NRK Meny
Normal

Kowalczyk snublet – Bjørgen overlegen i finalen

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Marit Bjørgen (34) slo knock out på konkurrentene i verdenscupåpningen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

Bjørgen

STERKEST: Marit Bjørgen.

Foto: Heikki Saukkomaa / Ap

– Jeg er veldig glad for å vinne i dag. Det var et vanskelig løp, men vi hadde veldig gode ski, sier Bjørgen etter sin 67. verdenscupseier.

De norske var i en egen klasse allerede i prologen i Kuusamo, og Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla utgjorde halve sprintfinalen.

Her ble det en kamp mellom Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg, og de to lagvenninnene knivet om teten opp den siste monsterbakken.

Østberg ble imidlertid hektet av på oppløpet, og dermed kunne Bjørgen kontrollere inn seieren.

– For en skiløper! utbrøt NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Katja Visnar kapret 2.-plassen 0,45 sekunder bak Bjørgen. Østberg falt ned fra pallen til 4.-plass bak lagvenninnen Maiken Caspersen Falla, mens Ida Sargent og Natalia Matveeva tok de to siste plassene.

– Det er egentlig en veldig bra dag, men det som skjer på slutten er kjedelig. Jeg får litt ising og «klabbing» under skiene, og det er synd når man føler seg så bra, sier Østberg til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Intervju med Østberg.

Kowalczyk-fall

Den største konkurrenten, Justyna Kowalczyk, snublet fra vinnersjansene etter å ha ledet opp monsterbakken i semifinalen.

Dermed var de norske kvitt sin største trussel.

– Jeg synes Marit er litt heldig her. Hun imponerte ikke, sa Bjørn da Bjørgen tok seg forbi Kowalczyk.

Storfavoritt

Det var liten tvil om hvem som var de største favorittene før verdenscupåpningen: Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk har nå vunnet 15 av de siste 17 klassiske sprintene i VM- og verdenscupsammenheng, ifølge Infostradasports.

Det startet også godt for Bjørgen, som ble nummer tre i prologen før hun cruiset inn til seier i sitt kvartfinaleheat. Maiken Caspersen Fall hadde imidlertid den beste tiden i kvartfinalene med 2.58,48.

Men det er og blir Bjørgen som trives aller best i Kuusamo. Rognes-jenta står nå med sju verdenscupseire i de finske skogene. Det er fire flere enn neste kvinne på lista: Petra Majdic.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn
Intervju med Maiken Caspersen Falla.
Intervju med Marit Bjørgen. Reporter: Mads Håby.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal