NRK Meny
Normal

Kramer slått av Verheijen

Sven Kramer gikk på et overraskende nederlag for Carl Verheijen på 1500m i Erfurt i Tyskland.

Sven Kramer

Sven Kramer.

Foto: Scanpix/AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sven Kramer er en løper som liker svært dårlig å tape. Han gir sjelden ved dørene selv i oppgjør
med lagkamerater.

Derfor er det interessant å merke seg at han ble slått av Carl Verheijen på1500m på lørdag – Verheijen 1.49.65 og Kramer 1.50.46.

Stort press

Kramer har naturlig nok store ambisjoner denne sesongen. Han har uttalt til nederlandske aviser at det vil være et gedigent nederlag dersom han ikke vinner gull på de to lengste distansene i OL i februar.

Dermed har han før sesongen er i gang lagt et stort press på seg selv. Men det er kanskje det Kramer trenger for å være beste langdistanseløper i verden tredje året på rad.

Bare fornuftig?

Han satser på å kvalifisere seg til fire OL-distanser: 1500, 5000, 10000 og lagtempo. Hans første prøve på 1500 var altså ingen suksess. Verheijen har de siste sesongene langt fra vist seg som en stor mellomdistanseløper.

På den annen side er det tidlig og kanskje er Kramer nå fornuftig nok til ikke å måtte vinne alle slag. I år er det kun OL-gull som teller.

Fra Torino-lekene har han en sølvmedalje på 5000m og bronse på lagtempo.

Siste nytt

 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK
 • Real Madrid vant klubb-VM

  Cristiano Ronaldo ble matchvinner da Real Madrid forsvarte tittelen i klubb-VM med 1-0 i finalen mot brasilianske Gremio. Det er tredje gang Real vinner turneringen. Laget vant også forrige sesong, da mot japanske Kashima Antlers.

  Cristiano Ronaldo (R)
 • Målfest i Manchester

  Ubeseirede Manschester City smadret Tottenham 4-1 i kveldens toppkamp. Kan de fortsette slik i 20 kamper til, så tangerer de Arsenal sin 2003/2004-sesong.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal