NRK Meny
Normal

Krever 80 millioner for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM

Et pengekrav langt over det Norge er villige til å betale kan stoppe Bergens drøm om å få arrangere VM i 2017.

Et pengekrav fra det internasjonale sykkelforbundet, UCI, kan stoppe Norges søknad om VM i 2017. 
UCI krever over 80 millioner norske kroner i arrangøravgift - noe sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen nekte å gå med på.

UCI krever over 80 millioner kroner om Norge skal få arrangere VM på sykkel i 2017.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI, skal kreve over 80 millioner kroner i arrangøravgift, dersom Norge skal få arrangere sykkel-VM i Bergen i 2017.

– 7 millioner euro er det Norge vil presentere for UCI. Det er det som er bærekraftig i et norsk konsept, sier Erik Halvorsen, leder av arrangørkomitéen i Bergen.

Det skiller altså 24 millioner kroner mellom det Norge tilbyr og det UCI krever.

– Vi skal sende et tilbude til dem, og det har vi gjort, og så kan de ha en forventning om et høyere beløp, men vi har gått så langt som vi mener er forsvarlig, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

UCI vil ikke kommentere saken, men NRK vet at pengene skal blant annet gå til TV-produksjon og utgifter knyttet til UCI sine rundt to tusen VIP-gjester.

– Vi leverer på alt vi skal i søknaden, både tekniske og løypemessige ting. Det er egentlig helheten i søknaden. Vi mener helheten i den norske søknaden er så god at dette får vi til, avslutter Halvorsen.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag