Kramer mot Bøkko, Skobrev og Fabris

Sven Kramer er igjen favoritt til EM-titlen. Nå kan han skrive skøyte-historie ved å bli den første som vinner fire EM på rad.

Sven Kramer foran Håvard Bøkko
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Bak Kramer er kampen hard og Kramer selv kan ikke gjøre store feil før Håvard Bøkko, Ivan Skobrev og Enrico Fabris er forbi han. Det er Skobrev som har vært i ”flyten” så langt i sesongen. Kramer går fortsatt få løp.

Håvar Bøkko

Håvard Bøkko

Foto: Bendiksby / Scanpix

Gjør ikke mer enn han må, men gjør også det. Bøkko tok et lite steg tilbake før jul, men virker å være på sporet igjen. Og Fabris er stinn av selvtillit etter seieren på 5000 i Salt Lake City.

Kramers utfordring

1500 sitter fortsatt ikke som den skal, selv om han kvalifiserte seg til det nederlandske OL-laget på distansen. I kvalifiseringen ble han bare nummer fem – slått også av Wouter Olde Heuvel. Men sprintformen er bra. Satte pers i romjula med 36.17. Og langdistanseformen er prima.

Bøkkos utfordring

Har kanskje hatt for mange baller i lufta som ”forsvars-advokat” for sin private trener. Samtidig satte nok trenerskifte og ”influensa-løpene” både i Heerenveen og på Hamar Bøkko tilbake prestasjonsmessig før jul.

Ivan Skobrev

Ivan Skobrev

Foto: Dejong / Scanpix/AP

Nå må han riste problemene av seg, stole på sine fremragende ferdigheter og finne kamphumøret han er så kjent for på hjemmebane.

Skobrevs utfordring

For første gang skal russeren takle stort forventningspress. Det er blitt mange 4. og 5. plasser på Skobrev. Nå ligger han an til å komme på pallen for første gang i et mesterskap. Han har lenge vært sterk på de to korte, men viser nå også verdensklasse på de to lengste. De skal være godt skjerpet de som skal hamle opp med Ivan Skobrev i Vikingskipet i helga.

Fabris sin utfordring

Enrico Fabris

Enrico Fabris

Foto: Schreiber / Scanpix/AP

Stabilitet og aggressivitet har vært mangelvare hos italieneren i et par sesonger. Åpner distansene litt for forsiktig til at sluttspurten kan bringe han helt fram til seier. Det var ikke tilfelle på 5000 i Salt Lake City. Med 6.06.06 satte han tingene på plass i Kramers fravær. Fabris ble diskvalifisert på 5000 i EM i fjor, men tiden hadde holdt til en tredje bak Håvard. Han trives godt på Hamar hvor han vant EM i 2006.

Siste nytt

 • Medier: Varane nærmer seg United

  Skal vi tro de største engelske mediene og verdens største overgangsguru, Fabrizio Romano, skal Ole Gunnar Solskjær være svært nære å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Mol og Sørum vant igjen

  Norges gullkandidater Mol og Sørum slo spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira 2-0 i sett mandag.

  Kampen i Shiokaze Park i Tokyo endte til slutt 21-17 og 24-22 i norsk favør.

  – En viktig seier for Norge, sa TV Norge-kommentator Jan Kvalheim.

  Den norske duoen hadde god kontroll i første sett, som til slutt endte med 21-17.

  I andre sett ble det mer utfordrende, og Mol og Sørum slet med å holde tritt med spanjolenes poengfangst.

  Spanjolene trodde faktisk at de hadde avgjort settet og vunnet 21-19, men en norsk utfordring førte til at en liten spansk berøring ved nettet ble avslørt.

  Millimeter-dramatikken gjorde at det svært jevne settet fortsatte, Mol og Sørum slo tilbake og vant til slutt 24-22.

  Det betyr at Mol og Sørum har åpnet OL med to strake seire.

  Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

  NXF-XaQmUoQ
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Norsk trusebot til veldedighet

  Det europeiske håndballforbundet donerer pengene som kom inn fra Norges strandhåndball-bot, til en stiftelse som jobber for likestilling i idretten.

  Det opplyser forbundet på sine nettsider mandag.

  «Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå, og det er grunnen til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten», heter det i en uttalelse fra president Michael Wiederer.

  Han understreker at endringer i det hardt kritiserte regelverket for strandhåndball-spillerne utelukkende kan gjøres av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

  – Vi skal gjøre alt vi kan for å påvirke dette, sier Wiederer. (NTB)

  strandhåndball
  Foto: Viasport

Sendeplan

Kl. Program Kanal