NRK Meny
Normal

Wetten i «Tjuvstart»: – Mye skal gå galt om ikke Kramer tar OL-gull

Sven Kramer (27) viser en form «verden aldri har sett maken til» før årets OL-sesong. NRKs kommentatorduo tror nederlenderen allerede er sikret gullet på 10.000-meter.

Andre episode av «Tjuvstart» er endelig ute! Denne gang har programleder Ida Nysæter Rasch med seg NRKs skøytekommentatorer Eirik Koren og Even Wetten i sofaen.Redigering: Peter Bryng

VIDEO: Se andre episode av «Tjuvstart» - NRKs nye vintermagasin på nett! Denne uka handler om verdenscupåpninga på skøyter.

– Dette 10.000-meter-gullet er det eneste som står i hodet på Kramer. Det skal han ha i vinter, og han går «all in» for å få det, sier NRKs nye skøytekommentator Eirik Koren i denne ukas utgave av Tjuvstart - NRKs nye vintermagasin på nett.

Les også: Dette er «Tjuvstart» - NRKs nye nettsatsing

Bøkko og co. starter i Calgary

Skøytesesongen åpner med verdenscup fra Calgary i helgen. Der skal både herrene og kvinnene i aksjon, på henholdsvis 500 meter, 1.500 meter for herrene og 3.000 meter for kvinnene. I tillegg blir det lagtempo og 5.000 meter på søndagen.

For å tjuvstarte sesongen, satte NRK-programleder Ida Nysæter Rasch seg ned med NRKs skøyteduo Eirik Koren og Even Wetten i «Tjuvstart»-sofaen.

Både Håvard Bøkko og Ida Njåthun og de andre norske skal i aksjon. Men før sesongen har det meste handlet om én mann - nemlig umenneskelige Sven Kramer.

Les også: Njåtun og Bøkko om vennskapet: – Vi fant tonen med en gang!

Sven Kramer

Sven Kramer er storfavoritt på 10.000-meter - og 5.000-meter.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

– Han ligger ekstremt godt an. Han har gjort alt riktig før sesongen. Han har trent riktig, lyttet til kroppen når han har vært skadet, og lagt opp løpet slik at han har kunnet trene eksepsjonelt hardt før denne OL-sesongen.

– Han har vist allerede at han er i en form verden aldri har sett maken til, sier Wetten, og sikter til Kramers fantastiske 10.000-metersløp for en liten uke siden.

Fantastisk løp i Heerenveen

På den angivelig trege isen i Heerenveen gikk Kramer forrykende under det nederlandske mesterskapet, og ble klokket inn på utrolig 12.46,96 - altså bare litt over fem sekunder bak hans egen verdensrekord (12.41,69).

Det var klar lavlands-verdensrekord, og den nest raskeste 10.000-meteren gjennom tidene.

– Mye skal gå galt om ikke Sven Kramer blir olympisk mester i Sotsji, sier Wetten bestemt.

Skøytekommentator Koren viser til Kramers utrolige revansjelyst etter fadesen i Vancouver-OL for fire år siden.

Da ledet Kramer 10.000-meterløpet hele veien, men ble diskvalifisert på utrolig vis etter å ha gått i feil bane like etter halvgått løp.

Kramer under seks minutter?

– Han har bestemt seg for at det er dette som betyr noe for han denne sesongen. Jeg er helt sikker - så lenge han går i riktig bane - at Kramer tar det OL-gullet, sier Koren.

Nå i Calgary skal herrene gå 5.000 meter som deres lengste distanse. Skøytekommentator Koren tror Kramer kan smelle av en rekordbombe allerede her.

– Jeg tror Kramer går under seks minutter - det er i hvert fall min hårete spådom, sier Koren.

Verdensrekorden på 5.000 meter lyder på 6.03,32.

VIDEO: Se Kramers utrolige løp fra Heerenveen

I det nederlandske skøytemesterskapet imponerte Sven Kramer med tiden 12.46.96. Se innspurten her.

VIDEO: Se Sven Kramers fantastiske løp i Heerenveen.

Siste nytt

 • Konradsen tilbake til Glimt

  Morten Ågnes Konradsen går fra Rosenborg til Bodø/Glimt, melder RBK.no. Anders Konradsens yngre bror kom til Rosenborg i fjor sommer og returnerer til klubben han kom fra. Midtbanespilleren har fått med seg elleve kamper for RBK.

  Morten Konradsen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Cavendish ikke til Arctic Race

  Tidligere verdensmester Mark Cavendish stiller likevel ikke til start i årets utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway torsdag.

  Mandag kunngjorde Arctic Race at Cavendish skulle delta, men onsdag kom kontrabeskjeden fra Team Dimension Data.

  Heller ikke Edvald Boasson Hagen stiller opp.

  CYCLING-DUBAI-TOUR
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Mot Brann-overgang for Bamba

  Daouda Bamba blir trolig Brann-spiller i løpet av kort tid, etter at bergensklubben og Kristiansund er enige om en overgangssum for spissen, skriver Bergens Tidende. Etter det avisen kjenner til koster det mellom åtte og ni millioner kroner å hente Ba til Bergen.

  Bamba
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Skyting med silhuettpistol, menn
NM-veka: Skyting silhuettpistol, menn
NM-veka: X trial, finale for menn
NM-veka: X trial
NM-veka: X-trail og judo
NM-veka: Judo, individuelle finaler
NM-veka: Judo
NM-veka: NM-kveld