NRK Meny
Normal

Kowalczyk med Twitter-stikk etter buing fra norske «fans»

Justyna Kowalczyk slår tilbake etter å ha fått pepper fra norske fans i skiløypen.

Justyna Kowalczyk

PEPPER: Justyna Kowalczyk fikk pepper av norske fans i løypen på Lillehammer.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Justyna Kowalczyk hadde ingen god dag i sporet på Lillehammer lørdag. Den polske skiløperen havnet på en 53. plass.

Under løpet fikk den polske skiløperen pepper av norske fans. Underveis skal hun ha blitt buet på og fått ufine verbale meldinger fra folk langs løypen. Det gjorde henne sint.

– Takker alle mine norske «supportere»

I etterkant av løpet har Kowalczyk lagt ut en frekk melding tilbake til sine norske «fans».

– Jeg takker alle mine norske «supportere» for alle «fuck» og buing langs løypen. Takket slike som dere har jeg lyst å kjempe på alle fronter, skrev polakken på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kowalczyk har uttalt seg svært kritisk mot norske skiløperes bruk av astmamedisin i høst.

Skiløperen kom også med et stikk etter at det ble kjent at Therese Johaug hadde testet positivt på det forbudte stoffet klostebol. Kowalczyk la ut et bilde av pakken med Trofodermin som var det preparatet Johaug brukte mot leppen der hun kommenterte pakken og dopingstempelet.

Satser mot Lahti

Trolig var det grunnen til at polakken fikk reaksjoner mot seg i løypen under lørdagens renn, men det kan virke som det heller inspirerer polakken.

Søndag stiller hun til start på 10 km og søndagens 53. plass var heller ingen stor nedtur for Kowalczyk. Tidligere har skiløperen uttalt at hun ikke ønsker å satse mot VM i Lahti denne sesongen.

Før verdenscuprennet på Lillehammer har hun slitt med kneet, men ønsket å delta i minitouren på grunn av 10 km på søndag siden det er samme distanse som vil gås i Lahti. Derfor har hun stilt i minitouren denne helgen. Fredag røk hun ut av sprinten i kvartfinalen.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale