NRK Meny
Normal

Kramer ute - tronen ledig

Verdens beste skøyteløper gjennom tidene, Sven Kramer, stiller ikke i verdenscupåpningen på hjemmebane i Heerenveen. Verdenscupløpene i Berlin og Hamar er også usikre. Dermed kan langdistansetronen ledig – i hvert fall før nyttår.

Sven Kramer
Foto: Peter Dejong / Scanpix/AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Siden Kramer vant sin første verdenscupseier på 5000 i Salt Lake City i november 2006 er han kun slått to ganger på distansen. Totalt har han 19 seire på 5000 og 10000 i verdenscupen.

Les: Skuffet Bøkko får ikke møte Kramer

Han tok seg en god pause etter OL og stiller ikke i det nederlandske mesterskapet på enkeltdistanser som er kvalik til verdenscup. Håvard Bøkko er den som har ligget nærmest Kramer på langdistansene de siste
sesongene.

Han er kanskje den fremste kandidaten til å overta tronen. Men konkurransen er hard. Seung-Hon Lee fra Korea som tok sølv på 5000 og gull på 10000 i OL, må regnes med. Han kom som troll av eske. Og fortsetter framgangen, blir han lei og hanskes med.

Franskmannen Alexis Contin hadde også solid fremgang i OL-sesongen og har startet sesongen bra med 3.40 på 3000m.Russeren Ivan Skobrev tok et godt steg på langdistansene i fjor.

Russernes store satsing mot OL på hjemmebane i 2014 kan bringe Skobrev ytterligere oppover på resultatlistene. Veteranene Bob de Jong og Enrico Fabris må alltid regnes med. Og hever de unge amerikanerne Marsicano og Kuck seg noen hakk, blir de farlige.

Med Kramer borte i sesongstarten blir konkurransen uforutsigbar og mer spennende enn på lenge. Det er ikke til å komme fra at skøytesporten trengte denne situasjonen.

Spørsmålet er også om Kramer-epoken er over eller om han kommer fryktelig tilbake noe etter sesongstart.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd