NRK Meny
Normal

Kowalczyk om populariteten: – Ikke et lett liv

Justyna Kowalczyk (33) trives ikke med å være stjerne.

Justyna Kowalczyk

STJERNE: Justyna Kowalczyk

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg liker ikke å være populær, sier den polske langrennsløperen til NRK.

– Jeg er en rolig jente, legger hun til.

Hun møter pressen i Oslo sammen med sitt norske lag, og i en prat med NRK snakker hun om stjernestatusen hun opplever – både i hjemlandet og her i Norge.

Tror Bjørgen-krangel ga stjernestatus

Kowalczyk og Marit Bjørgen har kommet med stikk til hverandre ved flere anledninger, og Bjørgens astmamedisin har stort sett vært konfliktens kjerne. Astmakrangelen startet for alvor under OL i Vancouver i 2010 da Kowlaczyk var blant de fremste kritikerne av Bjørgens medisinbruk, og høsten 2014 kom den polske jenta med nye anklager mot Bjørgen.

33-åringen tror duellen mot Bjørgen – både i og utenfor løypa – har bidratt til å gi henne et såpass stort navn.

– Jeg tror at rivaliseringen med Marit Bjørgen har gjort meg populær. Det ble en stor greie, forklarer Kowalczyk med et smil.

Justyna Kowalczyk og Marit Bjørgen

RIVALER: Justyna Kowalczyk og Marit Bjørgen har hatt mange tøffe dueller. Her er de under pressekonferansen etter 3 kilometer klassisk under Tour de Ski i Toblach i 2012.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Ikke et lett liv

Ekstrem langrennssuksess over mange år har gitt henne flere OL- og VM-gull, samt en rekke Tour de Ski-triumfer. Det har også ført til at hun ikke får gå i fred i hjemlandet, noe hun opplever som tøft.

– Jeg har blitt kåret til den beste utøveren i Polen flere ganger. Det er et stort land med mye folk. Hvis man er populær der, så har man ikke et lett liv, avslutter langrennsesset.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal