Hopp til innhold

Kowalczyk vil tilbake til toppen

Polske Justyna Kowalczyk var fornøyd med 10. plassen på tremila i Kollen, men tror hun snart er tilbake i god, gammel form.

Italy Cross Country Tour De Ski

VIL HIT: Justyna Kowalczyk vant Tour de Ski i 2013, foran Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. Hun tror ikke det er umulig å finne tilbake til superformen igjen.

Foto: Elvis Piazzi / Ap

Kowalczyk har kjempet side om side med norske utøvere i mange år, men denne sesongen har hun vært langt unna topplasseringer. Hennes beste plassering i verdenscupen, er en åttendeplass fra 10 kilometeren i Toblach før jul.

Derfor var hun godt fornøyd etter å ha blitt nummer 10 på søndagens klassiske tremil i Holmenkollen.

– Det er kanskje ikke helt hva jeg forventet før sesongen, men etter alle problemene jeg har hatt, så er det bra, sier Kowalczyk til NRK.

Vil slå tilbake

– Jeg tror dette var det beste, eller et av de beste løpene, denne sesongen. Nå satser jeg alt på 5 og 10 kilometer i Falun neste helg, forteller hun.

Den polske 33-åringen har slitt med både sykdom om skader. Hun har følt seg overtrent, og sliten. Lite har stemt. Men hun nekter å gi opp.

– Kan du komme tilbake til formen du var i?

– Jeg tror jeg kan finne tilbake til normal form ja. Jeg vet hva jeg har gjort feil denne sesongen og vil prøve å unngå det i fremtiden.

Johaug utrolig

Kowalczyk

LANGLØP: Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Vasaloppet i 2015.

Foto: Ulf Palm / TT, Palm, Ulf / NTB scanpix

Søndag hang hun godt med feltet bak suverene Therese Johaug lenge. Selv da var ikke NRKs Torgeir Bjørn imponert over hva han så.

– Jeg tror vi aldri har sett en så svak Kowalczyk, som denne sesongen, sa han.

Og da Ingvild Flugstad Østberg satte opp farten, falt Kowalczyk av. Til slutt var hun over fem minutter bak Johaug, og nesten halvannet minutt bak Østberg, i mål.

– Johaug er på et utrolig nivå. Vi må jobbe, jobbe og jobbe, så kommer kanskje vår tid også, legger hun til.

Ved siden av verdenscupen, har Kowalczyk også satset på langløp på det norske laget Santander.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste