Kramer mot Bøkko, Skobrev og Fabris

Sven Kramer er igjen favoritt til EM-titlen. Nå kan han skrive skøyte-historie ved å bli den første som vinner fire EM på rad.

Sven Kramer foran Håvard Bøkko
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Bak Kramer er kampen hard og Kramer selv kan ikke gjøre store feil før Håvard Bøkko, Ivan Skobrev og Enrico Fabris er forbi han. Det er Skobrev som har vært i ”flyten” så langt i sesongen. Kramer går fortsatt få løp.

Håvar Bøkko

Håvard Bøkko

Foto: Bendiksby / Scanpix

Gjør ikke mer enn han må, men gjør også det. Bøkko tok et lite steg tilbake før jul, men virker å være på sporet igjen. Og Fabris er stinn av selvtillit etter seieren på 5000 i Salt Lake City.

Kramers utfordring

1500 sitter fortsatt ikke som den skal, selv om han kvalifiserte seg til det nederlandske OL-laget på distansen. I kvalifiseringen ble han bare nummer fem – slått også av Wouter Olde Heuvel. Men sprintformen er bra. Satte pers i romjula med 36.17. Og langdistanseformen er prima.

Bøkkos utfordring

Har kanskje hatt for mange baller i lufta som ”forsvars-advokat” for sin private trener. Samtidig satte nok trenerskifte og ”influensa-løpene” både i Heerenveen og på Hamar Bøkko tilbake prestasjonsmessig før jul.

Ivan Skobrev

Ivan Skobrev

Foto: Dejong / Scanpix/AP

Nå må han riste problemene av seg, stole på sine fremragende ferdigheter og finne kamphumøret han er så kjent for på hjemmebane.

Skobrevs utfordring

For første gang skal russeren takle stort forventningspress. Det er blitt mange 4. og 5. plasser på Skobrev. Nå ligger han an til å komme på pallen for første gang i et mesterskap. Han har lenge vært sterk på de to korte, men viser nå også verdensklasse på de to lengste. De skal være godt skjerpet de som skal hamle opp med Ivan Skobrev i Vikingskipet i helga.

Fabris sin utfordring

Enrico Fabris

Enrico Fabris

Foto: Schreiber / Scanpix/AP

Stabilitet og aggressivitet har vært mangelvare hos italieneren i et par sesonger. Åpner distansene litt for forsiktig til at sluttspurten kan bringe han helt fram til seier. Det var ikke tilfelle på 5000 i Salt Lake City. Med 6.06.06 satte han tingene på plass i Kramers fravær. Fabris ble diskvalifisert på 5000 i EM i fjor, men tiden hadde holdt til en tredje bak Håvard. Han trives godt på Hamar hvor han vant EM i 2006.

Siste nytt

 • Johansen spent på ny manager

  Onsdag kom beskjeden om at Fulham-manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016.
  – Det blir utrolig spennende. Han har et enormt navn og man husker hva han gjorde i Leicester, sier Stefan Johansen til NRK. I skrivende stund ligger Fulham på sisteplass i Premier League, med fem poeng på 12 kamper.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bjøntegaard vant generalprøven

  Erlend Bjøntegaard vant landslagets siste testrenn i skiskyting før sesongstarten på Sjusjøen 24. november. Bjøntegaard bommet to ganger i stående skyting. Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger i liggende og en gang i stående og kom et stykke bak.

  Erlend Bjøntegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tilbake på trening

  Tarik Elyounoussi trente med resten av landslaget onsdag, etter å ha stått over gårsdagens økt som følge av en strekkskade. Håpet er at angriperen skal rekke fredagens oppgjør mot Slovenia.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag