NRK Meny
Normal

Kowalczyk: – Jeg er ikke hundre prosent

SOTSJI /OSLO (NRK.no): Justyna Kowalczyk må fortsatt ta medisin for å gå på ski. Hun var ikke helt fornøyd med sjetteplass i skiathlonet, men varsler at hun snart kommer sterkere tilbake.

SKI-FIS-WORLD-WOMEN-CC

Justyna Kowalczyk sliter med en vond fot, og har derfor ikke fått en helt optimal oppladning til OL. Likevel er hun en av favorittene i klassiskdistansene som venter.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

LKLAP20140208125759MDZU

Kowalczyk måtte nøye seg med sjetteplass på lørdagens 15 kilometer med skibytte.

Foto: Timo Jaakonaho / NTB Scanpix
y

Justyna Kowalczyk la ut dette bildet av sin skadde fot på Facebook. Skaden skaper fremdeles problemer for den polske langrennsdronningen.

– Jeg er ikke hundre prosent, men jeg har ikke smerter, sier Justyna Kowalczyk når NRK spør hvordan det går med formen hennes.

Marit Bjørgens erkerival har slitt med en hevelse i den ene foten i flere uker, og står og tripper og skyver vekten bort fra foten mens hun snakker med NRK.

– Jeg tar medisin, men de varer bare i tre timer. Det holder på å gå over, forklarer hun smilende.

Fornøyd med sjetteplass

lørdagens 15 kilometer med skibytte ble hun nummer seks, og innrømmer at det var et litt dårligere resultat enn hun hadde håpet - til tross for at hun som regel sliter med å hevde seg når det er skøyting inne i bildet.

– Jeg er fornøyd med rennet jeg gikk, men ikke med resultatet. Jeg ble gående alene bak tetgruppen, som det bare ikke var mulig for meg å ta igjen, sier Kowalczyk.

Marit Bjørgen vant til slutt etter å ha spurtslått Charlotte Kalla, mens Heidi Weng spurtslo Therese Johaug og tok bronsemedaljen.

– Blir bedre om fire dager

Den vonde foten har skapt usikkerhet før OL for polakken. Den har gjort at hun ikke har kunnet trene som normalt, men hun tror ikke den kommer til å skape problemer for henne senere i mesterskapet.

– Om fire dager blir alt mye bedre, forsikrer hun, og sikter til sprinten, som er neste øvelse.

Det er imidlertid først i den tredje langrennsøvelsen, 10 kilometer klassisk, Kowalczyk er storfavoritt. Selv vil hun ikke spå noen topplassering for seg selv.

– Jeg liker å kjempe, som i dag, men jeg vet ikke hvilket nummer jeg får til slutt, sier hun.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund