NRK Meny
Normal

Kowalczyk vil hyre Johaugs tidligere smører i jakten på Bjørgen

WARSZAWA/OSLO (NRK.no) Justyna Kowalczyk vil ansette smøreren Ulf Olsson, som i flere år har smurt for det norske landslaget. Kowalczyk håper han kan sikre henne nye OL-medaljer til vinteren.

NORDIC-SKIING/ Kowalczyk of Poland smiles as she looks on before podium ceremony, after winning ladies' FIS World Cup cross-country skiing 10km classic in Val di Fiemme

Under OL i Sotsji vil Justyna Kowalczyk jakte det som trolig blir hennes siste medaljer på en stund. Marit Bjørgens argeste konkurrent har sagt at etter denne sesongen tar hun et hvileår.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Artikkelen er flere år gammel.

olsson

Ulf Olsson er broren til Petter Northugs faste skismører, Perry Olsson. Her er han i aksjon i den norske smørebussen, som har vært arbeidsplassen hans de siste årene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Norway's Therese Johaug celebrates on February 26, 2013 in the finish area after winning the Women's Cross Country skiing 10 Km Free Individual of the FIS Nordic World Ski Championships at Val Di Fiemme Cross Country stadium in Cavalese, northern Italy. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Olsson var i en periode smører for Therese Johaug.

Kontrakten er allerede forhandlet frem, men Det polske skiforbundet (PZN) mangler foreløpig penger til å ansette svenske Olsson.

– Et halvt års kontrakt med Olsson skal koste oss cirka 450.000 kroner, men vi har ikke disse pengene ennå. Vi har bedt om hjelp fra sponsorer og idrettsdepartementet, og vi håper på en løsning, sier forbundets talsmann Apoloniusz Tajner til sport.pl.

Har smurt for Johaug

Olsson er broren til Perry Olsson, som er Marit Bjørgen og Petter Northugs faste smører. Også Ulf Olsson går for å være en av de aller beste skismørerne, og har blant annet i en periode vært fast smører for Therese Johaug.

Forbundet håper å få til en avtale som strekker seg fra 1. oktober til 31. mars, altså gjennom hele langrennssesongen. Med andre ord tyder mye på at Olsson kan bli Kowalczyks smører under OL, som starter i februar.

Har vunnet med Kowalczyk før

Olsson jobbet for Kowalczyk også mellom 2007 og 2009. Han har spesialisert seg på smøring til friteknikk, og det er hovedgrunnen til at Kowalczyk ønsker ham med til OL i Sotsji.

Under VM i Liberec i 2009 vant 30-åringen to gullmedaljer, en i skiathlon og en på 30 kilometer friteknikk. Begge disse er med på programmet i Sotsji.

Kowalczyks trener, Alexander Wierietielny, sier Olsson var en førsteklasses smører.

– Men så fikk han et bedre tilbud fra Norge, og ble kapret, sier han til den polske avisen Gazeta.

Olsson har jobbet sammen med broren i det norske smørerteamet i noen år, men hadde en mindre sentral rolle forrige sesong.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal