NRK Meny
Normal

Smørebom ødela for langrennsjentene

Alle bortsett fra Bjørgen hadde elendige ski.

Video nsps_upload_2010_3_19_12_30_30_20.jpg

SE: Bjørgen og Kowalczyk kjempet om prologseieren

I Falun i Sverige i dag fikk alle de norske langrennsjentene bortsett fra Marit Bjørgen, ødelagt mine-touren som avslutter verdenscupen.

Elendige ski er årsaken.

Bjørgen ble reddet

Bjørgen gikk ut på slutten av prologen over 2,5 km, dermed rakk smøreteamet å skrape av klisteret som hadde ødelagt for de andre norske jentene.

Det var Vibeke Skofterud som sa i fra og reddet Bjørgen. Med sekunder igjen til start fikk hun nye ski.

- Jeg var heldig, sier Bjørgen som ble nummer to til NRK Sporten.

– Jeg skjønte faktisk ingenting da smørerne kom løpende mot meg før start, tok skia og skrapa av klister. Men i ettertid skjønner jeg at de andre hadde dårlige ski, sier Bjørgen.

(artikkelen fortsetter under)

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen hadde flaks og fikk skrapet av klisteret rett før start.

Foto: Scanpix/AFP

Heiv skia

Ingvild Flugstad Østberg heiv skia hardt i snøen da hun kom i mål på dagens prolog. Hun var som de andre norske svært skuffa over at smørebommen ødela for resten av mini-touren i Falun.

Kristin Størmer Steira var mer rolig enn Østberg, men lovet at smørerne i traileren skulle prates nøye med.

Kvinnetrener Egil Kristiansen synes det er en mager trøst at Bjørgen fremdeles er med å kjemper om seieren i mini-touren.

– Det er nemlig for ille at alle de andre får denne helga ødelagt, sier en irritert Kristiansen.

Også sportssjef Åge Skinstad reagerer.

- De norske hadde elendige ski og vi beklager dette. Det skal ikke skje. Selvølgelig synes jeg synd på jentene, sier han.

(artikkelen fortsetter under)

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix/AP

Kowalczyk vant greit

Justyna Kowalczyk (Polen) vant fredagens verdenscuprenn i langrenn foran Marit Bjørgen. Løpet gikk over 2,5 kilometer i klassisk stil.

Den polske jenta startet gnistrende og holdt farten godt til mål. Bjørgen åpnet forsiktig, men avsluttet voldsomt til andreplass.

Charlotte Kalla gikk inn til tredjeplassen i Falun torsdag etter å ha prestert et svært godt løp i klassisk.

Øvrige langt bak

Ved siden av Bjørgen var den norske innsatsen i Falun torsdag heller svak. Kristin Størmer Steira på 26. plass ble nest best av de norske. Hun ble slått av Kowalczyk med 52 sekunder, og Therese Johaug på 28. plass var 57 sekunder bak.

Vibeke Skofterud hadde ikke dagen og endte som nummer 40, mens Ingvild Flugstad Østberg og Marthe Kristoffersen ble nummer 46 og 47, altså nest sist og sist av dem som fullførte.

Siste nytt

 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad