NRK Meny
Normal

Kowalczyk trekker seg fra touren

FALUN/OSLO (NRK.no): Justyna Kowalczyk har bestemt seg for å droppe resten av minitouren i Falun. Det overrasker Marit Bjørgen.

Kowalczyk og Weng

Justyna Kowalczyk måtte se seg slått av Heidi Weng i spurtduellen om tredjeplassen på fellesstarten lørdag. Nå har den polske løperne bestemt seg for å bryte touren.

Foto: Reuters

Bjørgen

Marit Bjørgens avstand ned til Kowalczyk på 47 sekunder er så stor at den polske løperen har gitt opp sammenlagtseieren og drar hjem.

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk har gått mange renn og føler med det hun har gjort sitt for sesongen. Nå vil 30-åringen ha ferie.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes det var litt rart. Jeg ble litt overraska. Jeg hadde regnet med at hun skulle være her og kjempe videre, sa Marit Bjørgen på pressekonferansen etter lørdagens fellesstart.

Men hennes argeste konkurrent, polske Justyna Kowalczyk, har bestemt seg for å avslutte verdenscupsesongen for denne gang.

– Jeg har bestemt meg for ikke å gå på søndag. Jeg har ikke mulighet til å vinne minitouren uansett, sa Kowalczyk på pressekonferansen.

Vil ha ferie

Kowalczyk har allerede avgjort sammenlagtkampen i verdenscupen, og tar med seg kula hjem til Polen.

– Jeg har gått mange renn denne sesongen. Jeg føler jeg har gjort mitt. Nå har jeg lyst til å dra hjem, sier Kowalczyk, som blant annet vant Tour de Ski sammenlagt denne sesongen.

– Jeg har bare vært hjemme noen få dager i hele år, og lengter etter ferie, sier den polske løperen.

Kowalcyk har også problemer med smerter i beina. Hennes personlige lege har tidligere uttalt at utøveren ser ut til å trenge en operasjon etter sesongen.

Suveren Bjørgen

Bjørgen festet grepet om sammenlagtseieren i den pågående minitouren i Sverige med seieren lørdag.

Bjørgen var sjanseløs mot Kowalczyk på sprinten som åpnet touren, men har etter det tatt to overbevisende seiere.

Den norske løperen hadde skaffet seg en ledelse på 45 sekunder ned til Kowalczyk før den avsluttende jaktstarten søndag.

Men det løpet går altså uten Bjørgens polske rival.

– Jeg hadde regnet med at hun skulle være her og kjempe videre. Men det har vært en lang sesong for henne og det er et valg hun må ta, sier Bjørgen.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland