Krever at Russland fratas verdenscuprenn

Norges Skiskytterforbund forlanger at IBU reagerer knallhardt mot Russland i et åpent brev.

Khanty-Mansiysk

Det kan bli slutt på skiskyting i Russland. Her fra det avlyste rennet i Khanty-Mansiysk i mars.

Foto: Sergei Grits / AP

– Vi krever at IBU-styret tar øyeblikkelig ansvar og flytter alle mesterskap fra Russland fram til det russiske antidopingarbeidet er godkjent av WADA, skriver Norges Skiskytterforbund i brevet som er signert av president Erlend Slokvik og generalsekretær Rakel Rauntun.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

I morgen har IBU ekstraordinært styremøte for å diskutere saken.

– Det er derfor vi har sendt brev nå. Det har bakgrunn i McLaren-rapporten og hva som har foregått i Russland, og nå krever vi at det reageres. Vi mener at det riktige er å ta fra dem vinterens arrangementer, sier Slokvik til NRK.

Vurderer boikott

De krever dermed at verdenscuprennene i Tyumen, som er satt opp fra 9.–12. mars, flyttes fra Russland. Ifølge TV 2 har også det tsjekkiske skiskytterforbundet sendt et tilsvarende brev.

Det er usikkert om Norge stiller med utøvere, dersom rennene går som normalt i Russland.

– Det er for tidlig å si. I brevet sier vi at vi vurderer boikott. Andre nasjoner har allerede sagt at de kommer til å boikotte, sier Slokvik til NRK.

Norges Skiskytterforbund vil i tillegg at alle russiske utøvere på dopinglisten blir utestengt umiddelbart.

I går meldte NRK at det internasjonale skiforbundet åpner for å flytte konkurranser fra Russland.

– Det står klart i koden at man ikke skal gi mesterskap til land som har et system som ikke fungerer, sa dopingjeger Rune Andersen til NRK i går.

Siste nytt

 • Molde ubeseiret hjemme

  Med 2-1 seieren over Sarpsborg 08 søndag, er Molde fortsatt ubeseiret hjemme på Aker Stadion. Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Sjølstad scoret målene for hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen scoret målet for gjestene, som fortsatt er under nedrykksstreken.

  Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Norske hopperne langt bak i Polen

  Det norske hopplandslaget hadde ingen topp dag i bakken i polske Wisla søndag kveld. Halvor Egner Granerud ble nordmann bestemann på 11.-plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser i andre omgang. 19 år gamle Timi Zajc fra Slovenia vant rennet.

  Kvalifisering RAW AIR i Granåsen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Norge ute av G19-EM

  Norge tapte 1-0 mot Frankrike i den avgjørende gruppespillskampen i G19-EM, samtidig som Irland vant 2-1 over Tsjekkia. Norge er dermed ute av turneringen etter å ha tatt to poeng etter tre kamper. Frankrike vant gruppen foran Irland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal