NRK Meny
Normal

Kramer slått av Verheijen

Sven Kramer gikk på et overraskende nederlag for Carl Verheijen på 1500m i Erfurt i Tyskland.

Sven Kramer

Sven Kramer.

Foto: Scanpix/AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sven Kramer er en løper som liker svært dårlig å tape. Han gir sjelden ved dørene selv i oppgjør
med lagkamerater.

Derfor er det interessant å merke seg at han ble slått av Carl Verheijen på1500m på lørdag – Verheijen 1.49.65 og Kramer 1.50.46.

Stort press

Kramer har naturlig nok store ambisjoner denne sesongen. Han har uttalt til nederlandske aviser at det vil være et gedigent nederlag dersom han ikke vinner gull på de to lengste distansene i OL i februar.

Dermed har han før sesongen er i gang lagt et stort press på seg selv. Men det er kanskje det Kramer trenger for å være beste langdistanseløper i verden tredje året på rad.

Bare fornuftig?

Han satser på å kvalifisere seg til fire OL-distanser: 1500, 5000, 10000 og lagtempo. Hans første prøve på 1500 var altså ingen suksess. Verheijen har de siste sesongene langt fra vist seg som en stor mellomdistanseløper.

På den annen side er det tidlig og kanskje er Kramer nå fornuftig nok til ikke å måtte vinne alle slag. I år er det kun OL-gull som teller.

Fra Torino-lekene har han en sølvmedalje på 5000m og bronse på lagtempo.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live