NRK Meny
Normal

Kowalczyk om skadeplagene: – Foten føles bra

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Justyna Kowalczyk har de siste to ukene slitt med en fotskade som ikke har sluppet taket. Fire dager før OL-jaktstarten er smilet og optimismen tilbake.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk la ut på en rolig treningstur i de brutale OL-løypene i Sotsji tirsdag morgen. Etterpå var hun i godt humør og fortalte NRK at foten er i bedring.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg tror og håper at foten er bra igjen, sa en ordknapp Kowalczyk til NRK.no da hun ankom langrennsanlegget i Sotsji tirsdag morgen.

Rundt klokken ti lokal tid la den polske langrennsdronningen ut på en rolig klassisk økt i OL-løypene.

I strålende solskinn testet hun skiene, kroppen og ikke minst venstrefoten, som har skapt uønsket trøbbel for de norske langrennsjentenes største rival.

Ødelagt generalprøve

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk la ut dette bildet av sin skadde fot på Facebook. Skaden har skapt mye trøbbel for den polske langrennsdronningen. Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil.

Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil

Som NRK skrev i helgen har Kowalczyk slitt med å bli kvitt fotskaden hun pådro seg da hun falt på en treningsøkt.

Så store har smertene vært at hun knasket smertestillende før lørdagens 10 kilometer i Toblach. Smertestillende midler som ga magesmerter og en ødelagt OL-generalprøve.

– Jeg ga alt jeg hadde i sporet. Jeg ble skuffet og deprimert etter løpet. Veldig deprimert, sa Kowalczyk til den polske TV-stasjonen TVP.

– Foten er som den skal være

Nå ser det imidlertid ut til at fotplagene endelig er i ferd med å slippe taket for den polske langrennsjenta.

Da hun spente av seg skiene etter treningsturen tirsdag morgen, en treningstur som varte i om lag to timer, var det en optimistisk og positiv Kowalczyk som vekslet noen få ord med NRKs utsendte.

– Hvordan føltes foten?

– Den føltes bra, svarte en smilende Kowalczyk.

Også hennes trener Aleksander Wierietielny er optimistisk på Kowalczyks vegne. Han tviler på at den mye omtalte venstrefoten vil hemme henne i OL.

– Foten er som den skal være. Den virker å være normal, sier Wierietielny.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal