– Kan hevde seg på tempo

Det nederlandske skøytefantomet Sven Kramer har meldt overgang til sykkelklubben NWV Groningen. Umulig å kombinere de to idrettene, sier Johan Kaggestad som likevel tror Kramer har talent.

Sven Kramer

Sven Kramer akter å bytte ut skøytetrikoten med sykkelbukser deler av kommende år.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Etter en pause fra skøytesporten, har Sven Kramer gjort comeback på skøyteisen denne sesongen.

Nå ønsker skøytestjernen å teste ut sykkeltalentet. Han har allerede syklet flere mindre ritt for sin lokale klubb i Heerenveen, WV Olympia, men har nå meldt overgang til kontinentallaget NWV Groningen for å konkurrere i flere internasjonale ritt det kommende året.

Kramer har allerede markert seg som en habil syklist ved å vinne den nederlandske klassikeren Ronde rond het Ronostrand.

– Håper jeg slipper å møte Kramer

Tidligere skøyteløper Reidar Borgersen gikk over til sykling i 2010, og er i dag en del av det norske kontinentallaget Joker Merida. På Twitter skriver Borgersen at han håper han slipper å møte Kramer på sykkelen.

– Kramer kan bli god i alt, virker det som. Nå vet jeg ikke hvor hardt han satser, men laget han skal sykle for befinner seg på samme nivå som Joker Merida. Utover det vet jeg ikke så mye om dem, sier Borgersen til NRK.

– Så da kan du risikere å møte Kramer, din store skrekk, kommende sesong?

– Ja, faktisk. Jeg vet ikke hvor god han er på sykkel rent teknisk og taktisk, men har fått med meg at han har vunnet noen mindre løp på lavere nivå.

Borgersen

Reidar Borgersen tror Sven Kramer først og fremst kan hevde seg på tempo.

– Kan hevde seg på tempo

Foreløpig er det få som vet hvor seriøst Kramer satser på sykkel, men alt tyder på at skøyter fortsatt vil være førsteprioritet.

– Han har jo en vinnervilje av en annen verden, og på tempo kan han nok hevde seg ganske bra. Det blir nok verre på fellestartene, hvor distansene er mye lengre. Så lenge han satser på både skøyter og sykkel, så tror jeg det blir vanskelig for han å oppnå de store resultatene på sykkelsetet.

– Så du tror ikke Kramer satser på sykkel frem mot London-OL neste år?

– Jeg tror nok han først vil revansjere OL-gullet han rotet bort i Vancouver-OL i fjor. Etter det er alt mulig. Han er fortsatt bare 25 år.

Kaggestad: – Har en enorm motor

Sykkelekspert Johan Kaggestad sier til NRK at han synes det blir spennende å se Sven Kramer prøve seg, men har sine reservasjoner.

Johan Kaggestad

Johan Kaggestad gleder seg til å se Kramer på sykkelsetet, og tror nederlenderen på sikt kan bli en habil klassikerrytter.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

– Laget han har meldt overgang til er ganske små, og hvis han var et kjempetalent så hadde nok et av storlagene allerede plukket han opp som et PR-stunt. Jeg tipper Kramer gjør dette for å teste seg på et litt høyere nivå, og se om dette kan være noe å drive med fremtiden, sier Kaggestad.

– Hvor god kan Kramer bli i sykling hvis han satser?

– Han har en enorm motor, og på tempo vil jeg tror han kan hevde seg ganske bra allerede nå. Der er kravene til teknikk mindre, og det handler mer om å gå i kjelleren. Og akkurat dét vet vi Kramer kan bedre enn mange andre, sier Kaggestad som også ser for seg at Kramer kan bli en brukbar klassikerrytter på sikt.

– Det kunne for eksempel vært interessant å se han i en klassiker som Paris Roubaix, selv om han ville fått det fryktelig tøft i motbakkene. Men uansett har han ikke en sjanse så lenge han også driver med skøyting. De to idrettene lar seg ikke kombinere, slår Kaggestad fast.

Siste nytt

 • Sørloth framleis mållaus

  Alexander Sørloth spela det siste kvarterte for Leipzig, men det hjelpte ikkje. Leipzig tapte 0-1 for Paris St. Germain. Neymar scora målet etter 11 minutt, og Sørloth har framleis ikkje scora for sin tyske klubb.

  Leipzig har seks poeng, like mange som PSG, og møter botnlaget Istanbul Basaksehir i neste veke.

  Paris Saint-Germain
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal