Kramer mot Bøkko, Skobrev og Fabris

Sven Kramer er igjen favoritt til EM-titlen. Nå kan han skrive skøyte-historie ved å bli den første som vinner fire EM på rad.

Sven Kramer foran Håvard Bøkko
Foto: Sigurdsøn / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Bak Kramer er kampen hard og Kramer selv kan ikke gjøre store feil før Håvard Bøkko, Ivan Skobrev og Enrico Fabris er forbi han. Det er Skobrev som har vært i ”flyten” så langt i sesongen. Kramer går fortsatt få løp.

Håvar Bøkko

Håvard Bøkko

Foto: Bendiksby / Scanpix

Gjør ikke mer enn han må, men gjør også det. Bøkko tok et lite steg tilbake før jul, men virker å være på sporet igjen. Og Fabris er stinn av selvtillit etter seieren på 5000 i Salt Lake City.

Kramers utfordring

1500 sitter fortsatt ikke som den skal, selv om han kvalifiserte seg til det nederlandske OL-laget på distansen. I kvalifiseringen ble han bare nummer fem – slått også av Wouter Olde Heuvel. Men sprintformen er bra. Satte pers i romjula med 36.17. Og langdistanseformen er prima.

Bøkkos utfordring

Har kanskje hatt for mange baller i lufta som ”forsvars-advokat” for sin private trener. Samtidig satte nok trenerskifte og ”influensa-løpene” både i Heerenveen og på Hamar Bøkko tilbake prestasjonsmessig før jul.

Ivan Skobrev

Ivan Skobrev

Foto: Dejong / Scanpix/AP

Nå må han riste problemene av seg, stole på sine fremragende ferdigheter og finne kamphumøret han er så kjent for på hjemmebane.

Skobrevs utfordring

For første gang skal russeren takle stort forventningspress. Det er blitt mange 4. og 5. plasser på Skobrev. Nå ligger han an til å komme på pallen for første gang i et mesterskap. Han har lenge vært sterk på de to korte, men viser nå også verdensklasse på de to lengste. De skal være godt skjerpet de som skal hamle opp med Ivan Skobrev i Vikingskipet i helga.

Fabris sin utfordring

Enrico Fabris

Enrico Fabris

Foto: Schreiber / Scanpix/AP

Stabilitet og aggressivitet har vært mangelvare hos italieneren i et par sesonger. Åpner distansene litt for forsiktig til at sluttspurten kan bringe han helt fram til seier. Det var ikke tilfelle på 5000 i Salt Lake City. Med 6.06.06 satte han tingene på plass i Kramers fravær. Fabris ble diskvalifisert på 5000 i EM i fjor, men tiden hadde holdt til en tredje bak Håvard. Han trives godt på Hamar hvor han vant EM i 2006.

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Målvaktgjengen

Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL: – Han er kjempeviktig for meg

TOKYO/OSLO (NRK): Keeperveteran Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret da Norges semifinaleplass holdt på å glippe. Men at Lunde i det hele tatt er i OL, etter et svært tøft år, takker hun Mats Olsson for.

Siste nytt

 • Favoritt skadet

  En av favorittene i mangekampen i OL, Katarina Johnson-Thompson, skadet seg under kvalifiseringen på 200 meter onsdag, og endte sist. Det er uklart hva som skjedde. Thompson klarte plutselig å ikke løpe lenger, og hinket over målstreken, langt bak de andre.

  54Dqs9LaNLI
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • La Liga sikret milliardavtale

  Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

  Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

  Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger i det siste.

  Messi
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Geir Gulliksen (61) brøt OL-finalen

  Sprangridningsveteran Geir Gulliksen og hesten Quatro brøt OL-finalen onsdag, som følge av en rekke feil. Dermed brast medaljedrømmen for den norske ekvipasjen.

  Den norske ekvipasjen, fra startnummer fem, kom seg godt i gang innledningsvis før det ballet på seg med feil. Midtveis ut i hinderløypa ble det mange riv på Gulliksen og Quatro, som til slutt valgte å bryte OL-finalen.

  Dermed kan vi slå fast at det ikke blir en medaljerevansj, 13 år etter at lagbronsen glapp under Beijing-OL i 2008.

  Gulliksen
  Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal