Kowalczyk: – Endelig vant jeg noe

WARSZAWA/OSLO (NRK): Langrennsløper Justyna Kowalczyk (33) fikk en liten trøstepremie da hun tok sesongens første seier onsdag.

SKIING-FINLAND/ Poland's Justyna Kowalczyk competes to finish 14th during Ladies' Skiathlon 7.5km classic and 7.5km free style event during the FIS Cross Country skiing World Cup, the Lahti Ski Games in Lahti

HJEMMESEIER: Justyna Kowalczyk tok seieren på fem kilometer klassiske i det nasjonale mesterskapet i Polen. Her fra verdenscupen i februar.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Den polske langrennsstjernen vant nemlig fem kilometer klassisk i det polske mesterskapet onsdag.

– Endelig vant jeg noe, sier Justyna Kowalczyk noe sarkastisk, men med et smil, til tv-kanalen TVP etter løpet.

Kowalczyk har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger, men denne sesongen har det ikke stemt for 33-åringen. Hennes beste plassering er en femteplass fra fellesstarten i Ski Tour Canada.

Hun hevder likevel at hun er fornøyd med sesongen, fordi oppladningen var preget av både sykdom og kneproblemer. Samtidig har hun satt seg klare mål for OL i Pyongchang om to år.

Kowalczyk Birken

INGEN BJØRN: Justyna Kowalczyk ble nummer to i kvinneklassen i Birkebeinerrennet forrige helg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Etter sesongen nå så vet jeg hvor jeg står. Jeg har fått viktige svar og vet hvordan jeg skal forberede meg til VM i Lahti neste år, og til det store målet mitt, som er 30 kilometeren under OL i 2018, forteller Kowalczyk.

Hun ble nummer to i kvinneklassen i Birkebeinerrennet forrige helg, men det vakte mer oppsikt da det kom frem at den tidligere langrennseneren hadde vært så redd for bjørn i Norge, at hun tok med seg pepperspray på trening.

Den klassiske distansen i det nasjonale mesterskapet vant hun med soleklar margin, men bare 25 kvinner stilte opp. Sylwia Jaskowiec, som tok VM-bronse med Kowalczyk på lagsprinten i fjor, ble nummer to - over ett minutt bak vinneren.

– Det triste er at forskjellene er så dramatiske. Det er tydelig at de polske jentene må jobbe veeeldig mye, sier Kowalczyk og ler.

– Men hvordan skal de gjøre det? De har jo ingen løyper å trene i og forbundet støtter dem ikke, så jeg vet ikke hvordan de skal bli bedre, legger hun til en langt mer seriøs tone.

Siste nytt

 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

 • Travstjerne døde i ulykke

  Den verdenskjente travhesten Aubrion du Gers døde etter en ulykke mandag, skriver Trav og Galopp-Nytt.

  Ulykken skjedde i en kollisjon med hesten Cyrano du Pont der begge hester døde momentant.

  Aubrion du Gers løp inn over 25 mill kr og vant 46 løp, derav 16 på rad fra april i fjor til mai i år.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal