Kowalczyk står over 10-kilometeren

Justyna Kowalczyk (30) har trukket seg fra startlistene til tirsdagens 10-kilometer i Val di Fiemme. Det melder utøveren på sin egen hjemmeside.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk var regnet som en av forhåndsfavorittene til 10-kilometeren.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Kowalczyks frafall ble kjent like etter kl 10.00 mandag morgen, bare minutter etter at de norske jentene hadde holdt pressekonferanse.

Aleksander Wierietelny og Justyna Kowalczyk

Kowalczyks trener Aleksander Wierietelny skal ha tatt avgjørelsen om at Kowalczyk burde stå over 10-kilometeren.

Foto: GRZEGORZ MOMOT / Epa

Kowalczyk meldte om at hun har trukket seg fra startlistene på hjemmesiden sin, melder NTB.

– Vil spare krefter

Grunnen skal være at den polske verdenscuplederen ønsker å spare krefter til lørdagens 30-kilometer.

– Selvfølgelig føles det litt rart å se rennet på TV og ikke gå selv. Som idrettsutøver ønsker jeg å konkurrere, men jeg er enig i trenerens avgjørelse. Det viktigste rennet er 30-kilometeren i klassisk, og da er det riktig å stå over dette løpet, sier Kowalczyk på hjemmesiden sin.

Les også: Kowalczyk gikk med store smerter under Tour de Ski

Overfor polsk presse har trener Aleksander Wierietelny utdypet grunnen for hvorfor han valgte å la Kowalczyk hvile.

– Det er ingen vits i å bruke altfor mye energi, det er bedre å forberede seg til tremila, som er målet i dette VM, sier Wierietelny.

Treneren sa også til polsk presse at hun skal gå torsdagens stafett, som Polen er sjanseløse på, som en gjennomkjøring før tremila.

Skulle egentlig gå

Det var egentlig bestemt at Kowalczyk skulle gå 10-kilometeren etter det sterke løpet i Davos, men den svake innsatsen på skiathlonøvelsen, der fire norske jenter kom før henne, har snudd på flisa.

– Jeg har lyst, men treneren bestemmer. Hvis han sier jeg ikke skal gå, så blir det sånn, sier Kowalczyk til polske medier.

Bjørgen: – Ikke overraskende

NRK overbragte nyheten til Marit Bjørgen som var ute på treningstur i VM-løypene. VM-dronningen var langt fra overrasket.

– Dette var ikke spesielt overraskende. Nå blir hun enda sterkere på lørdagens tremil, sier Bjørgen til NRK.

Den norske landslagstreneren Egil Kristiansen hadde ikke hørt noe om det da NRK snakket med han under skitesting på langrennsstadion i Val di Fiemme.

– Dette er nytt for meg, sier Kristiansen til NRK, som ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

Den polske jenta endte på 5.-plass på lørdagens skiathlon-øvelse, bak fire norske jenter. Kowalczyk var regnet som en av favorittene til gullet på 10-kilometeren, sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og svenske Charlotte Kalla.

Det er også ventet at skiskytterne Miriam Gössner og Kaisa Mäkäräinen kan blande seg inn i gullkampen.

Kalla droppet pressekonferanse

Charlotte Kalla fikk fri fra den svenske VM-troppens pressekonferanse mandag morgen etter et hektisk program de siste dagene.

Etter tre renn på fire dager og en sen medaljeseremoni søndag kveld, fikk Kalla lov å stå over pressekonferansen med laget til tirsdagens 10 kilometer i ski-VM.

Hun skulle i stedet snakke med journalistene etter formiddagsøkten på skistadion i Val di Fiemme.

– Det er absolutt ingen fare med Charlotte. Det er bare at det er blitt litt mye, så vi bestemte at hun skulle få stå over pressekonferansen, sier Sveriges kvinnelandslagstrener Rikard Grip til nyhetsbyrået TT.

Sammen med Ida Ingemarsdotter tok Kalla sølv på lagsprinten søndag.

Foruten Kalla stiller Sverige med Anna Haag, Emma Wiken og Lisa Larsen i tirsdagens renn.

Kowalczyk Bjørgen og Steira

Justyna Kowalczyk maktet ikke å henge med da de norske jentene skrudde opp farten på skøytedelen av lørdagens skiathlon. Den polske jenta måtte ta til takke med en skuffende 5.-plass.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Siste nytt

 • Delph klar for City

  Fabian Delph er klar for Everton. Den engelske landslagsspilleren kommer fra Manchester City og har signert en treårskontrakt med Liverpool-klubben, melder klubben på sine hjemmesider. Engelskmannen skal koste i underkant av 95 millioner kroner.

  Laster Twitter-innhold
 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal