Krever politiattest av idrettsledere

Idrettsforbundet vedtok i dag å kreve politiattest for alle som arbeider med barn.

Illustrasjonsbilde av barneporno
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det skriver Idrettsforbundet i en pressemelding.

Attestene som skal kreves inn gjelder seksuelle overgrep mot barn.

Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige.

Ordningen vil tre i kraft fra 1. januar 2009.

- Vi innfører denne ordningen fordi vi vil gjøre alt vi kan for at idretten skal være et trygt sted å være for alle barn, sier idrettspresident Tove Paule.

Suksess i Danmark

I Danmark har man hatt en lov om politattester siden 2005.

Der har nesten en halv million trenere og ledere måttet levere inn politiattetst.

Av dem var det 59 personer som var dømt for pedofili.

Les: 59 pedofile i dansk idrett

- Tenk på at 59 er tatt selv om de visste at de ble sjekket. Hvor mange har ikke da holdt seg unna, og på den måten har vi reddet mange barn og unge, sier den danske kulturministeren Brian Mikkelsen om loven.

Har flere forslag

NIF vil lage en veileder til hele idrettsorganisasjonen som beskriver hvordan ordningen skal håndteres.

Det skal i tillegg utarbeides noen forslag til andre tiltak som ytterligere vil redusere muligheten til overgrep innenfor idretten.

- Vi vil også snarest ta kontakt med Justis- og politidepartementet og Datatilsynet, gjerne sammen med andre frivillige organisasjoner og Frivillighet Norge, slik at vi får til en best mulig praktisk ordning fra politiets side også, sier idrettspresidenten.

Siste nytt

 • Vilde Bøe Risa klar for Göteborg

  Vilde Bøe Risa, norsk landslagsspiller i fotball, forlater Arna-Bjørnar til fordel for den svenske toppklubben Göteborg. Risa kom i år sterkt tilbake etter fjorårets korsbåndskade og bidro til Arna-Bjørnars seriebronse denne sesongen.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Idrettsstyret vil kutte lønna

  Styret i Norges idrettsforbund vil kutte kraftig i sine eigne lønningar. Idrettspresident Tom Tvedt seier til NRK at dei nye lønningane for styret skal ta utgangspunkt i ein norsk stortingsrepresentant si lønn. Den er i dag på 956.463 kroner. Tvedt tenar i dag nesten 1, 6 millionar kroner på vervet som president. Saka skal handsamast på idrettstinget i mai.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • EM-kvalik på Valencias hjemmebane

  Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

  Nasjonsliga Kypros mot Norge. (0-2).
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag