sykdommen, så jeg tror ikke hun er redusert all verden, hevder skiskytterekspert Liv Grete Poiree.

Hennes NRK-kolleger Ola Lunde og Ole Kristian Stoltenberg er samstemte med Poiree og spår minst tre kanskje fire norske gull.

- Jeg har tro på Ole Einar, Emil og Tora. I herrestafetten er

Tora Berger

Ola Lunde har tro på Tora Berger.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

vi favoritt, og topper vi laget i mixed-stafetten med Solveig som fjerde løper, er vi favoritt også der, mener Ola Lunde, som holder tyske Michael Greis som Bjørndalens argeste VM-rival.

Blant kvinnene tror Lunde den tyske duoen Kati Wilhelm og Andrea Henkel vil briljere.

VM-dronning

Radiosportens Stoltenberg holder en knapp på at tyske Magdalena Neuner blir VM-dronning i år som i fjor. Tora er i utgangspunktet en medaljekandidat i sprint og jaktstart, men jeg tror det skal mye til å vinne gull. Ole Einar og Emil er gullkandidater på sprint, jakt- og fellesstart, og Norge er favoritt i mennenes stafett og mixed-stafetten om laget toppes, mener Ole Kristian Stoltenberg.

Hittil i sesongen har norske løpere vunnet ni individuelle verdenscuprenn og to stafetter. Bjørndalen har alene fem individuelle seirer,Berger har to seirer, Hegle Svendsen har en seier og Rogstad har en seier.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street