NRK Meny
Normal

Kragebeinet «buler» ut av skulderen: Dropper operasjon for å rekke X Games

Mons Røisland skadet seg stygt under OL i Pyeongchang. Nå nekter 21-åringen å la den samme skaden hindre ham i å kjøre X Games på hjemmebane.

mons røisland

DEFORMERT SKULDER: Røisland skal kjøre Big Air i X Games med røket leddbånd. Det gjør at kragebeinet stikker ut av skulderen hans.

Foto: NRK

– Det ser ikke riktig ut. Jeg er jo helt skeiv og rar, sier Mons Røisland og viser frem den deformerte skulderen sin.

NRK møter snowboardkjøreren 59 meter over bakken, på Big Air-stillaset på Fornebu. Om bare noen dager skal Røisland sette utfor og servere det norske folk hans beste triks på kjempehoppet. Men oppladningen har ikke vært optimal.

– Jeg har ikke konkurrert noen ting. Det beste jeg vet er jo å stå på snowboard, men det har jeg ikke fått gjort så mye etter jeg skadet meg i Korea.

Vurderte operasjon

21-åringen fra Høvik imponerte stort i kvalifiseringen i slopestyle-konkurransen i Pyeongchang, men før han rakk å kjøre finalen falt han stygt på trening og brakk både brystbeinet og leddbåndet i skulderen.

– Jeg har ikke hatt noen ordentlig skade før, så kom det bare på det verste tidspunktet. Det var utrolig kjipt og sårt og surt og alt som er, forteller Røisland.

Laster Instagram-innhold

Snart ble det store spørsmålet om utøveren skulle opereres eller ikke.

Pyeongchang Olympics Snowboard Men

MEDISINSK HJELP: Røisland hadde store smerter etter fallet på trening i Pyeongchang i februar.

Foto: Kin Cheung / AP

– Det var veldig mye frem og tilbake i starten, og på sykehuset i Korea ville de utvilsomt operere. Men så snakket vi med flere leger som mente jeg ikke trengte operasjon og det var veldig 50/50, forklarer han.

Drømmen om å kjøre X Games på hjemmebane ble til slutt avgjørende for Røisland.

– Hadde jeg operert hadde jeg ikke vært i nærheten av å rekke X Games. Så jeg tenkte på det da jeg tok valget om ikke å operere.

– Flinkere enn før skaden

Tre måneder etter ulykken er Røisland revansjesugen. X Games har motivert ham til timevis med styrke- og restitusjonstrening, og ikke minst mye tid foran PC-skjermen.

– Teknisk sett føler jeg meg nesten flinkere enn jeg var før skaden, fordi jeg har jo bare nerdet snowboard så hardt og sett på masse filmer og visualisert alt. Det har funket kjempebra det, så det er kanskje bra med en pause i ny og ne, sier han lurt.

X Games sendes på NRK og starter med disiplinen skateboard fredag 18. mai kl. 18.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard menn.

FLYR HØYT: Dette er det Mons Røisland har drømt tilbake til mens han har trent seg opp etter skulderskaden. Lørdag 19. mai får han sjansen igjen – i Big Air-konkurransen på Fornebu.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal