NRK Meny
Normal

Kowalczyk: – Endelig vant jeg noe

WARSZAWA/OSLO (NRK): Langrennsløper Justyna Kowalczyk (33) fikk en liten trøstepremie da hun tok sesongens første seier onsdag.

SKIING-FINLAND/ Poland's Justyna Kowalczyk competes to finish 14th during Ladies' Skiathlon 7.5km classic and 7.5km free style event during the FIS Cross Country skiing World Cup, the Lahti Ski Games in Lahti

HJEMMESEIER: Justyna Kowalczyk tok seieren på fem kilometer klassiske i det nasjonale mesterskapet i Polen. Her fra verdenscupen i februar.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Den polske langrennsstjernen vant nemlig fem kilometer klassisk i det polske mesterskapet onsdag.

– Endelig vant jeg noe, sier Justyna Kowalczyk noe sarkastisk, men med et smil, til tv-kanalen TVP etter løpet.

Kowalczyk har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger, men denne sesongen har det ikke stemt for 33-åringen. Hennes beste plassering er en femteplass fra fellesstarten i Ski Tour Canada.

Hun hevder likevel at hun er fornøyd med sesongen, fordi oppladningen var preget av både sykdom og kneproblemer. Samtidig har hun satt seg klare mål for OL i Pyongchang om to år.

Kowalczyk Birken

INGEN BJØRN: Justyna Kowalczyk ble nummer to i kvinneklassen i Birkebeinerrennet forrige helg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Etter sesongen nå så vet jeg hvor jeg står. Jeg har fått viktige svar og vet hvordan jeg skal forberede meg til VM i Lahti neste år, og til det store målet mitt, som er 30 kilometeren under OL i 2018, forteller Kowalczyk.

Hun ble nummer to i kvinneklassen i Birkebeinerrennet forrige helg, men det vakte mer oppsikt da det kom frem at den tidligere langrennseneren hadde vært så redd for bjørn i Norge, at hun tok med seg pepperspray på trening.

Den klassiske distansen i det nasjonale mesterskapet vant hun med soleklar margin, men bare 25 kvinner stilte opp. Sylwia Jaskowiec, som tok VM-bronse med Kowalczyk på lagsprinten i fjor, ble nummer to - over ett minutt bak vinneren.

– Det triste er at forskjellene er så dramatiske. Det er tydelig at de polske jentene må jobbe veeeldig mye, sier Kowalczyk og ler.

– Men hvordan skal de gjøre det? De har jo ingen løyper å trene i og forbundet støtter dem ikke, så jeg vet ikke hvordan de skal bli bedre, legger hun til en langt mer seriøs tone.

Siste nytt

 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap
 • Ny curling-siger i EM

  Norge går frå siger til siger i curling-EM i Sveits. I føremiddag slo Thomas Ulsruds lag Austerrike 7-4 og tok sin femte siger på seks kampar. Det held til delt andreplass saman med Sverige.

  Seinare i dag skal Norge møte Skottland, som tapte 5-4 for Sverige i dag tidleg.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn