Hopp til innhold

Kowalczyk slipper operasjon etter brudd

WARSZAWA/OSLO (NRK.no): Gode nyheter for Justyna Kowalczyk. Etter en undersøkelse av foten tirsdag ble det konkludert med at langrennsløperen ikke trenger opererasjon.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk har slitt med et brudd i foten, men nå kom beskjeden om at hun slipper operasjon.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Kowalczyk pådro seg et brudd i foten bare uker før OL, og måtte gå i OL-løypene med smertestillende.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk gikk med smerter under OL.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

Tirsdag ble den polske langrennsstjernen på nytt undersøkt av polske leger og onsdag fikk hun svar fra legene ved St. Rafael sykehus i Krakow: Operasjon er ikke nødvendig.

– Tilstanden er faktisk bedre enn ved undersøkelsen i Sotsji 9. februar, sier lege i det polske skiforbundet, Stanislaw Szymaniak, som også er overlege i ortopedi ved St. Rafael sykehus i Krakow.

– Skaden er ikke blitt forverret av løpene i Stotsji. Hun må likevel bruke stive innlegg i skoene, sier legen til det polske nyhetsbyrået PAP.

Får grønt lys

Siden foten er blitt bedre, har Kowalczyk fått grønt lys til å delta i verdenscupen i Drammen og i Oslo 6.-8.- mars.

Hun deltar også i verdenscupavslutningen i Falun.

Kowalczyk har imidlertid bestemt seg for å droppe verdenscuprennene i Lahti.

– Vårt neste stopp på reisen er Norge, sier assisterende trener Rafal Wegrzyn.

Avgjørelse kommer i Oslo

Kowalczyk sa etter OL at hun ville bruke tid på å vurdere om hun skal fortsette som profesjonell skiløper.

En avgjørelse om videre karriere blir mest sannsynlig offentliggjort i forbindelse med verdenscupen i Holmenkollen.

– Vi skal snakke mye sammen under oppholdet i Norge og avgjørelsen faller i Oslo. Jeg kan ikke bruke mer tid av hensyn til personene i teamet mitt. De må også tenke på sine karrierer.

– Det er likevel klart at alle inkludert min trener Aleksander Wierietielny er motiverte til å jobbe med meg videre, sier Kowalczyk.

Legger opp i Falun?

Kowalczyk har gjentatte ganger sagt til polske og utenlandske journalister at hun ikke har bestemt seg for når hun skal avslutte karrieren.

Polske journalister med god kjennskap til den polske langrennsløperen sier imidlertid at hun vil ta et år til for så å avslutte i VM.

OL endte ikke helt etter forventningene med en gullmedalje på 10-kilometer klassisk.
Siste nytt

 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste