– Kan hevde seg på tempo

Det nederlandske skøytefantomet Sven Kramer har meldt overgang til sykkelklubben NWV Groningen. Umulig å kombinere de to idrettene, sier Johan Kaggestad som likevel tror Kramer har talent.

Sven Kramer

Sven Kramer akter å bytte ut skøytetrikoten med sykkelbukser deler av kommende år.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Etter en pause fra skøytesporten, har Sven Kramer gjort comeback på skøyteisen denne sesongen.

Nå ønsker skøytestjernen å teste ut sykkeltalentet. Han har allerede syklet flere mindre ritt for sin lokale klubb i Heerenveen, WV Olympia, men har nå meldt overgang til kontinentallaget NWV Groningen for å konkurrere i flere internasjonale ritt det kommende året.

Kramer har allerede markert seg som en habil syklist ved å vinne den nederlandske klassikeren Ronde rond het Ronostrand.

– Håper jeg slipper å møte Kramer

Tidligere skøyteløper Reidar Borgersen gikk over til sykling i 2010, og er i dag en del av det norske kontinentallaget Joker Merida. På Twitter skriver Borgersen at han håper han slipper å møte Kramer på sykkelen.

– Kramer kan bli god i alt, virker det som. Nå vet jeg ikke hvor hardt han satser, men laget han skal sykle for befinner seg på samme nivå som Joker Merida. Utover det vet jeg ikke så mye om dem, sier Borgersen til NRK.

– Så da kan du risikere å møte Kramer, din store skrekk, kommende sesong?

– Ja, faktisk. Jeg vet ikke hvor god han er på sykkel rent teknisk og taktisk, men har fått med meg at han har vunnet noen mindre løp på lavere nivå.

Borgersen

Reidar Borgersen tror Sven Kramer først og fremst kan hevde seg på tempo.

– Kan hevde seg på tempo

Foreløpig er det få som vet hvor seriøst Kramer satser på sykkel, men alt tyder på at skøyter fortsatt vil være førsteprioritet.

– Han har jo en vinnervilje av en annen verden, og på tempo kan han nok hevde seg ganske bra. Det blir nok verre på fellestartene, hvor distansene er mye lengre. Så lenge han satser på både skøyter og sykkel, så tror jeg det blir vanskelig for han å oppnå de store resultatene på sykkelsetet.

– Så du tror ikke Kramer satser på sykkel frem mot London-OL neste år?

– Jeg tror nok han først vil revansjere OL-gullet han rotet bort i Vancouver-OL i fjor. Etter det er alt mulig. Han er fortsatt bare 25 år.

Kaggestad: – Har en enorm motor

Sykkelekspert Johan Kaggestad sier til NRK at han synes det blir spennende å se Sven Kramer prøve seg, men har sine reservasjoner.

Johan Kaggestad

Johan Kaggestad gleder seg til å se Kramer på sykkelsetet, og tror nederlenderen på sikt kan bli en habil klassikerrytter.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

– Laget han har meldt overgang til er ganske små, og hvis han var et kjempetalent så hadde nok et av storlagene allerede plukket han opp som et PR-stunt. Jeg tipper Kramer gjør dette for å teste seg på et litt høyere nivå, og se om dette kan være noe å drive med fremtiden, sier Kaggestad.

– Hvor god kan Kramer bli i sykling hvis han satser?

– Han har en enorm motor, og på tempo vil jeg tror han kan hevde seg ganske bra allerede nå. Der er kravene til teknikk mindre, og det handler mer om å gå i kjelleren. Og akkurat dét vet vi Kramer kan bedre enn mange andre, sier Kaggestad som også ser for seg at Kramer kan bli en brukbar klassikerrytter på sikt.

– Det kunne for eksempel vært interessant å se han i en klassiker som Paris Roubaix, selv om han ville fått det fryktelig tøft i motbakkene. Men uansett har han ikke en sjanse så lenge han også driver med skøyting. De to idrettene lar seg ikke kombinere, slår Kaggestad fast.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal