Krever 80 millioner for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM

Et pengekrav langt over det Norge er villige til å betale kan stoppe Bergens drøm om å få arrangere VM i 2017.

Et pengekrav fra det internasjonale sykkelforbundet, UCI, kan stoppe Norges søknad om VM i 2017. 
UCI krever over 80 millioner norske kroner i arrangøravgift - noe sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen nekte å gå med på.

UCI krever over 80 millioner kroner om Norge skal få arrangere VM på sykkel i 2017.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI, skal kreve over 80 millioner kroner i arrangøravgift, dersom Norge skal få arrangere sykkel-VM i Bergen i 2017.

– 7 millioner euro er det Norge vil presentere for UCI. Det er det som er bærekraftig i et norsk konsept, sier Erik Halvorsen, leder av arrangørkomitéen i Bergen.

Det skiller altså 24 millioner kroner mellom det Norge tilbyr og det UCI krever.

– Vi skal sende et tilbude til dem, og det har vi gjort, og så kan de ha en forventning om et høyere beløp, men vi har gått så langt som vi mener er forsvarlig, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

UCI vil ikke kommentere saken, men NRK vet at pengene skal blant annet gå til TV-produksjon og utgifter knyttet til UCI sine rundt to tusen VIP-gjester.

– Vi leverer på alt vi skal i søknaden, både tekniske og løypemessige ting. Det er egentlig helheten i søknaden. Vi mener helheten i den norske søknaden er så god at dette får vi til, avslutter Halvorsen.

Siste nytt

 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk
 • Redda siger på overtid

  Elverum 29 - 28 Dinamo Bucuresti. I ei tøff batalje i eit fullsett Terningen Arena redda Simen H. Pettersen dagen for Elverum med ei straffescoring i siste sekund. Elverum har med søndagens siger framleis moglegheita til avansement i meisterligaen.

  Endre Langaas
  Foto: Hans Andreas Solbakken
 • VIF vant - la press på Storhamar

  Vålerenga vant skuddstatistikken overlegent, men trengte straffer for å slå Sparta 3-2. Manglerud Star vant bunnkampen mot Ringerike i ishockeyens eliteserie. Med én kamp mindre spilt ligger Oslo-laget nå ett poeng bak serieleder Storhamar.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse sjakkVM
Sportsrevyen