Hopp til innhold

Kowalczyk raser mot Tour-endring - truer med boikott

Justyna Kowalczyk (30) mener arrangøren er urettferdig og vurderer å droppe Tour de Ski.

Kowalczyk

Justyna Kowalczyk har vært helt overlegen i klassisk så langt denne sesongen, og nå vurderer den polske løperen å droppe Tour de Ski på grunn av en endring i klassiskprogrammet.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen mister sin argeste konkurrent hvis Justyna Kowalczyk dropper Tour de Ski.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

Torsdag kom nemlig nyheten om at Det internasjonale skiforbundet (FIS) må gjøre endringer i Tour de Ski-programmet på grunn av varme- og snøproblemer.

Snømangelen gjør at søndagens 9 kilometer klassiskrenn erstattes av sprint i fri teknikk - en øvelse Kowalczyk ikke trives i.

– 99 prosent sikkert

Kowalczyk har nemlig vært overlegen i de klassiske øvelsene, men polakken har, som hun selv varslet, trøblet i fristil.

Nå ser det ut til at det kun blir to klassiskrenn av de sju TDS-løpene, noe som vil svekke polakkens vinnersjanser.

– Hvis dette bli det endelige programet, er det 99 prosent sikkert at jeg står over, sier Kowalczyk til den polske sportsavisen Przeglad Sportowy.

Torsdag kveld gir hun også uttrykk for frustrasjonen på sin Facebook-side.

– Problemet nå er at det er fem fristil-renn og bare to klassiske. Og det er ikke rettferdig, heter det i oppdateringen.

Vil kritisere arrangøren

Hun kom til Oberhof torsdag ettermiddag, men hvis arrangøren ikke gjør helomvending, vil 30-åringen stille på pressekonferansen fredag kun for å kritisere arrangøren, ifølge avisen.

– Det skal jeg gjøre med glede fordi endringene i siste liten er drastiske og forandrer Touren totalt. Jeg tenker ikke å delta i en urettferdig kamp, sier 30-åringen til Przeglad Sportowy.

Hvis polakken gjør alvor av truslene, vil det være en bombe både for fansen og konkurrentene.

30-åringen har nemlig fire strake sammenlagtseire i Tour de Ski.

Kowalczyk har imidlertid ikke gitt opp TDS-deltakelse ennå. Polakken skriver på Facebook at teamet vil prøve å presse arrangøren til å endre ett av løpene til klassisk.

Eksperter i den polske TV-kanalen TVP spekulerer i at arrangøren kan endre 15-kilometeren 3. januar fra fri- til klassisk stil.

Men hvis arrangøren står ved torsdagens endring, får Kowalczyk støtte fra polske eksperter i at hun bør stå over Tour de Ski og trene mot sesongens store mål: OL i Sotsji.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal