Hopp til innhold

Kragebeinet «buler» ut av skulderen: Dropper operasjon for å rekke X Games

Mons Røisland skadet seg stygt under OL i Pyeongchang. Nå nekter 21-åringen å la den samme skaden hindre ham i å kjøre X Games på hjemmebane.

mons røisland

DEFORMERT SKULDER: Røisland skal kjøre Big Air i X Games med røket leddbånd. Det gjør at kragebeinet stikker ut av skulderen hans.

Foto: NRK

– Det ser ikke riktig ut. Jeg er jo helt skeiv og rar, sier Mons Røisland og viser frem den deformerte skulderen sin.

NRK møter snowboardkjøreren 59 meter over bakken, på Big Air-stillaset på Fornebu. Om bare noen dager skal Røisland sette utfor og servere det norske folk hans beste triks på kjempehoppet. Men oppladningen har ikke vært optimal.

– Jeg har ikke konkurrert noen ting. Det beste jeg vet er jo å stå på snowboard, men det har jeg ikke fått gjort så mye etter jeg skadet meg i Korea.

Vurderte operasjon

21-åringen fra Høvik imponerte stort i kvalifiseringen i slopestyle-konkurransen i Pyeongchang, men før han rakk å kjøre finalen falt han stygt på trening og brakk både brystbeinet og leddbåndet i skulderen.

– Jeg har ikke hatt noen ordentlig skade før, så kom det bare på det verste tidspunktet. Det var utrolig kjipt og sårt og surt og alt som er, forteller Røisland.

Snart ble det store spørsmålet om utøveren skulle opereres eller ikke.

Pyeongchang Olympics Snowboard Men

MEDISINSK HJELP: Røisland hadde store smerter etter fallet på trening i Pyeongchang i februar.

Foto: Kin Cheung / AP

– Det var veldig mye frem og tilbake i starten, og på sykehuset i Korea ville de utvilsomt operere. Men så snakket vi med flere leger som mente jeg ikke trengte operasjon og det var veldig 50/50, forklarer han.

Drømmen om å kjøre X Games på hjemmebane ble til slutt avgjørende for Røisland.

– Hadde jeg operert hadde jeg ikke vært i nærheten av å rekke X Games. Så jeg tenkte på det da jeg tok valget om ikke å operere.

– Flinkere enn før skaden

Tre måneder etter ulykken er Røisland revansjesugen. X Games har motivert ham til timevis med styrke- og restitusjonstrening, og ikke minst mye tid foran PC-skjermen.

– Teknisk sett føler jeg meg nesten flinkere enn jeg var før skaden, fordi jeg har jo bare nerdet snowboard så hardt og sett på masse filmer og visualisert alt. Det har funket kjempebra det, så det er kanskje bra med en pause i ny og ne, sier han lurt.

X Games sendes på NRK og starter med disiplinen skateboard fredag 18. mai kl. 18.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard menn.

FLYR HØYT: Dette er det Mons Røisland har drømt tilbake til mens han har trent seg opp etter skulderskaden. Lørdag 19. mai får han sjansen igjen – i Big Air-konkurransen på Fornebu.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal