NRK Meny
Normal

Kowalczyk måtte bytte sko - slått ut i prologen

Justyna Kowalczyk endte på 37. plass i prologen og tok seg ikke videre til sprintfinalene. Hun var over 11 sekunder bak vinner Marit Bjørgen.

Justyna Kowalczyk måtte bytte sko før prologen og ble slått ut med en 39. plass.

– Skøytesprint er ikke min spesialitet. Formen er mye bedre enn for en uke siden, sier Kowalczyk til NRK etter at finalerundene røyk.

Den polske jenta forteller videre at noe var galt med den ene skoen hennes og at hun dermed måtte bytte sko rett før start. Det førte til at hun ikke fikk brukt en ren skøytesko.

– Det var en annen sko og en annen følelse, sier hun.

Norsk dominans

Fem norske jenter tok de øverste plassene i prologen, med Marit Bjørgen best av alle. Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla fulgte på plassene bak. 13 norske jenter er videre og bare tre jenter røyk ut i prologen.

Kowalczyk lover å komme sterke tilbake, men innser at sjansene er små for en topplassering på Lillehammer. For fredagens sprint er første av tre konkurranser i minit-ouren i Lillehammer. Lørdag skal det gås 5 kilometer fri teknikk, før helgen avsluttes med jaktstart over 10 kilometer klassisk søndag.

– Jeg er klar for å gå veldig bra i morgen, men jeg klarer ikke pallplass sammenlagt, sier hun.

Johaug videre

Therese Johaug gikk en sterk prolog og ble nummer 12 i mål, drøyt sju sekunder bak Bjørgen. Tyske Denise Hermann var beste ikke-norske jente, med en sjetteplass.

Forrige sesongs sammenlagtvinner i sprintcupen, Kikkan Randall, røyk ut.

Alle de 13 norske jentene som er videre:

Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie (4), Heidi Weng (5), Kathrine Rolsted Harsem (7), Therese Johaug (12), Ragnhild Haga (13), Mari Eide (17), Silje Øyre Slind (26), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27), Martine Ek Hagen (28) og Barbro Kvåle (30).
Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm