De norske skiskytterne var langt ifra fornøyde med smittevernet under måltidene på utøverhotellet i Finland. Spesielt fordi en rekke nasjoner fikk påvist smitte innad i lagene sine, og de fleste har samme bosted.
– Det er kun vi som bruker engangshansker, og alle andre tar på alt og ser ikke ut som de tenker over det. Jeg vet ikke om de er bekymret eller driter litt i det, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etter ankomst.
MATLØSNING: Bufféen på utøverhotellet i Kontiolahti.
Foto: PrivatLagde mat på gangen
Etter det spiste ikke landslaget lenger i matsalen. I stedet lagde de litt mat på gangen, og spiste på eget rom. Nå har de fått en enda bedre løsning.
– Det er ikke sikkert alle har et like bra forbund som oss. Vi ville ha en forandring, og da ryddet de plass til en kokk til oss. Det setter vi stor pris på, forteller Thingnes Bø etter sprintseieren.
GA MATEN ÆRE: Johannes Thingnes Bø var usikker på hvordan han skulle få spist skikkelig i Finland. Etter sprintseieren sa han at kokkens mat ga ham en boost.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTBFor landslagets kokk, Birgit Botnan, pakket, handlet og satte seg i bilen i Meråker fredag. 17 timer senere var hun fremme i Kontiolahti og rakk akkurat å lage middag til gjengen.
– Jeg tror kanskje jeg hadde det litt i bakhodet. For da vi var på Beitostølen (på treningssamling journ.anm.) så sa Johannes Thingnes Bø at han skulle klage på maten så han kunne kalle meg hit, sier hun.
Men dét skulle vise seg å bli mer enn bare en spøk. Og da Botnan fikk høre på Dagsrevyen at Thingnes Bø var kritisk til smittevernet på utøverhotellet, var hun forberedt da telefonen ringte.
For Thingnes Bø betydde det ovnsbakt laks kvelden før seieren på sprinten.
– Det var en suveren «boost» for meg, sier 27-åringen.
– En tredje konkurranse mandag
Kokken Botnan har fått en egen leilighet hvor hun tilbereder all maten. Deretter henter trenerne den og kjører den til utøverhotellet.
– Så spiser vi på hvert vårt rom, på FaceTime. Fyttikatta det er ensomt på rommet. Vi er der hele tiden og får ikke lov til å sosialisere utenfor. Men nå har det skjedd ting med maten i hvert fall, sier Vetle Sjåstad Christiansen.
FACETIME-MIDDAG: Herrelandslaget spiste middag på hvert sitt rom lørdag kveld, men holdt hverandre med selskap gjennom videotjenesten FaceTime.
Foto: Vetle Sjåstad ChristiansenSkiskytterne skal være i Kontiolahti i en uke til, med nye renn torsdag og i helgen. Det viktigste er å holde seg frisk.
– Nå er det gått konkurranse i det. Vi skal være best på smittevern og best i skiskyting, fastslår Thingnes Bø.
– Vi skal ha en tredje konkurranse mandag, som er koronatesten, og håper vi fullfører den med glans, sier Christiansen.