NRK Meny
Normal

Kramer mot Bøkko, Skobrev og Fabris

Sven Kramer er igjen favoritt til EM-titlen. Nå kan han skrive skøyte-historie ved å bli den første som vinner fire EM på rad.

Sven Kramer foran Håvard Bøkko
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Bak Kramer er kampen hard og Kramer selv kan ikke gjøre store feil før Håvard Bøkko, Ivan Skobrev og Enrico Fabris er forbi han. Det er Skobrev som har vært i ”flyten” så langt i sesongen. Kramer går fortsatt få løp.

Håvar Bøkko

Håvard Bøkko

Foto: Bendiksby / Scanpix

Gjør ikke mer enn han må, men gjør også det. Bøkko tok et lite steg tilbake før jul, men virker å være på sporet igjen. Og Fabris er stinn av selvtillit etter seieren på 5000 i Salt Lake City.

Kramers utfordring

1500 sitter fortsatt ikke som den skal, selv om han kvalifiserte seg til det nederlandske OL-laget på distansen. I kvalifiseringen ble han bare nummer fem – slått også av Wouter Olde Heuvel. Men sprintformen er bra. Satte pers i romjula med 36.17. Og langdistanseformen er prima.

Bøkkos utfordring

Har kanskje hatt for mange baller i lufta som ”forsvars-advokat” for sin private trener. Samtidig satte nok trenerskifte og ”influensa-løpene” både i Heerenveen og på Hamar Bøkko tilbake prestasjonsmessig før jul.

Ivan Skobrev

Ivan Skobrev

Foto: Dejong / Scanpix/AP

Nå må han riste problemene av seg, stole på sine fremragende ferdigheter og finne kamphumøret han er så kjent for på hjemmebane.

Skobrevs utfordring

For første gang skal russeren takle stort forventningspress. Det er blitt mange 4. og 5. plasser på Skobrev. Nå ligger han an til å komme på pallen for første gang i et mesterskap. Han har lenge vært sterk på de to korte, men viser nå også verdensklasse på de to lengste. De skal være godt skjerpet de som skal hamle opp med Ivan Skobrev i Vikingskipet i helga.

Fabris sin utfordring

Enrico Fabris

Enrico Fabris

Foto: Schreiber / Scanpix/AP

Stabilitet og aggressivitet har vært mangelvare hos italieneren i et par sesonger. Åpner distansene litt for forsiktig til at sluttspurten kan bringe han helt fram til seier. Det var ikke tilfelle på 5000 i Salt Lake City. Med 6.06.06 satte han tingene på plass i Kramers fravær. Fabris ble diskvalifisert på 5000 i EM i fjor, men tiden hadde holdt til en tredje bak Håvard. Han trives godt på Hamar hvor han vant EM i 2006.

Siste nytt

 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal